Krista Kososen menestys­sarja pakko­hyllytettiin kuukausiksi – palaa vihdoin: tästä on kyse

Krista Kosonen näyttelee Beforeigners-sarjan pääosassa ronskia viikinkinaista. Se ja viisi muuta draamasarjaa palaavat katsottavaksi kahdeksan kuukauden tauon jälkeen.

Krista Kosonen näyttelee norjalaisessa Beforeigners-sarjassa nykyaikaan päätyvää viikinkinaista.

7.3. 10:01

Näyttelijä Krista Kososen norjalaista menestyssarjaa Beforeigners voi pian katsoa jälleen suoratoistosta – kahdeksan kuukauden tauon jälkeen.

Beforeigners sekä viisi muuta pohjoismaista draamasarjaa palaavat nähtäville tiistaina 14.3., mutta eivät suinkaan sarjat tuottaneelle suoratoistopalvelu HBO Maxille. Uusi esityskanava on suoratoistopalvelu Skyshowtime, joka on ostanut ne HBO Maxilta.

Myöhemmin tänä vuonna Skyshowtimella saa ensi-iltansa myös A J Annilan ohjaama kotimainen sarja ID, joka kertoo taideväärennöksiä tutkivasta etsivästä. Sekin sai alkunsa HBO Maxin tuotantona. ID:n tarkkaa ensi-iltapäivää ei ole vielä julkistettu.

Annila tunnetaan muun muassa Ikitie-elokuvan (2017) sekä tv-sarjojen Nyrkki ja Rauhantekijä ohjaajana.

Beforeigners kertoo Kososen näyttelemästä viikinkinaisesta Alfhildristä eli Alfiesta, joka nykyaikaan päädyttyään aloittaa työt poliisina Oslossa. Hahmon kautta tieteis­draama­sarja käsittelee muun muassa naisen roolia: Alfien ronski käytös ja tavat ovat peräisin muinaisajalta.

Suoratoistopalvelu Skyshowtime aloitti nykyisessä muodossaan Suomessa syyskuussa 2022. Sitä ennen se tunnettiin Suomessa Paramount+-palveluna.

Beforeigners-sarjan Alfien (Krista Kosonen) ronski käytös ja tavat ovat peräisin viikinkiajalta.

Tiistaina 14.3. Skyshowtime tuo katsottavaksi myös keski-ikäisistä naisista kertovan seksi­komedia­sarjan Lust (Ruotsi), pikkukaupungin ahdistaviin jääkiekko­piireihin sijoittuvan draamasarjan Björnstad eli Beartown (Ruotsi), tositapahtumiin perustuvan rikos­draamasarjan Pray, Obey, Kill eli Knutby (Ruotsi), Erlend Loen romaaniin perustuvan perhetrillerisarjan Kamikaze (Tanska) sekä pikimustan huumorin ryydittämän, karuun pohjois­norjalaiseen pikkukuntaan sijoittuvan sarjan Welcome to Utmark (Norja).

Welcome to Utmarkin sivurooleissa ovat Eero Milonoff sekä Pelle Heikkilä, jotka esittävät suomalaisia salakuljettajia.

Lust-komediasarjassa Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius), Anette (Sofia Helin) heräävät miettimään, mitkä asiat ovat tulleet heidän oman seksuaalisuutensa tielle.

Kaikki kuusi tv-sarjaa tehtiin alun perin HBO Maxin pohjoismaisiksi alkuperäis­tuotannoiksi. Ne kuitenkin hävisivät HBO Maxilta äkillisesti heinäkuussa 2022.

Yllätysratkaisun taustasyynä oli HBO:n omistaneen Warnermedian ja mediajätti Discoveryn yhdistyminen. Yritysten yhdistymisen kalliit kustannukset pakottivat uuden Warner Bros. Discoveryn usean miljardin euron säästökuurille.

Leikkauslistalle joutui ensimmäisten joukossa HBO Maxin pohjoismainen tv-sarjatuotanto. Viime heinäkuun jälkeen näitä kuutta sarjaa ei ole voinut nähdä mistään. Tammikuussa Skyshowtime kertoi ostaneensa sarjat HBO Maxilta ja käyttävänsä niitä oman eurooppalaisen ohjelmistonsa vauhdittamiseksi.

Nyt Skyshowtime on määritellyt Beforeignersin, Lustin, Björnstadin ja Kamikazen yksinoikeudella esittämiksi sarjoikseen, joita ei voi katsoa mistään muualta.

Jemmassa Skyshowtimella on vielä 15 muutakin HBO Maxilta ostamaansa sarjaa, mukaan lukien suomalainen etsiväsarja ID. Sen ovat kehittäneet Aleksi Bardy ja Mia Ylönen.

Lue lisää: Krista Kosonen palkattiin norjalaiseen sarjaan, vaikka ei osaa sanaakaan kieltä – näyttelijä paljastaa nyt, miten nappasi roolin huipputuotannosta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?