Seksuaalirikoksista syytetty Temptation Island -sinkku istui kasvot vakavina oikeudessa

Suositussa tosi-tv-ohjelmassa mukana ollut Marlon Lucas Secomandi hakee muutosta liki kolmen vuoden vankeustuomioonsa hovioikeudessa. Hän ei peitellyt kasvojaan istunnon alussa.

Marlon Lucas Secomandi kuvattuna oikeudessa torstaina.

2.3. 11:19

Tosi-tv-ohjelma Temptation Islandissa sinkkumiehen roolissa mukana ollut Marlon Lucas Secomandi istui jälleen syytetyn penkille oikeudessa torstaina.

Istunnon alku oli julkinen, eikä mies peitellyt kasvojaan kuvaajilta.

Syyttömyyttään vannonut Secomandi hakee muutosta 2 vuoden ja 9 kuukauden ehdottomaan vankeustuomioonsa Itä-Suomen hovioikeudesta. Istunto pidetään poikkeuksellisesti käräjäoikeuden tiloissa Lappeenrannassa.

Marlon Lucas Secomandi oli pukeutunut mustaan takkiin.

Käräjäoikeus katsoi Secomandin syyllistyneen törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön kesällä 2018.

Lue lisää: Temptation Island -sinkku tuomittiin lähes kolmen vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Secomandi oli riidattomasti alle 16-vuotiaan tytön kanssa vaginaalisessa sukupuoliyhteydessä. Käräjäoikeuden mukaan Secomandi pakotti tytön kuitenkin väkivalloin anaaliyhdyntään. Tämän mies on kiistänyt.

Käräjäoikeuden mukaan rikos oli tehty nöyryyttävällä tavalla, ja siitä aiheutui uhrille erityistä vahinkoa. Secomandi oli itse tapahtumien aikaan 18-vuotias.

Lue lisää: Temptation Island -sinkku saapui oikeuteen – syytetään vakavista seksuaalirikoksista

– Vaikka asianosaisten iässä eikä henkisessä ja ruumiillisessa kypsyydessä ei välttämättä ole ollut suurta eroa, teolla on loukattu asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta, syyttäjä kirjoitti.

Käräjäoikeus velvoitti Secomandin maksamaan uhrille 7 550 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Secomandi osallistui sinkkumiehen roolissa Temptation Island Suomen 10. kaudelle. Ohjelma kuvattiin kesällä 2021 ja syytteet Secomandia vastaan nostettiin kuvausten jälkeen syyskuussa.

Syytteiden tultua julki Secomandin osallistuminen ohjelmaan aiheutti raivoa muun muassa sosiaalisessa mediassa. Ohjelmaan kuuluu olennaisena osana nimittäin seksuaalinen kanssakäyminen ja varattujen ihmisten viettely. Ohjelmassa sinkkumiesten on tarkoitus vietellä varattuja naisia.

Itä-Suomen hovioikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Secomandi on nykyään 23-vuotias.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?