Sami Uotila rakastui 25 vuotta nuorempaan Kerttu Rissaseen kuvauksissa – sitten hän alkoi saada hämmästyttäviä vihaviestejä

52-vuotias Sami Uotila ja 27-vuotias Kerttu Rissanen kertovat ikäeronsa tuomista haasteista Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Maria Veitola vierailee Salkkareiden kulisseissa rakastuneiden Sami Uotilan ja Kerttu Rissasen luona Helsingissä.

2.3. 8:59

Toimittaja Maria Veitolan yökyläily suuntaa tällä kertaa Helsingin ydinkeskustaan Salkkari-pariskunta Sami Uotilan ja Kerttu Rissasen kauniiseen kotiin.

Veitola tuntee Uotilan etäisesti jo 1990-luvun lopulta – eli niiltä ajoilta, kun Kerttu Rissanen syntyi.

Pariskunnan ikäero nousee kyläilyn aikana keskeisimmäksi puheenaiheeksi.

– Hämmästyneenä seuraan sivusta, että noinko paljon ikää on taas tullut lisää, nauraa Uotila, 52.

Kun pariskunta tutustui Salattujen elämien studiolla, kesti pitkään, ennen kuin Uotila uskoi, että parikymppinen vastanäyttelijä tosiaan oli vakavasti kiinnostunut. Rissanen on nyt 27-vuotias.

– Kerttu alkoi vihjailla, että siitä on aikaa, kun on viinillä tullut käytyä. Uskaltauduin sitten pyytämään viinille, Uotila kertoo.

– Siinä viinillä menikin koko viikonloppu, Rissanen nauraa.

Pariskunta on joutunut useampaan otteeseen selittelemään 25 vuoden ikäeroaan.

Rissanen näytteli Salatuissa elämissä Sannin roolia, ja Uotila on ollut jo sarjan alkuajoista asti tunnettu omapäisenä Aki Nikkisenä.

– Muistan, kun hahmomme käsikirjoitettiin yhteen ja mietin, mitä tästä tulee. Jännitti, sillä emme olleet vielä juuri jutelleet. Kaikki meni tosi kivasti, ja olin hämmentynyt, kun huomasin, että hahmomme ihastuivat mutta samalla ihastuin itsekin, Rissanen tunnustaa.

Uotila toteaa ymmärtävänsä niin kollegojen kuin katsojienkin epäilykset parin ikäeron suhteen, mutta vihaviestien lähettämistä on mahdoton ymmärtää. Sellaisia on ajoittain tullut.

– Jos ikäero on tosi iso, ymmärrän, että yleisö yskäisee. Jotenkin tajuan sen. Mutta se, että joku alkaa lähettelemään vihaviestejä, että jos et seurustele oman ikäisten kanssa, niin viedään sut saunan taakse ja kuohitaan sulta pallit irti.

– Mietin, että miksi se ikäero menee niin tunteisiin, Uotila pohtii Veitolalle.

Rissasen äiti on vain kolme vuotta Uotilaa vanhempi, ja aluksi suhteesta oli outoa kertoa läheisille.

– Kukaan ei tuominnut, mutta moni kyllä ihmetteli. Hirveästi ihmiset varmistelivat, että tiedänhän, mitä teen. Se on ollut vähän loukkaavaakin – aivan kuin en itse osaisi pitää huolta itsestäni, Kerttu Rissanen harmittelee.

Molemmat toteavat, ettei runsaasti ikäeroa sisältävästä suhteesta osaa kukaan sitä kokematon arvata, kuinka luontevaa kaikki lopulta on.

– Jos rakastuu, niin rakastuu!

Salkkari-kuvauksissa rakastuneet Kerttu Rissanen ja Sami Uotila kertovat Maria Veitolalle ikäeron aiheuttamista haasteista.

Uotilalla on lapset luonaan joka toinen viikko, ja tämän lapsille Rissasen ei tarvitse esiintyä äitipuolen roolissa.

Kun ero lasten äidin kanssa aikoinaan oli ajankohtainen, Uotila halusi pitää huolen siitä, että sai oman isäviikkonsa.

– Se oli minulle ehdottoman tärkeää, jotta voin jakaa rakkauttani, arvojani ja omaa oikeustajuani ja olla aidosti isä. Yritin ensin olla töissä Kaupunginteatterissa, mutta siitä ei tullut mitään, sillä näytökset ovat aina iltaisin. Sitten tajusin, että onhan minulla päivätyö: Aki Nikkisenä!

Molempien mukaan uusperheen elämä on soljunut uusiin uomiinsa mukavasti.

– Ihailen Kepaa, joka uskalsi lähteä tähän mukaan noin vain. Tämä yhteinen asunto on sellainen testausympäristö, että kuinka arki toimii, Uotila kehuu.

Maria Veitola huomaa, että yhdestä asiasta pariskunta tuntuu olevan eri mieltä.

– Kerttua saattaa yhden ravintolaillan aikana tulla pokaamaan kahdesta kahdeksaan miestä, sanoo Uotila, mutta puoliso väittää tiukasti moisen olevan puppua.

– Tuossa on ehkä juttu, jota ei tapahtuisi, jos ikäeroa ei olisi, miettii Veitola, jota ei kuulemma enää pokailla yhtä innokkaasti.

Kertun eräs unelma on muuttaa toviksi Uuteen-Seelantiin. Sami tukee rakastaan haaveessa, vaikkei tiedä vielä, voiko itse lähteä mukaan.

Maria Veitola pääsee Uotilan mukana kurkistamaan Salattujen elämien kuvausstudiolle.

Rakkauden iättömyyttä komppaa myös Esko Kovero, Salattujen elämien Ismo.

Entä mitä Kovero ajattelee siitä, ettei näyttelemistä Salkkareissa aina arvosteta ammattilaispiireissä?

– Näyttelijän ammatissa työ on työ siinä missä muutkin. Kun jokaisen työn tekee satasella, on kaikki yhtä arvokasta.

Uotilan mukaan ikäviä kommentteja saippuasarjassa näyttelemisestä kuulee silloin tällöin.

– Esimerkiksi kerran Venla-jatkoilla eräs menestynyt eturivin näyttelijä tuli sanomaan, ettei pysty ymmärtämään, miten voin näytellä Salkkareissa, että hän ei ikinä voisi.

– Olin pöllämystynyt, ja mietin, että jos oikeasti lähden asiaan vastaamaan, niin tulee tunne, että puolustelen. Ei minulla ole tarvetta puolustella.

Kovero ja Uotila puhuvat Veitolan kanssa viihteen suuresta merkityksestä.

Esimerkiksi 1990-luvulla homous ei ollut tavanomainen aihe viihteessä. Pete Latun näyttelemän Salkkari-Kallen rooli oli merkittävä tekijä asenteiden avartumisessa.

– Tuohon aikaan Kallen keissi huristeli pitkälti yli miljoonien katsojien olohuoneisiin ja oikeasti muutti ihmisten käsityksiä. Sitä on viihteen voima parhaimmillaan! Uotila painottaa.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin MTV3 klo 21.00 ja MTV Katsomo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?