Bill Murray saatiin uuteen Marvel-seikkailuun erikoisella tavalla: kännykkä soi viime tingassa

Koomikkolegenda Bill Murray on vaikeasti tavoitettavissa oleva mies.

24.2. 13:15

Koomikko Bill Murray tunnetaan muun muassa Haamujengi- eli Ghostbusters-elokuvista ja Päiväni murmelina -komediasta. Hollywoodissa hänet tunnetaan tämän lisäksi hyvin vaikeasti tavoitettavana miehenä.

Marvelin uuden toimintaseikkailun Ant-Man and the Wasp: Quantumania ohjaaja Peyton Reed joutui turvautumaan hyvin erikoisiin konsteihin saadakseen 72-vuotiaan koomikkolegendan elokuvaansa.

– Murraysta kerrotaan, että hänellä ei ole agenttia. Hänelle täytyy soittaa tiettyyn numeroon, jos tämän numeron jostain löytää, ja jättää viesti. Ja suurin piirtein niin meillekin kävi! ohjaaja Peyton Reed kertoo Ilta-Sanomille.

Tarjolla oli seikkailun kvanttimaailmassa vaikuttavan lordi Krylarin omintakeinen rooli. Reed joutui jännittämään pitkään, soittaako Murray takaisin.

– Myöhään määräpäivää edeltävänä iltana kännykkäni soi. Sieltä kuului: Oletko Peyton? Tässä Bill Murray. Ajan Sunset Boulevardia länteen, ehditkö tavata?

– Olin sillä hetkellä syömässä illallista, mutta mikäpä siinä, Reed kuvailee.

Toimintaseikkailu Ant-Man and the Wasp: Quantumania tapahtuu kvanttimaailmassa. Pääosissa ovat Scott Langia eli Ant-Mania esittävä Paul Rudd, tämän tytärtä näyttelevä Kathryn Newton sekä Hopea eli Waspia esittävä Evangeline Lilly.

Kaksikon tavatessa ohjaaja tunnusti seuranneensa Bill Murrayn uraa jo ennen kuin tästä tuli 1970-luvun puolivälissä tähti tv:n Saturday Night Live -sketsishow’n ansiosta.

– Radiossa oli tuolloin Ihmeneloset-radioshow, jonka kertojana oli Stan Lee. Bill Murray näytteli ohjelmassa Liekkiä. Joten meidän elokuvamme oli hänen toinen matkansa Marvel-universumiin.

– Tämä radioshow oli osa nuoruuttani. Hän ei varmaan ikinä uskonut tapaavansa ketään, joka oli oikeasti kuunnellut sitä, Reed sanoo ylpeästi.

Lue lisää: Koomikkolegenda Bill Murraylla oli Cannesin elokuvajuhlilla vain yksi aihe, josta hän ei vääntänyt vitsiä

Ant-Man and the Wasp: Quantumania, elokuvaa esitetään elokuvateattereissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?