Burt Reynolds piinasi ex-rakastaan Sally Fieldiä – onnellisten kulissien takana elämä oli aivan muuta

Sally Field, 76, tunnetaan sisukkaista rooleistaan. Omassa elämässään hän on selvinnyt sekä hyväksikäytöstä että häntä kontrolloineesta Burt Reynoldsista.

Sally Field on sanonut, ettei unohda koskaan vuosiaan Burt Reynoldsin kanssa.

16.2. 14:05

Kaikki muistavat Forrest Gumpin, vuoden 1994 jättimenestyksen, josta tuli Tom Hanksin Oscar-rooli – ja Forrest Gumpin äidin, joka oli täynnä rakkautta poikaansa kohtaan.

– Sain puhelun ystävältäni Tom Hanksilta, jonka kanssa olin tehnyt aiemmin töitä. Hän sanoi, että älä nyt loukkaannu. Ja minä mietin, että herranjumala, mitä hän oikein aikoo sanoa, näyttelijä Sally Field muisteli joulukuussa Glamour-lehdelle.

Tom Hanks itse pyysi Sally Fieldiä esittämään Forrest Gumpin äitiä.

Hanks pyysi Fieldiä näyttelemään Forrestin äitiä, vaikka kaksikolla oli ikäeroa vain kymmenen vuotta: Hanks oli elokuvan ilmestyessä 37 ja Field 47. Field suostui siltä istumalta.

Elokuvan menestys vahvisti mielikuvaa Fieldistä herttaisena mutta sisukkaana amerikkalaismammana.

Huomattavasti räväkämpiä rooleja Field teki 1970-luvun lopussa, tuolloin aivan tietoisesti: niillä hän halusi erottautua aiemmasta naapurintytön maineestaan, jonka hän oli saanut 1960-luvun lopussa kahden tilannekomediasarjan takia.

Gidget-sarjassa 18-vuotias Field oli esittänyt leski-isänsä kanssa elävää pirtsakkaa kalifornialaisteiniä, ja The Flying Nun -sarjassa idealistista nunnaa, joka kaikkien yllätykseksi osaa lentää.

Tv-roolit leimasivat Fieldiä vuosiksi ”pelkäksi tv-tähtöseksi”. Kaikki muuttui, kun hän pokkasi Emmy-palkinnon vuoden 1976 minisarjasta Sybil, jossa hän näytteli sivupersoonahäiriöstä kärsivää naista. Kolme vuotta myöhemmin hän sai vielä naispääosan Oscarin Norma Rae -draamasta (1979), joka kertoi ammattiyhdistyksen aktiivista.

Sally Field tunnetaan myös naisten ja homojen oikeuksia puolustavana aktivistina.

Mielikuvia muovasi myös kaahauskomedian Konna ja koukku (1977) kuvauksissa alkanut kolmivuotinen suhde aikansa rehvakkaaseen seksisymboliin Burt Reynoldsiin. Julkisuudessa pariskunta esiintyi onnellisena, mutta kulisseissa Reynolds oli kontrolloiva ja määräilevä.

– En unohda koskaan vuosiani Burtin kanssa. Hän on osa historiaani ja sydäntäni niin kauan kuin elän, Field kuvaili tuntojaan Reynoldsin kuoltua syyskuussa 2018.

Julkkisparin suhde oli Fieldin mukaan hämmentävä ja mutkikas: Reynolds jopa esti Fieldiä osallistumasta Emmy-gaalaan, jossa tämä olisi palkittu.

En unohda koskaan vuosiani Burtin kanssa. Hän on osa historiaani ja sydäntäni niin kauan kuin elän.

– Yhteinen aikamme ei ollut ilman rakkautta ja huolenpitoa, mutta se tuntui sekavalta ja vahingoittavalta, Field kuvaili New York Timesille 2018.

Vasta myöhemmin Field ymmärsi suhteensa Reynoldsiin olleen kuin toisinto isäpuolensa aiheuttamista vaikeista tunteista. Elämäkerrassaan Field kuvaili eronneen äitinsä uuden puolison, stuntmiehenä työskennelleen Jock Mahoneyn, olleen hurmaava, mutta myös käyttäneen häntä 14-vuotiaaksi asti seksuaalisesti hyväksi.

– Ikään kuin manasin itsestäni pois jotakin, joka tarvitsi manaamista, Field pohti suhdettaan Reynoldsiin New York Timesille.

80 for Brady -elokuva yhdisti Rita Morenon, Tom Bradyn, Sally Fieldin, Lily Tomlinin ja Jane Fondan.

Vuoden 1980 eronkin jälkeen Field ja Reynolds tapailivat toisiaan vielä parin vuoden ajan. Myöhempinä vuosina Fieldin oli pakko katkaista välit kokonaan.

– Hän ei tehnyt minulle hyvää millään tavalla, Field tiivisti Variety-lehdelle.

Fieldillä on kolme poikaa: kaksi ennen Reynoldsia ensimmäisestä avioliitostaan Steven Craigin kanssa ja yksi vuosikymmenen kestäneestä kolmannesta liitosta Alan Greismanin kanssa.

Valkokankaalla menestystä on riittänyt: toisen Oscarinsa Field sai esitettyään 1930-luvun lama-aikaan sijoittuvassa Tilaa sydämessä -draamassa (1984) sisua puhkuvaa yksinhuoltajaa ja maanviljelijää. Kolmannen Oscar-ehdokkuuden hän sai esitettyään ystävänsä, ohjaaja Steven Spielbergin Lincoln-elokuvassa (2012) presidentin äitiä.

Marraskuussa Field täytti 76. Tämän vuoden uudessa komediassa 80 for Brady hän, 85-vuotias Jane Fonda, 83-vuotias Lily Tomlin ja 91-vuotias Rita Moreno esittävät jalkapalloilija Tom Bradyn peliin matkalla olevia ystävyksiä.

– Rakastin sitä, että tämä elokuva kertoo vanhemmista naisista, jotka eivät etsi deittikumppania, Field napautti Glamour-lehdelle.

Forrest Gump -elokuva tulee Neloselta torstaina 16. helmikuuta klo 22.00.

Lue lisää aiheesta uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 15.2.–21.2.2023 yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Digiversion voit lukea täältä.

Tv-lehden voit tilata kotiisi täältä!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?