Frendit-tähden kuvaukset päihdehelvetistään järkyttivät kollegaa – kuvailee elämäkertaa surulliseksi ja vaikeaksi lukukokemukseksi

Frendien Chadleria esittäneen Matthew Perryn elämäkerran rankat kuvaukset päihdeongelmaisen ihmisen arjesta ovat saaneet sarjan Janicena tunnetun kollegan Maggie Wheelerin surulliseksi.

Matthew Perry arvelee raitistumisensa maksaneen noin yhdeksän miljoonaa dollaria.

30.1. 22:35

Komediasarja Frendien Chandlerina tunnettu Matthew Perry on viime aikoina puhunut julkisuudessa avoimesti, miten tuli sarjan huippuaikoina eläneeksi varsin sekavaa elämää.

Viime vuoden lopulla Perry julkaisi muistelmateoksen Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, jossa hän kirjoittaa muun muassa päihdeongelmastaan.

Hän kertoi aikaisemmin muun muassa siitä, miten ei voi edelleenkään oikein katsoa Frendejä, koska näkee Chandlerin hahmossa vain käyttämänsä päihteet. Kuvauspaikalla ei kamaa kulunut, mutta krapulassa tähti nähtiin varsin usein.

– Jossain vaiheessa tärisin niin paljon, että kulkiessani lavasteissa kirjahyllyltä pöydän ääreen, jouduin ottamaan nopeasti pöydästä kiinni, jotta tärinäni ei näkyisi, Perry avautui CBS:n haastattelussa viime syksynä.

Lue lisää: Frendit-näyttelijä kertoo surullisen syyn, miksi ei pysty katsomaan suosikki­ohjelmaa vielä vuosi­kymmenienkään jälkeen

Monet Perryn kollegat ovat järkyttyneet paljastuksista.

Yksi heistä on Maggie Wheeler. Hän esitti Frendeissä Janicea, jonka kanssa Chandlerilla oli monimutkainen on-off-suhde pitkin sarjaa.

Wheeler kuvailee Page Six -lehdelle muistelmia ”surulliseksi” ja ”vaikeaksi” lukukokemukseksi.

– Kirjassa on niin monta hätkähdyttävää paljastusta Matthewin kärsimyksistä, hän sanoo.

Addiktiot olivat lähellä tappaa Perryn vain nelisen vuotta sitten. Hän kirjoittaa muistelmissa, miten opioidien liikakäyttö rikkoi hänen paksusuolensa. Tämän seurauksena Perry makasi kaksi viikkoa koomassa, viisi kuukautta sairaalassa ja joutui käyttämään avannepussia jopa yhdeksän kuukauden ajan.

Yhdessä vaiheessa Perryn päiväannos oli 55 opioiditablettia ja liki litra vodkaa. Hän myös laskee käyttäneensä noin yhdeksän miljoonaa dollaria raitistuakseen.

– Hän on tehnyt upeaa työtä ja selviytynyt mahdottomasta, Wheeler kehuu.

– Olen hyvin ylpeä siitä, että hän on uskaltanut kirjoittaa tällaisen kirjan ja puhua asiasta. Siitä on varmasti apua muillekin.

Matthew Perry esitti Chandleria koko sarjan keston ajan vuosina 1994–2004.

Kollega muistuttaa myös, että addiktioistaan ja niiden mukanaan tuomista painonvaihteluista huolimatta Perry oli Frendien kuvauksissa viimeisen päälle ammattilainen.

– Hän tuli aina töihin, vaikka hän oli niin synkässä paikassa. Hän toi mukanaan huumorinsa ja loistavat taitonsa päivästä toiseen. En muista, että olisin joutunut kertaakaan huolehtimaan, selviääkö hän päivän töistä.

Wheeler kokee myös ylpeyttä siitä, että Frendit on jäänyt elämään niin merkittävänä osana popkulttuuria halki läntisen maailman.

– On ollut hienoa olla osana jotakin, joka tuo niin monille ihmisille iloa ja turvaa ja johon niin monet voivat yhä samaistua, hän iloitsee haastattelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?