Ylen uutuusohjelma sai täystyrmäyksen – nyt reagoitiin jo Ruotsissa asti

Hengaillaan-ohjelma sai lauantai-iltana murskaavaa kritiikkiä. Monen mielestä ruotsalaisversio on paljon parempi.

Elämäni biisi -ohjelman paikalla TV1-kanavan lauantai-illoissa nähdään kevään ajan Hengaillaan-viihdeshow. Juontajina ovat Jenni Poikelus ja Riku Rantala.

29.1. 15:29

Yle alkoi esittää lauantaina 28. tammikuuta Hengaillaan-visailuohjelmaa, joka perustuu ruotsalaiseen På spåret -formaattiin. Vuodesta 1987 esitetty På spåret nauttii Ruotsissa kovaa suosiota ja on rakastettu ohjelma.

Twitterissä ohjelma sai jo lauantai-iltana täystyrmäyksen. Sitä verrattiin ruotsalaiseen versioon, jonka koettiin olevan suomalaista versiota parempi.

Nyt ohjelman tyly tuomio on noussut otsikoihin Ruotsissa. Aftonbladet uutisoi, että heidän alkuperäisformaatistaan ”tuli floppi Suomessa”.

Aftonbladet siteeraa Hufvudstadsbladetia ja nostaa esiin, miten monet alkuperäisformaatin fanit häpeävät Suomi-versiota.

– Hengaillaan on På spåret -fanien painajainen. Yle, eikö tähän olisi voinut vähän panostaa? Harmi, kirjoitti eräs katsoja ja jatkoi:

– Anteeksi Ruotsi!

IS uutisoi lauantai-iltana, miten fanien mielestä kyseessä on Yleltä rimanalitus, kysymykset olivat liian helppoja ja osallistujilla ei riittänyt tietotaito.

Lue lisää: Ylen uutuusohjelmalle täys­tyrmäys somessa – ratkaiseva asia osoittautui ”flopiksi”

Afrtonbladet muistuttaa, että myös Norjassa formaatin kanssa epäonnistuttiin. 1990-luvun lopulla Norja yritti ottaa ohjelmakonseptin käyttöön nimellä Jorda rundt, jota esitettiin vain kaksi kautta.

Hengaillaan-ohjelman ensimmäisessä jaksossa toisiaan vastaan kilpailivat valokuvaaja Meeri Koutaniemi, näyttelijä Laura Malmivaara, juontaja Cristal Snow ja tosi-tv-tähti Sauli Koskinen. Ohjelmaa juontavat YleX:n suosittu radiojuontaja Jenni Poikelus ja toimittaja Riku Rantala.

Pääidea on sama kuin ruotsalaisversiossa: joka jaksossa studiossa nähdään neljä julkkiskisaajaa, jotka istuvat äänieristetyissä junavaunuissa ja lähtevät ”junamatkalle” eri kohteisiin ympäri maailmaa testaamaan matkailuun liittyvää yleistietoaan.

Ohjelma näytetään Suomessa suorana lähetyksenä, toisin kuin Ruotsissa. Sekin herätti kritiikkiä.

Kotikatsojille ohjelma tarjoaa niin ikään haastetta, sillä visaan voi osallistua myös pelaamalla kotipeliä Yle-sovelluksella. Moni katsoja valitti myös siitä, ettei Ylen kotipeli toiminut ohjelman aikana.

– Kotipelissä oli tosiaan ongelmia ja olemme pahoillamme siitä. Vika saatiin ratkaistua vasta ohjelman loppupuolella, Ylen edustaja kommentoi Facebookissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?