Ensinäyttö: Tältä näyttää Spede-elokuva – traileri antaa maistiaisen odotetusta elokuvasta

Spede-elokuva kertoo viihteentekijän elämästä 1960-luvun ja 1970-luvun taitteissa. Katsoja saa nähdä muun muassa, miten Uuno Turhapuro-elokuva syntyi.

Spede-elokuvan trailerissa vilisee elokuvan tähtiä.

20.12.2022 9:00

Viihteen monitoimimies Pertti ”Spede” Pasasesta kertova Spede-elokuva tarkastelee Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella.

Elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan kulissien taakse Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

Tarina pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi - Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras.

– Spede oli erittäin moniulotteinen ja yksityiseltä minältään mystinen henkilö. Tämä ei ole elokuva pelkästään Spedestä vaan myös elokuvan tekemisestä. Keskiöön nousevat elokuvan tekemisen vaikeudet, joista ylivoimaisin on ryhmädynamiikka ja egojen väliset taistelut, Delikouras kertoo tiedotteessa.

Riku Nieminen on kuin ilmetty Spede Pasanen syksyllä julkaistavassa elokuvassa.

Nimikkoroolin elokuvassa tekee Riku Nieminen ja hänen lisäkseen elokuvassa nähdään iso joukko kotimaisen näyttelijäkentän tähtiä. Vesa-Matti Loirin roolissa on Aku Sipola. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen.

Elokuva tulee elokuvateattereihin syksyllä 2023. Sen tuottavat Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?