Puoliso teki tv:ssä niin kuvottavan tempun, että lopulta asiantuntijat erottivat tuoreen avioparin – nähdäänkö vastaavaa myös Suomessa?

Australiassa uudenlainen Ensitreffit alttarilla 2.0 -formaatti on ollut käytössä jo useiden kausien ajan. Uudistus toi sarjaan aikoinaan rutkasti enemmän draamaa ja riitelyä.

Ensitreffit alttarilla 2.0 -sarjan ulkomaalaisissa versioissa on ollut paljon draamaa ja yllättäviä käänteitä.

28.11.2022 7:15

Suomeen rantautui maanantaina uudistettu versio suositusta Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta, kun aamulla MTV:n Katsomoon ilmestyi kaksi ensimmäistä osaa suomalaisten sinkkujen lemmen etsinnästä.

Ensitreffit alttarilla 2.0. nimellä kulkeva uusi sarja kokoaa pariskunnat asumaan saman katon alle omiin asuntoihin ja he tapaavat toisiaan säännöllisesti yhteisten illallisten merkeissä.

Uudistus ei ole yllättävä, sillä sarjan ulkomaisissa versioissa konsepti on ollut käytössä jo useampien kausien ajan. Australia otti uudistuneen version käyttöön ensimmäisenä, ja sen jälkeen ainakin Iso-Britannia on seurannut perässä.

Jokaviikkoisessa sitoutumisseremoniassa avioparit ovat kirjoittaneet lapuille, haluavatko he jatkaa suhteen kokeilua vai jättää leikin kesken.

Kuten arvata saattaa, ulkomaisissa versiossa ei ole draamasta ollut puutetta, kun parit ovat kokoontuneet viettämään aikaa yhdessä. Vuosien saatossa on ehtinyt kehkeytyä useampia pettämiskohuja ja monen osallistujan sydän on särkynyt.

Salasuhde heti alkumetreillä

Ensitreffit alttarilla Australian viidennellä kaudella nähtiin kohauttava kohtaus heti alussa. Asiantuntijat järjestivät sokkohäät Davina Rankinin ja Ryan Gallagherin sekä Tracey Jewelin ja Dean Wellsin välille.

Toisessa sitoutumisseremoniassa selviää kuitenkin, kuinka Rankin ja Wells olivat tavanneet ja flirttailleet toistensa kanssa muilta salaa. Kaksikko sopi jättävänsä kumppaninsa, mutta Wells yllätti ja päättikin pysyä Jewelin kanssa.

Davina Rankin ihastui ohjelmassa toiselle paritettuun mieheen.

Petos sai uusia kierroksia, kun selvisi, että Wells oli samaan aikaan ollut intiimisti vaimonsa kanssa ja viestitellyt Rankinille. Wells sumutti tilanteessa siis molempia naisia, ja sen lisäksi petetyksi tuli Gallagher.

Muut osallistujat olivat tilanteesta vihaisia ja tapahtumat aiheuttivat ymmärrettävästi kuohuntaa osallistujien välille. Wells ja Jewel jäivät ohjelmaan kuitenkin koko kaudeksi.

Manipulointia ja valheita

Australian version kuudennella kaudella Elizabeth Sobinoff ja Sam Ball tapasivat toisensa alttarilla. Jo häissä Ball kommentoi ilkeästi ja alentavasti Sobinoffin vartaloa kameroille.

Häiden jälkeen Ball hävisi monen päivän ajaksi, kunnes mies ilmestyi kuitenkin yllättäen ensimmäiselle yhteiselle illalliselle. Myöhemmin kauden edetessä selvisi, että Ball oli pettänyt vaimoaan ohjelman toisen osallistujan kanssa. Kaksikko jätti kokeilun lopulta kesken.

Kauden päätösjaksossa Sobinoffille näytettiin kuitenkin videonauhalta, miten eri tavalla Ball oli puhunut kameroille ja naiselle itselleen. Miehen valheet ja manipulointi synnyttivät aikanaan suurta kohua niin ohjelman osallistujien kuin katsojienkin keskuudessa.

Sobinoff kokeili onneaan vielä seuraavalla kaudella paremmalla menestyksellä uuden miehen kanssa. Pariskunta erosi kuitenkin Daily Mailin mukaan vuonna 2021.

Käsirysyä huhujen vuoksi

Australian kuudennella kaudella draamaa riitti enemmänkin. Eräs riita meinasi tulistua niin pahasti, että jopa sarjan tuottajat joutuivat astumaan kameroiden eteen estämään sen eskaloitumista.

Cyrell Paulen hermot olivat kireällä kuvausten aikana.

Cyrell Paule suuttui ohjelman toiselle osallistujalle Martha Kalifatidisille, kun tämä oli kysynyt Paulen mieheltä huhuista, joiden mukaan mies olisi kosketellut toisen naisen reittä. Paulen nähtiin suuttuvan ohjelmassa useampaan otteeseen, ja kyseinen huhu sai naisen aivan pois tolaltaan.

Paulen tarttuessa toista osallistujaa rinnuksista riita keskeytettiin ja Paule käskettiin ulos asunnosta. Ulkopuolella Paule jatkoi vielä aviomiehelleen huutamista. Aviopari erosi lopulta jo ohjelman aikana.

Hammasharja pöntössä

Yksi sarjan ällöttävimmistä tilanteista tapahtui Australian seitsemännellä kaudella, kun David Cannon pyyhki vessanpönttöä vaimonsa Hayley Vernonin hammasharjalla. Sen jälkeen tästä tietämätön Vernon käytti hammasharjaa vielä useiden päivien ajan.

Cannonin ja Vernonin suhteeseen muodostui ryppyjä jo heidän häämatkansa aikana. Syy Cannonin iljettävään ja lapselliseen tekoon oli lopulta hänen vaimonsa väitetty irtosuhde ohjelman toisen osallistujan kanssa. Syrjähypyn toinen osapuoli kiisti suhteen olemassaolon, mutta Vernon kuitenkin myönsi asian heti alkuun.

Hammasharjan käyttäminen vessanpöntössä järkytti jopa asiantuntijoita. Sitoutumisseremoniassa Vernon olisi halunnut jäädä kokeiluun vain kiusatakseen miestään, mutta asiantuntijat eivät antaneet kaksikon jäädä enää ohjelmaan.

Cannon pyysi tekoaan myöhemmin anteeksi.

Riitaa riidan perään

Brittiversion kuudes kausi oli täynnä draamaa. Osallistujat riitelivät sekä toistensa että kumppaneidensa kanssa jatkuvasti. Riidat olivat niin pahoja, että osallistujat rupesivat jo pelkäämään yhteisiä illallisia.

Pettämisestä huolimatta Megan Wolfe ja Bob Voysey ovat hyvissä väleissä.

Jo kauden alkumetreillä osa pareista jätti kokeilun kesken. Heistä kuitenkin kaksi löysi yhteisen sävelen ensimmäisellä illallisella, joten he tulivat uutena parina takaisin ohjelmaan.

Isoin puheenaihe koko kaudella oli kuitenkin pettäminen, kun Megan Wolfe ja Jordon Mundell pettivät kumppaneitaan suutelemalla.

Mundell lähti kokeilusta, mutta Wolfe ja hänen kanssaan paritettu Bob Voysey jatkoivat pettämisestä huolimatta ohjelman loppuun asti. Viimeisessä sitoutumisseremoniassa he kuitenkin päättivät lähteä eri teille.

Ensitreffit alttarilla 2.0 alkaa kahden jakson viikkotahdilla maanantaina 28. marraskuuta Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa. Ava-kanavalla ensimmäinen jakso nähdään torstaina 1. joulukuuta klo 21.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?