Näyttelijä astui 17 ihmistä tappaneen häiriintyneen sarjamurhaajan saappaisiin – vastaa kritiikkiin murhamiehen romantisoinnista

Näyttelijä Evan Peters joutui sukeltamaan syvälle sarjamurhaajan mielenmaisemaan valmistautuessaan rooliinsa Netflixin uudessa sarjassa.

Evan Peters näyttelee Netflixin uutuussarjassa sarjamurhaaja Jeffrey Dahmeria.

1.10. 20:25

Sarjamurhaaja Jeffrey Dahmerista kertova Netflix-sarja Monster: The Jeffrey Dahmer Story on noussut yhdeksi suoratoistopalvelun tämän hetken katsotuimmista sarjoista.

Dahmeria sarjassa näyttelevä Evan Peters kertoo Netflixin haastattelussa, kuinka tunnetun ja raakalaismaisen sarjamurhaajan näytteleminen oli hänen tähänastisen uransa vaikein työ.

– Suoraan sanottuna, hänen tekonsa pelottivat minua. Niihin asioihin syventyminen oli ehdottomasti yksi vaikeimmista asioista, mitä olen elämäni aikana joutunut tekemään. Halusin lopputuloksen olevan autenttinen, Peters kertoo videolla.

Saadakseen mahdollisimman autenttisen lopputuloksen, Petersin täytyi sukeltaa syvälle Dahmerin mielenmaisemaan.

Näyttelijä muun muassa katseli Dahmerin aikoinaan antamaa haastattelua ja tutki poliisiraportteja aiheen ympäriltä.

– Minun täytyi mennä erittäin syvälle pimeisiin asioihin ja pysyä niiden parissa jonkin aikaa.

Sarja on ollut julkaisustaan lähtien erittäin suosittu. Sitä on myös kritisoitu siitä, että se romantisoi Dahmeria hahmona. Dahmerin uhrien omaisten mielestä Netflix käyttää ihmisten tragediaa hyödyksi tehdäkseen rahaa.

Haastattelussa Peters kertoo alusta alkaen olleen selvää, ettei sarjaa tehtäisi sarjamurhaajan näkökulmasta tai niin, että ihmiset alkaisivat tuntemaan sympatiaa Dahmeria kohtaan.

– Siinä ei ole kyse vain hänestä ja hänen tarinastaan. Siinä on tapahtumien seuraukset, kuinka yhteiskunta ja järjestelmä epäonnistuivat pysäyttämään hänet rasismin ja homofobian vuoksi. Se on traaginen tarina.

– Kaikkien osapuolien tarina kerrotaan ja Jeffrey Dahmerin tarinassa on kyse paljon suuremmista asioista kuin vain hänestä.

Jeffrey Dahmer murhasi 17 miestä Yhdysvalloissa vuosina 1978–1991. Häntä on kuvailtu yhdeksi Yhdysvaltojen häiriintyneimmistä sarjamurhaajista.

Lähes kaikki Dahmerin uhrit olivat mustia amerikkalaisia ja homoseksuaaleja. Dahmer tunnettiin myös nimellä Milwaukeen kannibaali, kertoo Helsingin Sanomat.

Dahmer kuoli vuonna 1994 ollessaan vankilassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?