Illalla televisiossa: Käsittämättömän surkea rikoselokuva, joka saa kriitikon kiemurtelemaan tuskasta

Don Aronow murhattiin Miamissa keskelle katua vuonna 1987. Miksi joku halusi päästää päiviltä pikaveneillä kilpailleen ja venekaupoilla rikastuneen maailmanmestarin?

Matthew Modine ja John Travolta näyttelevät täynnä epäloogisuuksia olevassa elokuvassa.

30.9. 15:37

Aivan käsittämättömän surkea Speed Kills -elokuva tarjoaa selitykseksi sitä, että Aronow oli elänyt rikollista kaksoiselämää.

Julkisuudessa hän paistatteli juhlittuna urheilusankarina, joka operoi salaa kahden tulen välissä. Hän myi mafialle kokaiinin salakuljetukseen tarvittavia pikaveneitä ja samaan aikaan samanlaisia veneitä rannikkovartiostolle. Huumevirasto taas painosti häntä ilmiantajaksi.

John Travolta näyttelee miestä, jonka etunimi on muutettu Beniksi. Ehkä siksi, etteivät elokuvan tekijät joutuisi oikeuteen elokuvan löperöistä paljastuksista.

Pökkelö, berlusconimainen Travolta näyttää siltä kuin olisi tullut suoraan uransa surkeimman tekeleen Gotti – Viimeinen kummisetä (2018) -elokuvan kuvauksista, aivan sama muovinen maski naamallaan. Eipä uskoisi, että sama mies näytteli joskus Pulp Fictionin pääosassa.

Elokuvan täydellinen epäonnistuminen ei johdu pelkästään Travoltasta, sillä kerronta on täynnä toinen toistaan epäloogisempia käänteitä. Vauhdikkaiksi tarkoitetut venekilpailut ovat osin vanhaa arkistomateriaalia tai kuvattu siten, ettei niihin ole syntynyt lainkaan kilpailun tuntua. CGI-tehosteilla muokattu myrsky merellä on suorastaan koominen.

Joskus muinoin, kun elokuva osoittautui jo tekovaiheessa kalkkunaksi, sen ohjaajaksi merkittiin Alan Smithee. Speed Killsin ohjaajaksi on kirjattu Jodi Scurfield, josta ei löydy mitään tietoa netistä. Nykypäivän Alan Smithee? (97)

Speed Kills (2018) perjantaina 30.9. Sub klo 21.00

*

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?