Anna Eriksson paljastaa Avussa, mitä alastomuus kameran edessä vaati häneltä – kuvailee kohtauksia karuiksi: ”Voi hätkähdyttää”

Laulajana tunnettu Anna Eriksson on luonut menestyneen uran myös kokeellisten elokuvien ohjaajana. Samalla hän on itse heittäytynyt niiden päärooleihin.

22.9. 12:13

Laulajana tunnettu Anna Eriksson on panostanut viime vuosina myös uraan elokuvien parissa. Erikson on ohjannut kaksi kokeellista elokuvaa, vuonna 2018 ilmestyi M ja tällä viikolla toinen, W-nimeä kantava teos.

Elokuvassa nähdään muun muassa näytelmäkirjailija ja dramaturgi Jussi Parviainen, yrittäjä Karina Kivilahti sekä kirjailija Iida Rauma.

Eriksson itse näyttelee elokuvassa sen pääosan. Hänen roolihahmonsa on kuolemaa tekevä, varttunut nainen, ja elokuva sisältää rajuja kohtauksia ja estotonta alastomuutta.

Eriksson kertoo Apu-lehden tuoreessa haastattelussa, että osa alastonkohtauksista vaati häneltä paljon.

– Eräänlaista suggestiota se vaati. Asiaa helpotti, että kuvaaja oli aviomies. Silti kesti pitkään päästä sellaiseen tunteeseen, että pystyin tekemään tietyt kohtaukset, Eriksson sanoo Avussa.

Suggestiolla tarkoitetaan henkilöön vaikuttamista siten, että hän alkaa käyttäytyä tietyllä tavalla tai omaksuu tietyn ajatuksen tai asenteen.

Mistään romanttisista tai kauniista alastonkohtauksista ei Erikssonin mukaan ole kyse.

– Elokuvaa leikatessa katson kehoani ulkopuolelta. En näe siinä itseäni. Elokuvieni alastomuus voi hätkähdyttää, koska se on niin paljasta ja karua. Se ei sievistele, eikä pyri kiihottamiseen.

Eriksson kertoo Apu-lehdessä, että alastonkohtauksia haastavampaa hänelle on ihmisille esiintyminen. Hän jatkaa yhä laulajan uraansa ja valmistautuu parhaillaan kiertueelle.

– Ihmisten eteen astuminen konsertissa on minulle pelottavampaa ja intiimimpää kuin elokuvieni alastonkohtaukset. Se vaatii aina itsensä ylittämistä, mutta on sen arvoista.

ERIKSSONIN esikoiselokuva M yllätti vuonna 2018 suomalaisen yleisön. Eriksson esittäytyi kokeellisen, kunnianhimoisen taide-elokuvan tekijänä ja sai heti kansainvälistä huomiota.

Elokuva pääsi kriitikkojen kilpasarjaan muun muassa maineikkailla Venetsian filmijuhlilla. Prahan, Wienin ja Chicagon elokuvajuhlilla M-elokuva myös palkittiin.

Eriksson näytteli itse pääroolin M-elokuvassa, joka kuvaa näyttelijälegenda Marilyn Monroen traagisia viime vuosia monella tasolla.

45-vuotias Anna Eriksson tuli tunnetuksi osallistuttuaan Kiitorata-ohjelmaan vuonna 1995. Sittemmin hän on tehnyt useita hittejä, joista parhaiten muistetaan muun muassa Kun katsoit minuun ja Kaikissa kasvoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?