Atlantin yli: Jarno Laasala muisti yhtäkkiä pitkän avioliiton päätyttyä lapsuutensa synkimmän hetken – vaikutti valtavasti kaikkeen

Jarno Laasala koki lapsuudessaan trauman, joka vaikutti hänen käytökseensä ja päätökseensä aikuisenakin.

8.9.2022 8:15

Duudsoneista tuttu Jarno Laasala, 42, kertoo Atlantin yli -sarjan neljännessä jaksossa, miten hän avioeronsa jälkeen alkoi tajuta itsestään asioita, joita hän ei tiennyt edes olevan olemassa. Laasala oli yhdessä ex-vaimonsa kanssa 20 vuotta, ja pari erosi vuonna 2020.

– Olen onnekas, että mulla on ollut ihana, pitkä parisuhde. On todella uusi tilanne olla vain yksin. Enhän mä edes tiennyt, kuka mä olen, Laasala kertoo tv:ssä.

– Alkoi selvitä sellaisia asioita, jotka selittivät tosi paljon sitä, että mistä se tulee: miksi olen halunnut ottaa niin isoja riskejä? Miksi on tehty sellaisia asioita, jotka ovat kuoleman vaarallisia? Liiketoiminnassa on otettu ihan äärimmäisiä riskejä.

Laasalan mukaan hänelle selvisi varhaislapsuudestaan asia, jonka hänen mielensä on halunnut unohtaa. Hän oli kokenut trauman, joka oli jäänyt kummittelemaan hänen mielensä perukoille ilman, että hän edes muisti sitä.

– Kun olen ollut 3-vuotias, niin äitini joutui sairaalahoitoon ja oli joitakin kuukausia pois.

Laasalan mukaan hän oli lapsena syyttänyt asiasta itseään. Hän luuli, että oli hänen syynsä, että äiti oli pitkään poissa.

– Mun mieli on yksinkertaisesti halunnut unohtaa sen kaiken. Se on ollut jotenkin niin rankka asia itselle.

Laasalan mukaan asian tajuaminen avasi hänelle aivan uuden puolen hänestä itsestään.

– Nyt kun tiedän sen asian, se on tuonutkin yhtäkkiä vastauksia ja selittää elämääni tosi pitkälti. Tässä on nyt jokin logiikka Jarnon elämässä.

Jarno Laasala on yksi Atlantin yli purjehtivista tähdistä. Mukana hänen lisäkseen ovat Anne Kukkohovi, Michael Björklund, Joel Harkimo, Sara Forsberg ja Pete Parkkonen.

Duudsonit tulivat 2000-luvun alussa tunnetuksi hurjista tempuistaan, joissa sattui ja tapahtui. Moni ryhmän jäsenistä mursi luita ja satutti itsensä jopa hengenvaarallisesti.

Laasalan, Jarppi Leppälän, Jukka Hildénin ja HP Parviaisen ryhmä valloitti sekä Suomen että maailman. He tekivät töitä Amerikassa ja niittivät siellä mainetta. Suomessa he laajensivat toimintaansa temppuilusta ihmisten auttamiseen ja pelastivat tavallisia perheitä Duudsonit tuli taloon -sarjassa.

Tv-uransa alussa Duudsonit perustivat Rabbit Films -tuotantoyhtiön, josta tuli myöhemmin yksi Suomen tosi-tv-kentän suurimmista tuotantoyhtiöistä. Atlantin yli on yksi yhtiön ohjelmista. Laasala toimi yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2014 saakka.

Atlantin yli TV5:lla ja discovery+-palvelussa keskiviikkoisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?