Seurapiirijulkkiksen ystävällisyys sai jopa 14-vuotiaat rentoutumaan – sitten heidät johdateltiin kuuluisan liikemiehen makuuhuoneeseen kammottavin seurauksin

Neliosaisessa uutuussarjassa pureudutaan prinssi Andrew’n ympärillä käyneeseen kohuun kenties eniten kysymyksiä herättäneestä näkökulmasta: mikä osuus oli Ghislaine Maxwellilla? Miksi mukavana tunnettu nainen auttoi seksirikollista, Jeffrey Epsteinia?

Prinssi Andrew’n (pieni kuva), Jeffrey Epsteinin ja etenkin Ghislaine Maxwellin suhteita ruoditaan uudessa dokumenttisarjassa, jossa myös seurataan Maxwellin kohuoikeudenkäyntiä.

Monet oikeudenkäynnissä kuullut kertovat samaa: Ghislaine Maxwell osallistui Jeffrey Epsteinin kanssa seksuaalirikoksiin ja etsi jatkuvasti uusia nuoria naisia uhreiksi. Maxwellin ystävällisyys sai jopa 14-vuotiaat tytöt rentoutumaan. Sitten hän johdatteli uhrit suoraan pedon kitaan.

– Ghislaine oli pirullinen, pahempi kuin Epstein. Hän on pääsuunnittelija, ihmiskauppaaja ja parittaja, dokumentissa todetaan.

Oikeudessa kaikki kiellettiin, mutta 60-vuotias Maxwell tuomittiin kesäkuussa 20 vuoden vankeuteen ja 750 000 dollarin sakkoihin. Epstein teki itsemurhan vuonna 2019.

Rikkaan Maxwellin uskotaan rakastuneen Epsteiniin niin, että kun seurustelun jälkeen ei avioliittoa kuulunut, jäi tämä kieroon suhteeseen miellyttämään ja mukautumaan karmeaan kaksoiselämään.

– Ghislaine tarvitsi oman namusedän, dokumentissa pohditaan.

Jeffrey Epstein ja Ghislaine Maxwell seurustelivat 90-luvun alussa.

Maxwellin suku ei usko sanaakaan, vaikka oikeudenkäynnissä ja dokumentissa kuultavat uhrit kertovat Ghislainen ladelleen tappouhkauksia, mikäli teot paljastuvat.

– Hän totesi, että juoksulenkkini varrella on lukemattomia tapoja kuolla, kertoo Maria Farmer.

Äänessä ovat Maxwellin ex-ystävät, kuten seurapiirijulkkis Lady Victoria Hervey, joka kuvailee itseään syötiksi, kun Maxwell ”kalasti” nuoria tyttöjä.

– Epstein vain istui miesseurueineen rauhassa odottamassa uusia viihdykkeitä. Ilman Ghislainea mikään ei olisi toiminut.

Kunnianhimoisessa dokumentissa puhutaan myös oikeudenkäynnin moraalista, siitä, millaisella julmuudella Maxwellin palkkaamat maan parhaat juristit kohtelivat kovia kokeneita uhreja.

Dokumentissa naureskellaan prinssi Andrew’n selityksille.

Prinssi Andrew’n osuutta tutkitaan. Prinssiin kohdistuvat syytökset kohdistuvat siihen, kun Maxwell järjesti nuoren Virginia Giuffren viihdyttämään prinssiä.

– Pahimmat muistoni ovat tästä talosta. Se pitäisi polttaa maan tasalle, kertoo Virginia Epsteinin talon luona.

Entä oliko Maxwellilla suhde prinssin kanssa? Välit olivat läheiset, ja Maxwell oli tuttu vieras prinssin teddynallejen täyttämässä asunnossa.

Dokumentissa naureskellaan prinssi Andrew’n selityksille sen jälkeen, kun hänet oli paparazzattu Epsteinin seurasta.

– Prinssin asemassa olevan tulisi ymmärtää pysyä kaukana pefofiilirikollisesta. Mutta prinssi väitti halunneensa kertoa ystävyyden lopusta kasvotusten – mikä vitsi!

Ghislaine, prinssi Andrew ja pedofiili, maanantaina 18.7. alkaen, Ava klo 22.55

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?