Kimmo Ohtonen avautuu tv:ssä karmivista lapsuuden­kokemuksistaan ja murtuu kyyneliin – katuu yhtä asiaa valtavasti

Varo juonipaljastuksia! Ensi maanantain Erikoisjoukot-jaksossa nähdään liikuttava hetki, kun kokelas avautuu rankasta perhetaustastaan.

1.7. 14:27

Kohutun Erikoisjoukot-televisiosarjan uusimmassa jaksossa hypätään syviin vesiin, kun puheenaiheena on henkinen hyvinvointi ja vertaistuki.

Päivän tehtävässä komentajan roolissa töppäillyt Kimmo Ohtonen kutsutaan kouluttajien toimesta kuulusteluun, sillä hänen anteeksipyytelevä tyylinsä johtoasemassa on vaarantanut koko tehtävän menestyksen.

Ohtosen mukaan syyt käytökselle löytyvät hänen lapsuudestaan, tarkalleen ottaen hänen kokemastaan perheväkivallasta.

– Sellaisia inhottavimpia muistoja on, että kun sä tuut kotiin, niin sun isä pahoinpitelee sun äitiä. Sitten joudut tekemään valinnan, että menetkö väliin tietäen mitä siitä seuraa, vai pakenetko omaan huoneeseesi, Ohtonen muistelee lapsuuttaan.

Luontokuvaajana ja -toimittajana tunnettu Ohtonen kertoo kouluttajille kohdanneensa väkivaltaa isänsä toimesta hyvin paljon jo pienestä pitäen.

– Ihan sadistista väkivaltaa. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Sarjan seitsemännessä jaksossa kouluttajat ja kokelaat kokoontuvat rinkiin jakamaan elämänsä varrelta katumusta aiheuttavia muistoja ja toimimaan toistensa vertaistukena tunteiden käsittelyssä.

Erikoisjoukkojen seitsemännessä jaksossa Kimmo Ohtonen ei suoriutunut kouluttajien mielestä päivän tehtävästä hyvin.

Perheväkivalta varjosti pitkään Ohtosen elämää. Hän kertoo muille perheeseensä liittyvästä tilanteesta, jossa hänen oma toimintansa on kaduttanut jälkikäteen.

Ohtonen muutti Englantiin vuonna 2003 ja alkoi rakentaa siellä itselleen uutta elämää ja identiteettiä. Hän kannusti äitiäänkin lähtemään, tuloksetta.

Vuonna 2004 Ohtosen äiti kuitenkin sairastui syöpään.

– Kun se sairaus eteni niin mä kävin kotona, mutta tiesin, etten käynyt niin paljon kuin olisin voinut käydä, Ohtonen toteaa.

Ohtonen kertoo tajunneensa vasta äitinsä kuoleman jälkeen, minkä takia ei vieraillut hänen luonaan niin paljon kuin olisi halunnut. Muiston kertaaminen saa miehen murtumaan kyyneliin.

– Olin tavallaan väistellyt aikuisena ihmisenä sitä ikävää tilannetta, joka siellä kotona odotti. Se dynamiikka vanhempieni välillä ja kaikki se paska, mitä siinä tuli mukana.

Vaikeimpina hetkinä Ohtonen turvautui töihin ja omaan elämäänsä Englannissa.

– En ikinä saa sitä enää takaisin, minkä mä jätin tekemättä ja mitä mä väistin, kun mun olis pitänyt mennä sinne mun äidin luokse.

Erikoisjoukot-tv-sarjassa julkkikset osallistuvat erikoisjoukkosotilaiden pääsykokeita vastaavalle leirille, jossa he joutuvat suoriutumaan toinen toistaan fyysisesti ja henkisesti haastavammista tehtävistä. Suoritukset vaativat kovaa kuntoa, mutta myös valtavaa psyykkausta.

Erikoisjoukkojen uusi jakso Ruutu+:ssa aina maanantaisin. Ilta-Sanomat ja Erikoisjoukkoja esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?