Laulaja Anneli Mattila kertoo ikimuistoisesta juhannuksestaan: ”Olihan se outoa!”

Juhannuksena TV2:ssa uusintana esitettävässä Kesäillan valssi -ohjelmassa on mukana Anneli Mattila. Kuvauksista hän muistaa jännityksen. Kysyimme, mitä hänelle kuuluu nykyään.

Anneli Mattila ja Anne Mattila kesällä 2009.

26.6. 11:15

Iskelmätähti Anneli Mattila, 35, muistelee olleensa kolme kertaa Kesäillan valssi -ohjelmassa. Niistä juhannuksena nähdään 2009 Kuhmoisten Honkahovissa nauhoitettu jakso.

– Jännitti kovasti. Olin sen verran nuorikin, vähän 20 vuoden päälle.

Anneli Mattila tanssitti yleisöä Honkahovissa 2009 Kesäillan valssi -ohjelmassa.

Mattila kertoo, ettei lähetyksessä soitettu koko settejä, vaan ohjelmaa varten valittiin muutama kiva biisi. Mattila törmäsi vastikään juontaja Sari Tammiseen, joka haastatteli häntä radioon. Hän oli tavannut Tammisen viimeksi Kesäillan valssin kuvauksissa.

– Muisteltiin niitä aikoja. Hän sanoi haastatelleensa ohjelmassa tuolloin 11-vuotiasta pikkusiskoani Anittaa ja tavanneensa Anittan nyt Turussa kahvilassa, jossa tämä työskentelee. Pieni maailma.

Iskelmälavat kutsuvat Mattilaa tänäkin kesänä. Tosin ei vanhaan tahtiin.

– Mulla on 1,5-vuotias pikkupoika, joten en ihan hirveästi viitsi tehdä töitä. En niin paljon kuin aiemmin. Toki tanssilavojen määräkin on vähentynyt tässä kymmenen vuoden sisällä.

Helsinkiläistynyt Mattila vietti koronavuodet hoitaen pientä lastaan.

– Ihan mielelläni olin kotona, kun olen koko ikäni kiertänyt. Olihan se outoa, kun juhannus tuli, ja olin vapaalla varmaan elämäni ensimmäistä kertaa.

Anneli Mattila vuonna 2022.

– Olen tottunut ajelemaan ympäri Suomea, ja mikäs sen hienompaa, kun on kesälavat ja keskellä yötä, kun lähdet ajelemaan keikalta... Voi että, siinä on kyllä ne parhaimmat fiilikset! hän kuvailee.

Anneli Mattilan tunnettu laulajasisko, taiteilija Anne Mattila saa vauvan kesällä. Leikkikavereita omalle pojalle riittää, sillä Mattiloiden sisarussarjaan kuuluu seitsemän lasta ja heillä on jälkikasvua.

– Siellä on serkuksia! Vanhin siskonikin odottaa parhaillaan kahdeksatta lasta.

Kesäillan valssin jaksossa nähdään Antti Raiski, Anneli ja Anniina Mattila V.I.P-yhtyeensä kanssa sekä Myrskytuuli-orkesteri. Ohjelmaa juontavat Sari Tamminen ja Janne Kataja.

Kesäillan valssi, sunnuntaina 26.6. TV2 klo 19.45

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?