Muistatko 20 vuoden takaisen tangokuninkaan Antti Raiskin? Tällaista työtä hän tekee nykyään – katso kuvat!

Juhannuksena TV2 vie tanssilavamuistoihin Kesäillan valssin uusintojen mukana. Tangokuningas vuodelta 2000 Antti Raiski ei muista kuvauksista mitään. Kysyimme, mitä hänelle kuuluu nykyään.

Tangokuningas 2000 oli Antti Raiski ja kuningatar Mira Kunnasluoto. Finaaliin pääsivät myös Hanne Kannasharju (vas.) ja Jaana Pöllänen sekä Erkki Räsänen ja Esa Nummela.

26.6. 8:45

Kesäillan valssin juhannuksen uusinnoissa nähdään muun muassa vuoden 2000 tangokuningas Antti Raiski. Sunnuntaina 26.6. uusintana esitettävä ohjelma on kuvattu 2009 Kuhmoisten Honkahovissa.

Antti Raiski, 45, ei enää keikkaile, vaan on vaihtanut täysin uudelle alalle.

Raiski pyörittää nykyisin vaimonsa Niinan kanssa K-kauppaa Nummelassa. Kauppa avattiin muutama vuosi sitten, mutta koko projekti on kestänyt kaiken kaikkiaan nelisen vuotta.

Uudelle uralle lähtenyt Antti Raiski kertoo vanhojen kollegojensa pistäytyvän silloin tällöin moikkaamaan häntä kaupalle.

–Joo, olen alkanut isona K-kauppiaaksi. Kun tähän on ryhtynyt, ei ole ehtinyt laulaa edes suihkussa, Raiski letkauttaa.

Hän vakuuttaa heti perään, ettei ole laulamista kokonaan lopettanut, mutta aika on nyt kortilla, minkä lisäksi korona on sotkenut viime vuodet hommia.

– Niitä kyselyjä on alkanut tulla jonkun verran, mutta nyt on sen verran vähän vapaata, ettei ole oikein kehdannut ottaa vastaan.

Kauppiaan ja iskelmälaulajan työssä on Raiskin mielestä yllättävän paljon samaa.

– Ei siinä lihatiskillä ja lavalla olemisessa ole hirveän paljon eroa. Samalla tavalla ollaan esillä ja ihmisten kanssa tekemisissä. Meillä on tällainen kiva pieni kauppa pienessä omassa kylässä.

– Tässä on tosi tiivis ja lämmin yhteisö ympärillä. Se on kaupan ja tekemisen suola. Samalla tavoin kuin artistipuolella, kun ajetaan autolla 600 kilometriä ja vielä yöllä takaisin.

Ei siinä lihatiskillä ja lavalla olemisessa ole hirveän paljon eroa. Samalla tavalla ollaan esillä ja ihmisten kanssa tekemisissä.

Tangokuninkaallisilla on oma yhdistyksensä ja WhatsApp-ryhmänsä, joissa he pitävät yhteyttä.

Vapaa-aikana Raiski ei lähde kiertämään tanssilavoja asiakkaana. Ne hetket vietetään lasten kanssa.

– En osaa tanssia ollenkaan. Ei ole mun hommia.

Mies on ennen kauppiasuraansa työskennellyt rakennusalan yrittäjänä. Häntä harmittaa, miten korona-aikana kuritettiin tapahtuma-alan työntekijöitä.

– Tuntui epäreilulta, mitä tapahtuma-alalla tapahtui. On aikamoiset sympatiat heitä kohtaan. Ihmettelen, millä he ovat pärjänneet.

Raiski ikävöi vanhoja kollegoitaan. Yhteyttä kyllä pidetään. Tangokuninkaallisilla on oma yhdistyksensä ja WhatsApp-ryhmänsä.

– Heitä on käynytkin kaupalla moikkaamassa, mikä on hauskaa. Esimerkiksi Hallikaisen Jukka kävi täällä, ja muita soittajapoikia ja -tyttöjä, Raiski iloitsee.

– En osaa itse tanssia ollenkaan, Raiski paljastaa.

Hänen kruunajaisvuonnaan tangokuningattareksi valittiin Mira Kunnasluoto, joka ei enää keikkaile.

Kesäillan valssin jaksossa nähdään Raiskin ohella Anneli ja Anniina Mattila V.I.P-yhtyeensä kanssa sekä Myrskytuuli-orkesteri. Ohjelmaa juontavat Sari Tamminen ja Janne Kataja. Raiskilla ei ole muistikuvia kuvauksista.

– En muista tuosta yhtään mitään. Täytyy varmaan katsoa! hän lupaa.

Kesäillan valssi, sunnuntaina 26.6. TV2 klo 19.45

Lue lisää: Sari Tammisen mikki unohtui auki takahuoneessa Katri Helenan kanssa Kesäillan valssi -ohjelmassa – tämä kaikki kuului tanssiyleisölle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?