Muistatko nämä Allsång på Skansenin käänteet? Laulaja Carola riehaantui ja mätkäisi naista kukkapuskalla

Seksivitsejä, pyörtyileviä teinityttöjä ja lentävä kukkapuska. Kaikkia näitä on nähty iki-ihanassa Allsång på Skansen -yhteislauluohjelmassa.

Sanna Nielsen laulattaa taas kansaa Skansenilla.

27.6. 8:00

Nyt kesä voi virallisesti alkaa, sillä hurmaava Allsång på Skansen palaa tv-ruutuihin! Sanna Nielsen johtaa riemukasta yhteislauluhetkeä Tukholman Skansenilla aina tiistai-iltaisin.

Vuodesta 1979 televisiossa pyörinyt Allsång på Skansen on Ruotsissa jo instituutio, joka kuuluu olennaisena osana ruotsalaisten kesänviettoon.

Sanna Nielsen toimii ohjelman seremonianmestarina jo seitsemättä kertaa, mutta tiesitkö, että todellisuudessa Nielsen esiintyi Skansenilla ensimmäistä kertaa jo 11-vuotiaana?

Tv-lehti kokosi yhteen eräät Skansenin lavalla nähdyt ikimuistoiset hetket.

”Taidat olla vähän tyhjäpää?”

Suorassa tv-lähetyksessä voi sattua ja tapahtua vaikka mitä, ja joskus esiintyjät voivat möläytellä asioita, jotka eivät sovi perheen pienempien korville.

Vuonna 2012 muusikko Bengt Sändth täräytti suorat sanat lavalla ja sanoi inhoavansa yhteislauluja.

– Kutsun yhteislaulua akustiseksi ryhmäseksiksi, Sändth sivalsi.

Monien mieleen on jäänyt myös välikohtaus, jossa oopperalaulaja Loa Falkman solvasi juontaja Petra Marklundia.

– Taidat olla vähän tyhjäpää? Falkman tykitti, kun juontaja erehtyi sanomaan, ettei hän oikein ymmärrä oopperaa.

Tuhma seksivitsi

Vuonna 2017 kotikatsomoissa hörpättiin iltakahvit väärään kurkkuun, kun juontaja Sanna Nielsen ja laulaja Danny Saucedo esittivät seksiä tihkuvan tulkinnan Jag får inte nog -biisistä.

Yleisö kuunteli parivaljakon pikkutuhmaa sanailua korvat punaisina.

– Onko tuo basso vai oletko iloinen nähdessäsi minut? Nielsen kujeili Saucedolle.

– Se on basso, mutta niin kuin näkyy, olen erittäin iloinen nähdessäni sinut. Haluatko näppäillä bassoani? Saucedo vastasi.

Danny Saucedon ja Sanna Nielsenin roisi seksivitsi hämmästytti.

Kukkapuska lensi naamaan

Vuonna 2015 Skansenin lavalla nähtiin häkellyttävä tilanne, kun laulaja Carola Häggvist riuhtaisi kesken esityksensä lavalla olleen kukkaistutuksen ruukusta ja heitti sen yleisöön.

Kukkapuska lävähti suoraan yleisössä istuneen naisen naamaan.

Kukkasia runnellut laulaja selitti myöhemmin ruotsalaislehtien haastattelussa, että hän oli riehakkaalla tuulella ja toimi spontaanisti. Hän oli haaveillut jopa hyppäävänsä lavalta yleisön sekaan.

Laulajatähti Carolan riehakas esiintyminen Allsång på Skansenissa muutaman vuoden takaa on jäänyt monien mieleen.

– Tunsin oloni onnelliseksi ja villiksi, Carola selitti.

Janoiset teinit pyörtyilivät

Ohjelman järjestelyjä kritisoitiin rajusti, kun The Fooo -poikabändin esiintyminen Skansenilla aiheutti kaaoksen. Kaksi nuorta tyttöä kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan, ja 20 muuta nuorta joutui ensiapuun.

The Fooo -poikabändi aiheutti hysteriaa Skansenilla.

Osa bändin faneista oli yöpynyt Skansenilla päästäkseen näkemään idolinsa eturivistä. He olivat kärvistelleet auringonpaahteessa tuntitolkulla syömättä ja juomatta.

– Tämä on ihan hysteeristä. Nuoret eivät ole syöneet tai juoneet kunnolla. He pyörtyilevät ja saavat kramppeja, paikalla ollut sairaanhoitaja kertoi Aftonbladetille.

Sannan suloinen debyytti

Sanna Nielsen on emännöinnyt Allsång på Skansenia vuodesta 2016, mutta hän ensimmäisen kerran Nielsen on esiintynyt Skansenilla jo vuonna 1996! Tuolloin 11-vuotias laulaja esitti Teddybjörnen Fredriksson -kappaleen hurmaavana duettona Allsångin silloisen juontajan Lasse Berghagenin kanssa.

Viinakohu

Joskus esiintyjistä itsestään tehdään valituksia. Näin kävi ruotsinsuomalaiselle räppärille Markooliolle, joka esitti Ingen sommar utan reggae -kappaleen ohjelmassa vuonna 2007. Kappaleessa mainittu kotitekoinen viina olivat liikaa ruotsalaiselle raittiusliikkeelle, joka teki esityksestä ja ohjelmaa esittävästä SVT:stä virallisen valituksen.

Lopulta todettiin, ettei SVT ole tehnyt mitään väärää päästäessään Markoolion lavalle.

Allsång på Skansen tiistaisin klo 20 Yle TV1 -kanavalla 28.6. alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?