Ronn Moss juhlii 70-vuotispäiviään – kajaanilaisyleisössä tarvittiin nitroja Ridge-hurman ollessa kovimmillaan

Iki-ihanana Ridgenä muistettu Ronn Moss on saanut kansaa pyörtymään Suomen-vierailuillaan. Hän täyttää 70 vuotta perjantaina 4. maaliskuuta.

Ronn Moss vaimonsa Devin DeVasquezin kanssa Venetsian elokuvajuhlilla 2021.

3.3.2022 18:15

Näyttelijä ja muusikko Ronn Moss täyttää 70 vuotta perjantaina 4. maaliskuuta. Hänet muistetaan Suomessa parhaiten Kauniit ja rohkeat -saippuasarjan Ridge Forresterina. Hän oli roolissa vuosina 1987–2012, ja hänen hahmonsa meni vuoroin naimisiin Brooken ja Taylorin kanssa monta kertaa.

Tunnelma oli kiihkeä Ronn Mossin ensivisiitillä Suomessa 1993.

Kauniita ja rohkeita ryhdyttiin esittämään meillä MTV-kanavalla 1992. Suosion ollessa kovimmillaan Ronn Moss tuli Suomeen manageri Hessu Reijosen järjestämälle vierailulle 1993. Reijonen kuskasi saippuatähtiä maahamme useita kertoja.

Komea ja rento Moss villitsi Shari-vaimonsa kanssa kansaa Linnanmäellä. Sieltä jatkettiin Naisten Kympille Ouluun, jossa tähti lähetti juoksijat matkaan. Turun Typhoon-hallissa käytiin muoti- ja liikuntashow'ssa ja Tallinnassa vierailtiin myös. Ihailijoiden kamerat räpsyivät.

Ronn Moss ja vaimo Shari Marjo Sjöroosin kanssa 1993.

IS kertoi tuolloin, että Mossin turvaksi kuusipäiväiselle vierailulle oli hankittu 15 sotilasta Riihimäen viestikoulusta.

– Söimme savulohta, joimme votkaa ja esiinnyimme täpötäysissä ostoskeskuksissa. Suomalaiset olivat ihania ja kohteliaita, Moss muisteli Ilta-Sanomille 2017.

Tähti kävi usein Suomessa. Vuonna 2005 hän vieraili Kajaanin Maximarketissa, jonne oli pakkautunut tuhansia ihmisiä. Kaksi iäkästä kaunarifania pyörtyi eturivin tungoksessa, ja toinen rouvista sai myös sydänkohtauksen. Hänellä oli nitrot mukana, ja kohtaus meni ohi niiden avulla.

Ronn Moss vieraili Kajaanin Maximarketissa 2005.

Samalla reissulla Moss esiintyi Kummien joulushow'ssa Helsingissä laulaja Kati Forsin kanssa. Sinkkuna ollut Moss muiskautti Forsille "pyörryttävän suudelman", mutta kertoi medialle, ettei romanssia kuitenkaan tästä synny.

Viisi muuta suomalaisnaista pääsi tähden Suomen-vierailun aikana treffeille hänen kanssaan, sillä eronneella miehellä oli ilmoitus MTV:n deittipalvelussa.

Kati Fors pääsi likistelemään koko kansan ”Ridgeä”.

– Hyvännäköinen on heistä vähättelevä ilmaus, Moss totesi treffikumppaneistaan.

Tähti tapasi myös Kirkan, sillä hän oli levyttänyt oman versionsa Leijat-kappaleesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?