Tänään tv:ssä: Tempparit-Valto kertoo hiustensiirrostaan – yksi seikka voisi tuhota lopputuloksen: "Ei missään nimessä saa..."

Valto Harvistola esittelee Efter Nio -ohjelmassa toimenpiteen jälkeistä tulosta.

7.2.2022 18:08

Temptation Island Suomi -ohjelman seitsemänneltä tuotantokaudelta tuttu Valto Harvistola kertoo maanantai-illan Efter Nio -ohjelmassa hiustensiirrostaan.

Harvistolalle tehtiin toimenpide noin kuukausi sitten yksityisellä klinikalla Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Miehen takaraivolta siirrettiin päälaen puolelle yhteensä 3 500 hiussiirrettä.

Harvistolan mukaan operaatio ei tuntunut kivuliaalta puudutuksen takia. Hän sai lääkäriltä tarkat hoito-ohjeet, joista hän kertoo yksityiskohtaisesti ohjelmassa. Juontaja Sonja Kailassaari kuuntelee tuskaisen oloisena miehen kuvailua.

– Tärkeintä on, ettei alkuun saa missään nimessä kolauttaa päätään mihinkään, koska voi alkaa valua verta ja koska hiussiirteet eivät ole vielä kunnolla kiinnittyneet, ne voivat irrota kolauksesta. Rahat menevät silloin hukkaan, Harvistola kertoo.

– Siinä pitää olla tarkkana.

Harvistola toteaa tiedostavansa, että miesten on monesti vaikeaa puhua kaljuuntumisesta. Hän ei halunnut peitellä toimenpidettään, vaan päätti kertoa siitä avoimesti ja julkisesti.

– Pidin tuuheista hiuksistani, joten oman itsevarmuuteni takia menin toimenpiteeseen. Jokaisen kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan niitä syitä, miksi pohjimmiltaan haluaa lähteä johonkin operaatioon, hän alleviivaa.

Realitykasvo istuu haastattelussa lippalakki päässään, mutta esittelee lopputulosta vilaukselta juontajille.

– Vähän punoittaa, ja tämä on nyt tilanne kolme viikkoa operaation jälkeen. Kuten näette, niin hiusraja on vedetty aika tarkkaan, Harvistola kuvailee.

– Anteeksi, en ihan liikaa halua esitellä kuitenkaan, hän toteaa laittaessaan lippalakin takaisin päähänsä.

Valto Harvistola nähtiin silloisen kumppaninsa Miran kanssa Temptation Island -ohjelmassa keväällä 2020. Pari erosi, ja tätä nykyä Harvistola seurustelee Big Brotherista tutun Laura Luodon kanssa.

Harvistola kertoi aiemmin IS:n haastattelussa huomanneensa itsessään kaljuuntumisen merkkejä ensimmäisen kerran kolmisen vuotta sitten, noin 25-vuotiaana. Hänen oma isänsä kaljuuntui jo parikymppisenä ja siitäkin hän tiesi, millainen kohtalo hänen päätään odottaa.

Asia konkretisoitui entisestään sen jälkeen, kun mies näki itsensä televisioruudun välityksellä Temptation Island -ohjelmassa.

Tv-näkyvyyden takia hän sai kuulla kaljuuntumisestaan myös muilta, mutta miehen mukaan ulkopuolelta tulleilla kommenteilla ei kuitenkaan ollut lopulta tekemistä päätöksen kanssa.

Lue lisää: Tempparit-Valtolle, 28, tehtiin kauneusoperaatio, johon yhä useampi suomalaismies turvautuu – muutos omassa ulkonäössä johti radikaaliin päätökseen

Harvistolan mukaan toimenpide ja toipuminen sujui hyvin.

– Olin varautunut paljon pahempaan – että pää turpoaisi ja vuotaisi verta vielä toimenpiteen jälkeen, mutta niin ei käynyt. Kuvat saattavat näyttää karuilta, mutta se ei ole niin paha miltä se näyttää, Harvistola vakuutti IS:n haastattelussa.

– Hyvin vähän on ollut mitään kipuja. Pientä särkyä on ollut takaraivolla, josta hiuksia siirrettiin.

Turkkilaislääkärin mukaan Harvistolan kuontalon pitäisi olla täysissä voimissaan viimeistään vuoden kuluttua. Kirurgin arvion mukaan Harvistolan tukan pitäisi pysyä tuuheana seuraavat kymmenisen vuotta.

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin kertoi IS:lle, että koska hiustensiirto on kirurgiseksi toimenpiteeksi kovin pinnallinen, siihen liittyy vain vähän riskejä.

– Tulehdus on aina riski leikkauksissa, mutta oikein tehdyssä hiustensiirrossa se on hyvin harvinaista, Veltheim sanoi.

Ulkomaalaista klinikkaa harkitessa vaikeinta voi olla varmistua klinikan taustoista ja pätevyydestä.

– Toimenpiteeseen lähtemistä kannattaa miettiä, jos ei tiedä tekijöiden koulutusta, ammattitaitoja tai paikkojen steriliteettiä. Karmivia tapauksia on. Jos jälkikäteen ilmenee ongelmia, ja henkilö on Suomessa ja kirurgi Turkissa, kuka ottaa vastuun, Veltheim huomautti.

Efter Nio Yle Teema & Fem klo 21.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?