Norjalaismiljonäärin vaimon mysteeristä tulossa Netflix-sarja – katoamisen taustalla velloo repivä suhdesotku

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan yli kolme vuotta sitten jäljettömiin kadonneen Anne-Elisabeth Hagenin mysteeristä on tekeillä Netflix-sarja.

9.1. 20:33

Norjalaismiljonääri Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Hagen katosi 31. lokakuuta 2018, eikä hänestä ole nähty vilaustakaan sen jälkeen.

Puolitoista vuotta myöhemmin, huhtikuussa 2020, poliisi pidätti Tom Hagenin epäiltynä vaimonsa murhasta. Viikkoa myöhemmin hovioikeus vapautti hänet, koska poliisin todisteet eivät olleet riittäviä. Hagen on kiistänyt syyllisyytensä rikokseen tai liittyvänsä vaimonsa katoamiseen.

Miljardöörin vaimon katoamistapaus on saanut runsaasti myös kansainvälistä huomiota ja nyt rikosmysteeristä on norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan tekeillä myös Netflix-sarja.

Sarjan käsikirjoittaja Nikolaj Frobenius sanoo Aftenpostenille ja VG:lle, ettei tekeillä oleva sarja tule pureutumaan kysymykseen syyllisyydestä.

Anne-Elisabeth Hagenista ei ole saatu elonmerkkejä sen jälkeen, kun hän katosi lokakuussa 2018. Myöskään hänen ruumistaan ei ole löydetty.

– Sarjamme ei käsittele syyllisyyskysymystä, vaan juuri sitä, miten ratkaisematon tapaus vaikuttaa ja muokkaa käsityksiämme. Mitä meille yhteiskuntana tapahtuu, kun emme tiedä, mitä on tapahtunut? sanoo käsikirjoittaja, joka uskoo sarjan kantavan siitä huolimatta, ettei mysteeriä ole ratkaistu.

Lue lisää: Poliisi julkaisi videon mysteerimiehestä – voi tietää jotain norjalaismiljonäärin vaimon katoamisesta

Sarjaa on ryhdytty kuvaamaan jo syksyllä ja Aftenpostenin tietojen mukaan sitä alettaisiin esittää jo tämän vuoden aikana.

Lokakuussa kuvauksia seuranneen VG:n tietojen mukaan Tom Hagenia näyttelee sarjassa Terje Strømdahl. Sarjaa tuottavasta yhtiöstä ei vahvistettu vielä asiaa, mutta kerrottiin näyttelijän olevan mukana tuotannossa.

Lue lisää: Norjalaismiljonäärin vaimo soitti pojalleen 92 sekunnin puhelun hetkeä ennen katoamistaan – poliisi pitää viimeisenä elonmerkkinä

Sarjan tekijöiden mukaan Hagenin perhe on tietoinen hankkeesta. Ohjaaja Erik Skjoldbjærgin sanoo, etteivät pariskunnan lähiomaiset eivät ole sarjassa keskeisessä roolissa.

Miljonääri Tom Hagen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Tom Hagenin puolustusasianajajan mukaan uutista ei kuitenkaan ole otettu ilolla vastaan.

– Ei ole epäilystäkään siitä, että tällainen sarja aiheuttaa valtavan taakan asiakkaalleni, asianajaja Svein Holden kommentoi.

Mysteeriä on aiemmin perattu Norjan TV2:n rikostoimittajien Magnus Braatenin ja Kenneth Fossheimin kirjassa Lunnaat – Rikostapaus joka järkytti Norjaa, joka on ilmestynyt myös suomeksi.

Lue lisää: Miljonäärin vaimo katosi – kun mies pidätettiin, löytyi muistikirja, joka kertoo repivästä suhdesotkusta

Kirjassa spekuloidaan, että Anne-Elisabeth Hagenin katoamisen taustalla voisivat olla avioliittoon liittyvät ongelmat. Kirjan mukaan Anne-Elisabethilla olisi ollut avioliiton ulkopuolinen suhde 1980-luvulla. Ystävän mukaan hänet painostettiin suhteen vuoksi myöhemmin allekirjoittamaan epäedullinen avioehtosopimus.

Mysteeri on ollut säännöllisesti otsikoissa tiedotusvälineissä sekä Norjalla että muualla maailmassa. Tekeillä olevan tv-sarjan lisäksi siitä on kirjoitettu myös kirja.

Poliisi löysi Tom Hagenin pidätyksen yhteydessä myös muistikirjan, josta käy ilmi, etteivät vaimon uskottomuuteen liittyvät haavat olleet parantuneet vielä 25 vuoden jälkeenkään.

Kirjan mukaan poliisi pitää todisteena avioerohaluista muun muassa Anne-Elisabethin tietokoneella tehtyjä avioeroja koskevia hakuja. Esimerkiksi helmikuussa 2017 tietokoneella oli tehty haku ”kuinka hakea avioero”.

Kesällä 2020 poliisi löysi pariskunnan kotoa avioeropaperit, jotka vain Anne-Elisabeth oli allekirjoittanut.

Jos Hagenien avioehto kumottaisiin, Tom Hagen voisi menettää avioerossa puolet omaisuudestaan. Poliisi piti avioehdon kumoamista todennäköisenä.

Poliisin mukaan motiivit murhalle olivatkin taloudelliset, sosiaaliset ja emotionaaliset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?