Kansanedustajan tytär Joanna, 21, joutui valtavan ehkäisykohun keskelle harrastettuaan seksiä tv:ssä – ikävä tilanne koulussa johti rajuun toimeen

Lahtelainen Joanna Lehto on joutunut käymään läpi helvetillisen vuoden osallistuttuaan Temptation Island -tosi-tv-formaattiin.

31.12.2021 9:00

Lahtelainen Joanna Lehto, 21, nähtiin viime keväänä Temptation Island Suomi -tosi-tv-ohjelmassa, jossa parisuhteessa olevat ihmiset lähtevät testaamaan suhdettaan sinkkujen vieteltävänä.

Ikimuistoisesta kokemuksesta seurasi lopulta helvetillinen vuosi, jota Joanna on joutunut käsittelemään terapiassa.

Sinkuksi mukaan lähteneestä Joannasta tuli yksi tuotantokauden puhutuimmista osallistujista, kun hän päätyi useasti saman peiton alle varatun Henkan kanssa. Harrastettuaan seksiä tv:ssä lahtelaisnainen joutui julman vihamyllyn sekä tappouhkausten kohteeksi.

– Vieläkin joudun toisinaan ahdistaviin tilanteisiin, joissa tuntemattomat huutelevat minulle solvauksia, kuten esimerkiksi iltaisin pizzeriassa. Välillä pelottaa kulkea yksin iltaisin julkisilla paikoilla, Joanna myöntää.

Joannan mukaan tv:ssä esitetty lopputulos yllätti hänet.–Tiesin, että jaksoja leikataan ja halutaan draamaa, mutta niistä syntyi kieltämättä erilainen vaikutelma minusta kuin olin ajatellut, Joanna kertoo.

Asiakaspalvelijana työskentelevä ja kauneusalaa opiskeleva Joanna laittoi hakemuksen ohjelman 9. tuotantokaudelle, koska hän halusi irtioton arjesta ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Joanna lähentyi nopeasti parisuhteessa olevan Henkan kanssa ja jakoi tämän kanssa intiimejä hetkiä. Joanna alleviivaa, ettei hän kadu seksin harrastamista tv-kameroiden edessä.

– Se on aivan luonnollinen asia, hän toteaa ytimekkäästi.

Vanhempiaan Joanna joutui kuitenkin varoittamaan, etteivät seksikohtaukset lävähtäisi heidän silmilleen. Joannan isä on perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto.

– Parin ensimmäisen jakson jälkeen jouduin kieltämään vanhempiani katsomasta ohjelmaa. Toki he näkivät kaiken uutisista, Joanna kertoo.

– Ei heitä toimintani haitannut, sillä ei heidänkään mielestään seksin harrastamisessa ole mitään ihmeellistä, hän jatkaa.

Temptation Island Suomi -ohjelman 9. kauden sinkut.

Ohjelman aikana Joannalle alkoi tulvia vihaviestejä eri kanavista: huorittelua, ulkonäön kommentointia ja solvaamista. Räikeimmät viestit olivat suoranaisia tappouhkauksia, joista Joanna teki pariin kertaan rikosilmoituksen.

– Rikosilmoitukset eivät lopulta edenneet mihinkään, mikä on surullista. Tuollaiset asiat tulisi ottaa vakavasti. Varsinkin, kun olen joutunut uhkaaviin tilanteisiin.

Joannan mukaan kenties kipein tilanne sattui koulussa. Kuvausten takia hänen opintonsa ammattikoulun kauneuslinjalla viivästyivät, ja hän jäi opiskelemaan uudella vuosikurssilla, kun ystävät valmistuivat.

– Uudella luokalla ihmiset juoruilivat minusta keskenään selän takana, enkä saanut ainuttakaan kaveria. Juoruilu harmitti, ja tunsin itseni hyvin ulkopuoliseksi.

Opettajat joutuivat puuttumaan syrjintään painavalla keinolla.

– Lopulta nähtiin parhaaksi, että vaihdan kokonaan luokkaa, Joanna kertoo.

Samaan ilmiöön hän törmäsi myös kaveripiirissään. Joanna kertoo katkaisseensa välit kavereihinsa, joiden hän kuuli juoruilevan selän takana.

Joanna sanoo vanhempiansa suhtautuneen hänen osallistumiseensa neutraalisti, mutta tappouhkauksista ja vihaviesteistä vanhemmat huolestuivat.

Yksi ohjelman isoimmista kohuista syntyi, kun Joanna kävi Henkan kanssa huolestuttavalta vaikuttaneen ehkäisykeskustelun ennen petipuuhia. Osa katsojista tulkitsi, ettei Henkka kunnioittanut Joannan pyyntöä käyttää ehkäisyä. Tilannetta puitiin julkisuudessa, ja Nelonen päätyi jopa poistamaan kyseisen kohdan.

Joanna vahvisti myöhemmin, että kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja keskustelu vaikutti huolestuttavalta tv-ohjelman leikkauksen takia.

Joanna kertoo nyt, että häntä suututti, kun monet somessa suositut ihmiset ottivat tapaukseen kantaa tietämättä asioiden todellista laitaa.

– Minua häiritsi todella paljon, että ihmiset puhuivat asiasta ikään kuin minun suullani. Moni väitti, että minut olisi jopa raiskattu, vaikka mitään pahaa ei tapahtunut. Jouduin laittamaan muutamille yksityisviestejä ja pyytämään poistamaan päivityksiään.

Joannan mukaan hän ei ole ollut Henkan kanssa kuvausten jälkeen juuri tekemisissä, mutta heidän välinsä ovat kunnossa.

Henkka päätyi pettämään puolisoaan Juliaa viettelysten saarella.

Lue lisää: Temptation Islandin seksikohtaus tyrmistyttää tv-katsojia – tuotanto kertoo nyt, mitä vällyjen välissä oikeasti tapahtui

Tällä hetkellä tapailusuhteessa oleva Joanna keskittyy opintoihinsa ja toivoo, että ohjelman tuoman näkyvyyden ansiosta hän voi työllistää itseään enemmän sosiaalisella medialla.

Joanna on varsin suosittu videopalvelu TikTokissa, jossa hänellä on lähes 120 000 tilaajaa ja miljoonia tykkäyksiä. Hän ylläpitää Annejaellu-nimistä kanavaa Jannica-siskonsa kanssa.

Joannan mukaan hänen siskonsa ei lähtisi Temptation Island -ohjelmaan, jos tätä pyydettäisiin.

– Hän on kyllä tehnyt kantansa selväksi nähtyään, millaiseen tilanteeseen minä jouduin, Joanna selvittää.

Joanna sen sijaan voisi myrskyisästä vuodesta huolimatta osallistua uudestaan tosi-tv-ohjelmaan.

– Lähtisin mukaan uusiksi, vaikka tietäisin, kuinka kova jälkipyykki siitä tulisi. Kaikkinensa kokemus oli hauska, ja sain uusia ystäviä. Se antoi enemmän kuin otti, Joanna summaa.

Lue lisää: Tv:ssä seksiä harrastanut Joanna, 20, sai osakseen tappouhkauksia ja häirintää – järkyttävä tilanne pizzeriassa jätti traumat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?