Sanna Ukkola järkyttyi, kun hän tajusi painonsa nousevan Pippa Laukan ohjeilla – elämäntapa­muutoksen jälkeen hän oli purskahtaa itkuun

Sanna Ukkola pisti ruokailutottumuksensa uusiksi Olet mitä syöt -sarjassa. Muutos kannatti, sillä kahdeksan viikon jälkeen hän voi huomattavasti paremmin.

Pippa Laukka auttoi Sanna Ukkolaa selättämään 20 vuotta kestäneen dieettikierteen.

10.11.2021 21:00

Olet mitä syöt -sarjan kahdeksannessa jaksossa nähtiin, miten toimittaja ja juontaja Sanna Ukkola pyristeli eroon ikuisesta laihdutuskierteestä. Ukkola oli jojoillut painonsa kanssa 20 vuoden ajan ja turvautunut toistuvasti laihdutusvalmisteisiin karistaakseen kiloja.

Ukkola söi laihduttaessaan pääasiassa pussiaterioita, joista hän sai päivän aikana ainoastaan noin 500 kaloria. Lisäksi hän joi valtavat määrät makeutusaineilla makeutettuja juomia ja kahvia.

Ukkolan terveys oli alkanut reistailla niukan ruokavalion ja hektisen elämäntavan seurauksena. Hänen stressitasonsa huitelivat pilvissä ja aiheuttivat hänelle selvästi kohonneen riskin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

– Sanna tämä on maailmanluokan mittakaavassa karmea tämä sun tulos, lääkäri Pippa Laukka totesi.

Lisäksi Ukkolan aineenvaihdunta oli käytännössä pysähtynyt niukan dieetin vuoksi, eivätkä kilot siksi tuntuneet karisevan millään.

Lue lisää: Pippa Laukka tekee Sanna Ukkolan keittiöstä löydön, joka saa hänet huolestumaan – 20 vuoden laihdutuskierteellä karut seuraukset

Kahdeksan viikon elämäntapamuutoksen aikana Ukkola jätti laihdutusvalmisteet ja keinotekoiset makeutusaineet pois ruokavaliostaan. Samalla Ukkolan suhde ruokaan muuttui, eikä hän enää ajatellut sitä koko ajan. Laihdutus kuitenkin kummitteli vielä pitkään hänen mielessään. Hän ei uskonut, että Laukan määräämää ruokavalio laihduttaisi häntä.

Laukka päätti, ettei Ukkolaa punnittaisi lainkaan elämäntaparemontin aluksi eikä sen aikana tai päätteeksi. Hän kielsi Ukkolaa käymästä vaa’alla, sillä tärkeintä oli saada hänen stressitasonsa laskuun.

Elämäntaparemonttinsa päätteeksi Ukkola myönsi, ettei hän ollut pysynyt poissa vaa’alta, kuten Laukka oli käskenyt. Hän punnitsi itseään projektin aikana ja huomasi, että hänen painonsa alkoi aluksi nousta laskemisen sijaan. Vaa’an lukema sai Ukkolan järkyttymään.

– Olin vaan, että voi kauheeta! Kuitenkin jatkoin sitä prosessia, ja nyt se lähtee hitaasti alaspäin. Tämä on ensimmäinen kerta, kun mä syömällä saan sitä painoa alaspäin, Ukkola kertoi Olet mitä syöt -sarjassa.

Sanna Ukkola elämäntapamuutoksensa alussa.

Ukkola huomasi elämäntaparemontin aikana, että hän voi paremmin kuin aiemmin. Hän panosti kesälomansa aikana lepoon ja aloitti meditoinnin laskeakseen stressitasojaan. Liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta tulivat osa hänen arkeaan.

– Mulla on hyvä olo ja mä en rajoita itseäni millään tavalla. Tämä on sellainen ruokavalio, millä pystyn jatkamaan loppuelämäni, hän totesi.

– Se on ilahduttanut kaikista eniten, että pystyn syömään normaalisti ja nautin siitä.

Ruokailutottumusten muuttaminen ja palautumiseen panostaminen kannattivat. Ukkolalla oli projektin alussa suuri risti sairastua sydäntauteihin. Kahdeksan viikon aikana riski laski keskitasolle.

– Siellä on tapahtunut ihan merkittävä muutos, Laukka iloitsi.

Sanna Ukkola elämäntapamuutoksensa jälkeen.

Laukka kertoi Ukkolalle, että muutoksia oli tapahtunut myös hänen aineenvaihdunnassaan. Aiemmin Ukkolan kilpirauhashormonien toiminta oli vaisua, eikä hänen aineenvaihduntansa toiminut siksi kunnolla.

Elintapojen muutos sai Ukkolan hormonit ja aineenvaihdunnan palautumaan optimaaliselle tasolle. Tieto sai Ukkolan liikuttumaan ja huokaisemaan helpotuksesta.

– Olen tosi iloinen! Mua alkaa kohta itkettää, Ukkola hihkui.

Ukkolaa ei punnittu projektin päätteeksi, mutta häneltä mitattiin vyötärönympärys. Toimittajan vyötäröltä karisi projektin aikana 2,5 senttiä.

– Missään nimessä en enää mene niille pusseille, hän julisti jättäen hyvästit dieettikierteelleen.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?