Traaginen onnettomuus muutti Anssi Kelan elämän kertaheitolla – kirurgin sanat pysäyttivät: ”Olin millin päässä halvaantumisesta”

Anssi Kela avautuu omassa Vain elämää -jaksossaan Formula-onnettomuudestaan, joka oli viedä häneltä liikuntakyvyn. Hän puhuu myös auto-onnettomuudesta, joka johti hänen isänsä kuolemaan.

Anssi Kela kertoo Vain elämää -jaksossa traagisen formula-onnettomuuden taustoista ja kirurgin kylmäävistä kommenteista.

15.10.2021 19:00

Anssi Kelan päivänä Satulinnassa vietetään suurta juhlaa: Nummela-albumin julkaisusta on kulunut 20 vuotta. Jaksossa pureudutaan syvällisesti albumin syntyyn.

Sitten puhutaan formulasta ja vuonna 2003 tapahtuneesta auto-onnettomuudesta, joka oli viedä häneltä liikuntakyvyn.

Hänen oli tarkoitus kilpailla Formula 3 -luokassa, mutta joutui juuri ennen ensimmäistä osakilpailua järkyttävään onnettomuuteen.

– Ensimmäinen nopea kierros radan kakkosmutkassa, avasin kaasun pikkuisen liian aikaisin, auton pyörät lipsahti ja yhtäkkiä maailma kääntyykin nurinpäin. Auto meni ympäri, Kela kertaa.

– Auto osui kylki edellä sellaiseen monttuun, joka oli siellä radan reunalla. Maa oli niin pehmeää, että siinä autossa oleva turvakaari – jonka pitäisi suojata – upposikin pehmeään maahan ja sain koko auton painon päähäni, artisti kertoo.

Kela pysyi tajuissaan ja ymmärsi heti, että nyt kävi pahasti.

– Tunsin heti, kun se tuli se isku, että nyt meni selkä rikki, Kela sanoo.

–Lääkäri paineli nikamia, jalat meni alta ja lähdettiin ambulanssilla keskussairaalaan, Kela kertoo jaksossa.

Selän leikannut kirurgi antoi myöhemmin kylmäävän raportin.

– Sulla on kaksi selkänikamaa mennyt lyttyyn, ja se pahemmin lytyssä ollut nikama on tunkeutunut selkäytimeen. Oli millin päässä, ettet halvaantunut, Anssi kertaa kirurgin sanat.

Onnettomuus oli käänteentekevä hetki Kelan elämässä.

– Siinä kirkastui elämän hauraus. Pitäisi ymmärtää, millainen lahja elämä on. Faijanikin lähti auto-onnettomuudessa, noin vain.

Lue lisää: Anssi Kelan Pirkko-äiti paljastaa ET-lehdessä tragedian Nummela-hitin takaa – perheen koko elämä muuttui kertaheitolla

Elämä runnoi tuolloin muutoinkin.

– Siihen aikaan elämä oli muutenkin rempallaan. Aviokriisin vuoksi olin henkisesti jo aivan romuna ja tolaltani, ja sitten vielä fyysisestikin: painoin 52 kiloa. Nyt sentään normaalit 53 kiloa, Anssi nauraa.

Kela kertoo pohtineensa paljon musiikillista ja muuta olemassaoloaan.

– Mä tuon iloa, hän kertoo päättäneensä.

Huikeiden kappaleiden puitteissa muistellaan haikeudella Zarkus Poussaa ja huvitutaan siitä, kuinka karvan varassa oli, ettei Mikan faijan BMW -hitti meinannut alunperin saada lainkaan radiosoittoa ja sitä kautta avannut Kelan musiikkiuraa.

Yllätysvieraskin löytää tiensä Satulinnan illallispöytään. Kun on Chisun vuoro esiintyä, hän pyytää kanssaan lavalle Jenni Vartiaisen.

Vain elämää perjantaisin Nelonen klo 20.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?