Pirkko Saisio ei tyrmää Päivi Räsäsen osallistumista Masked Singeriin: Ihmisiä ei pitäisi kokonaan boikotoida ”huonoistakaan mielipiteistä”

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vuosia ajaneen Pirkko Sainion mukaan Päivi Räsäsen kommentit ovat olleet loukkaavia, mutta eivät sellaisia, etteikö Räsänen voisi osallistua viihdeohjelmaan.

Pirkko Saisio kommentoi Päivi Räsäsen osallistumista Masked Singer -ohjelmaan.

6.9.2021 6:29

Lauantaina MTV:n suositussa Masked Singer Suomi -ohjelmassa yksi naamioituneista laulajista paljastui kristillisdemokraattien kansanedustajaksi Päivi Räsäseksi. Räsäsen osallistuminen koko perheen viihdeohjelmaan on herättänyt kohua, sillä Räsänen on muun muassa vastustanut samaa sukupuolta olevien avioliittoja ja häntä vastaan nostettiin keväällä syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Esimerkiksi yksi ohjelman tuomareista Christoffer Strandberg kyseenalaisti Instagram-kirjoituksessaan sen, miksi Räsäsen kaltainen hahmo oli tuotu juuri Masked Singer Suomen kaltaiseen ohjelmaan.

– En usko cancel-kulttuuriin, uskon sananvapauteen ja puolustan oikeutta olla asioista eri mieltä. Mutta koska Suomessakin tänä päivänä joudut kohtaamaan kiusaamista, syrjintää, uhkailua, nälvimistä ja väkivaltaa jos edustat seksuaalivähemmistöä haluan sanoa, että sanoilla, teoilla ja valinnoilla on suuri merkitys. Siksi haluan sanoa, että minä en seiso tämän jakson takana täydellä sydämellä.

Strandbergin päivitys on kerännyt yli 10 000 tykkäystä ja satoja kommentteja.

Lue lisää: Christoffer Strandberg järkyttyi valinnasta – nyt Päivi Räsänen kommentoi osallistumistaan Masked Singer -ohjelmaan

Kirjailija, ohjaaja ja näyttelijä Pirkko Saisio ei nähnyt hetkeä, jolloin Jaguar-hahmo paljastuikin Räsäseksi. Hän ei kuitenkaan lämpene ajatukselle, ettei Räsänen voisi osallistua viihdeohjelmaan tai muihinkaan ohjelmiin.

– Ihmisiä ei sinänsä pitäisi laittaa huonoistakaan mielipiteistä boikottiin kaikilla rintamilla, Saisio sanoo.

Saisio on vuosien ajan ajanut julkisuudessa samaa sukupuolta edustavien parien oikeuksia ja elää rekisteröidyssä parisuhteessa puolisonsa, ohjaaja Pirjo Honkasalon kanssa.

– Päivi Räsäsen kommentit koskien seksuaalivähemmistöjä ovat loukanneet minua vuosikymmeniä, täytyy myöntää. Mutta se ei estä minua kommunikoimasta hänen kanssaan eikä saa minua ajattelemaan, ettei hän saisi esiintyä jossain sen takia.

– Se ei edistä mitään, että boikotoidaan ihmisiä täysin muissa yhteyksissä. Jos hänelle olisi tässä tarjottu foorumi esittää näitä mielipiteitään, olisin pitänyt sitä tuomittavana.

Lue lisää: Naamioitunut laulaja paljastui Masked Singerissä Päivi Räsäseksi – näin MTV kommentoi kohua

Vaikka Räsänen ei ole muuttanut mielipiteitään vuosien varrella, Suomessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on parantunut Saision mukaan selvästi. Hän näkee, että seuraava askel olisi erilaisten vähemmistöjen normalisoiminen.

– Kaikki parodiatkin ja muut asiat, joiden myötä näistä tulee normaaleja, ne ovat kotiin päin. Se normalisoi asioita. Ettei joistain ihmisryhmistä tule pyhiä. Ja parodioissahan ja sketseissä vitsaillaan kaikista ihmisistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?