Päivi Räsänen vastaa saamaansa kritiikkiin Masked Singer -ohjelmasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Christoffer Strandberg järkyttyi valinnasta – nyt Päivi Räsänen kommentoi osallistumistaan Masked Singer -ohjelmaan

Räsänen vastaa ohjelman tuomaristoon kuuluvan Christoffer Strandbergin esittämään kritiikkiin.

Päivi Räsänen vastaa saamaansa kritiikkiin.

5.9. 13:01

Masked Singer -ohjelman tuomaristoon kuuluva Christoffer Strandberg kritisoi lauantaina Instagram-tilillään MTV:n valintaa ottaa Päivi Räsänen (kd) mukaan Masked Singer -ohjelmaan.

Räsäsen osallistuminen paljastui kaikille vasta lauantaina, kun hänen esittämänsä Jaguar-hahmo putosi ohjelmasta toisena. Strandberg kertoi tämän olleen karu yllätys.

Lue lisää: Christoffer Strandberg tyrmistyi tajuttuaan, kuka Masked Singeriin oli valittu osallistujaksi – lataa nyt täyslaidallisen ohjelman päätöksestä, jota ei voi hyväksyä

Nyt Räsänen vastaa kohtaamaansa kritiikkiin Twitter-tilillään.

– Hyvä, että Christoffer nostaa keskusteluun cancel-kulttuurin ja sananvapauden. Valitettavasti aika pitkälle juuri nämä ovat edenneet, kun samalla ulos sulkemista perheohjelmasta kuitenkin ehdotetaan, Räsänen kirjoittaa twiitissään.

Päivi Räsänen on tunnettu jyrkistä mielipiteistään.

Räsäsen kommentista poiketen Strandberg kertoi kirjoituksessaan uskovansa sananvapauteen cancel-kulttuurin sijasta.

– Mutta koska Suomessakin tänä päivänä joudut kohtaamaan kiusaamista, syrjintää, uhkailua, nälvimistä ja väkivaltaa jos edustat seksuaalivähemmistöä haluan sanoa, että sanoilla, teoilla ja valinnoilla on suuri merkitys. Siksi haluan sanoa, että minä en seiso tämän jakson takana täydellä sydämellä, hän kirjoitti.

Christoffer Strandberg nähdään lukuisissa MTV:n ohjelmissa.

Räsänen on pitkän poliittisen uransa aikana esittänyt lukuisia jyrkkiä kannanottoja muun muassa homoseksuaalisuutta, naispappeutta ja aborttia vastaan. Strandberg kohdistikin kritiikkinsä siihen, että ohjelmaan valittu Räsänen on politiikassa pyrkinyt toistuvasti polkemaan kokonaisten ihmisryhmien oikeuksia.

– Ja hei, jokainen voi joskus sanoa hölmösti, mutta Päivi ei kadu ainuttakaan syvästi loukkaavaa, harhaista sanaa. Häntä myös epäillään kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Itse rikosepäilyyn en ota kantaa, toisaalta on korkea aika että vihapuheeseen puututaan kunnolla ja toisaalta elämme ajassa, jolloin loukkaannutaan turhan herkästi, Strandberg kirjoitti tekstissään.

– Mikä minua vaivaa, miksi haluan tämän kirjoittaa on se, että Maskedia katsoo myös lukuisat sateenkaariperheet. Ja olisin toivonut, että olisitte saaneet nauttia tästä lauantain koko perheen ohjelmasta ilman, että teidän olohuoneeseen tulee ruudun kautta ihminen, joka toistamiseen on sanonut toinen toistaan hirveämpiä asioita juuri teidän perheestä.

– Hienoa Päivi Räsänen, että uskalsit tulla Maskediin, jossa kaikki on mahdollista ja kaikille annetaan mahdollisuus. Mitä jos soisit muille samat mahdollisuudet elää ja olla Masked-kuplan ulkopuolella, ihan oikeassa elämässä.

Strandbergin teksti on kerännyt yli 15 000 tykkäystä ja satoja kommentteja. Kirjoitusta ovat kompanneet kannustavasti muun muassa ohjelmaa myös tuomaroiva Maria Veitola, sen juontaja Ile Uusivuori, Krista Kosonen ja Ina Mikkola.

Ohjelmaa esittävä MTV ei ole kommentoinut julkisesti Räsäsen valintaa ohjelmaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?