Christoffer Strandberg tyrmistyi tajuttuaan, kuka Masked Singeriin oli valittu osallistujaksi – lataa nyt täyslaidallisen ohjelman päätöksestä, jota ei voi hyväksyä

Strandberg kritisoi tiukasti Päivi Räsäsen valitsemista mukaan ohjelmaan.

Christoffer Strandberg kritisoi Päivi Räsäsen valitsemista mukaan tuomaroimaansa ohjelmaan.

5.9.2021 9:12

Masked Singer -ohjelmassa Jaguarin maskin takaa paljastui lauantai-iltana poliitikko Päivi Räsänen (kd.). Riihimäkeläinen ex-ministeri joutui MTV:n esittämästä ohjelmasta kotimatkalle toisena.

Ohjelman tuomaristoon kuuluva Christoffer Strandberg julkaisi Instagram-tilillään pian sen päätyttyä lauantaina kirjoituksen, jossa ihmettelee ja kritisoi Räsäsen ottamista mukaan koko perheen viihdeohjelmaan.

– Joskus nauru juuttuu kurkkuun, Strandberg aloittaa julkaisussaan.

– Tämän illan Masked Singer-jaksossa Jaguarin maskin takaa paljastui Päivi Räsänen. Enkä voi olla kommentoimatta asiaa. Tilanne oli henkilökohtaisesti hyvin outo, sillä tuntui kieltämättä hieman vieraalta taputtaa ja hurrata ihmiselle, joka vuosikymmeniä on sotinut minunlaisten ihmisten oikeuksia vastaan. Mutta se kuuluu työhöni, ja hyvin Päivi veti. Kyse ei ole minusta.

Ohjelmassa hahmojen henkilöllisyys pidetään visusti salassa, joten Strandberg sai tietää Räsäsen osallistumisesta vasta tämän putoamisen myötä.

Strandberg toteaa kyseenalaistavansa Päivi Räsäsen osallistumisen ohjelmaan, sillä kristillisdemokraattien kansanedustaja on tunnettu julkisuudessa suurimmaksi osaksi lausunnoistaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Strandberg on kertonut julkisuudessa seurustelevansa miehen kanssa.

Masked Singeriä hän pitää puolestaan ainutlaatuisena epäpoliittisuutensa ansiosta, minkä vuoksi koki seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien rajoittamista ajavan poliitikon osallistumisen outona.

– Ja hei, jokainen voi joskus sanoa hölmösti, mutta Päivi ei kadu ainuttakaan syvästi loukkaavaa, harhaista sanaa. Häntä myös epäillään kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Itse rikosepäilyyn en ota kantaa, toisaalta on korkea aika että vihapuheeseen puututaan kunnolla ja toisaalta elämme ajassa, jolloin loukkaannutaan turhan herkästi.

– Mikä minua vaivaa, miksi haluan tämän kirjoittaa on se, että Maskedia katsoo myös lukuisat sateenkaariperheet. Ja olisin toivonut, että olisitte saaneet nauttia tästä lauantain koko perheen-ohjelmasta ilman, että teidän olohuoneeseen tulee ruudun kautta ihminen, joka toistamiseen on sanonut toinen toistaan hirveämpiä asioita juuri teidän perheestä.

Masked Singer -ohjelman panelistit vasemmalta oikealle: Christoffer Strandberg, Jenni Kokander, Maria Veitola, Janne Kataja ja ohjelman juontaja Ile Uusivuori (oik.).

Strandberg haluaa myös perustella, miksi kommentoi julkisesti työnantajansa valintoja.

– En usko cancel-kulttuuriin, uskon sananvapauteen ja puolustan oikeutta olla asioista eri mieltä. Mutta koska Suomessakin tänä päivänä joudut kohtaamaan kiusaamista, syrjintää, uhkailua, nälvimistä ja väkivaltaa jos edustat seksuaalivähemmistöä haluan sanoa, että sanoilla, teoilla ja valinnoilla on suuri merkitys. Siksi haluan sanoa, että minä en seiso tämän jakson takana täydellä sydämellä.

Lopuksi hän välittää myös terveiset Räsäselle itselleen, jonka on myös tägännyt kirjoitukseensa.

– Hienoa Päivi Räsänen, että uskalsit tulla Maskediin, jossa kaikki on mahdollista ja kaikille annetaan mahdollisuus. Mitä jos soisit muille samat mahdollisuudet elää ja olla Masked-kuplan ulkopuolella, ihan oikeassa elämässä?

Strandbergin teksti on kerännyt hetkessä yli 10 000 tykkäystä ja satoja kommentteja. Kirjoitusta ovat kompanneet muun muassa ohjelmaa myös tuomaroiva Maria Veitola.

– Kiitos rakas teinietsivä, kun sanot nämä asiat ääneen, Veitola kirjoittaa.

Tekstiä ovat kommentoineet kannustavasti muun muassa myös ohjelman juontaja Ile Uusivuori, Krista Kosonen ja Ina Mikkola.

■ Lue lisää: Masked Singer Suomi -hahmo paljastui kaikkien tuntemaksi poliitikoksi – Janne Kataja heitti ilmoille erikoisen kysymyksen

Päivi Räsänen ei ole kommentoinut toistaiseksi kommentoinut julkaisua. Myöskään MTV ei ole vastannut julkisesti Strandbergin esittämään kritiikkiin työpaikkaansa kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?