Ex-nyrkkeilytähti Elina Gustafsson kertoo ”heitelleensä” pariaan tanssisalilla – tällaisia haasteita historian ensimmäinen naispari kohtaa TTK-parketilla - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Ex-nyrkkeilytähti Elina Gustafsson kertoo ”heitelleensä” pariaan tanssisalilla – tällaisia haasteita historian ensimmäinen naispari kohtaa TTK-parketilla

Sunnuntaina alkavat suorat lähetykset Tanssii tähtien kanssa -kisassa! Ohjelmanhistorian ensimmäinen naispari kertoo, että harjoitussalilla on koettu haastavia tilanteita.

Elina Gustafsson ja Ansku Bergström ovat valmiina suoriin TTK-lähetyksiin.

1.9. 13:32

Tanssii tähtien kanssa -kisan 12 tähtiparin joukossa on uudella kaudella historian ensimmäinen naispari.

Ensi sunnuntaina tanssiparketilla nähdään, mitä se tanssillisesti tarkoittaa, kun ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen tanssiparinsa Ansku Bergström pääsevät näyttämään omien tanssitreeniensä tulokset.

Naiset myöntävät, että niissä onkin ollut hieman aiempaa enemmän haasteita. Samaa sukupuolta olevan tanssiparin esitykset kun on suunniteltava hieman eri tavoin, sillä kumpikin vie vuorotellen.

Pari vaihtelee viejän ja vetäjän rooleja keskenään.

– Elinan on pitänyt harjoitella sekä viejän että vietävän roolit, sillä vaihtelemme rooleja jatkuvasti tanssin sisällä, Ansku paljastaa.

Näin ei virallisissa kilpatanssikisoissa olisi, vaan toinen ottaisi selvästi viejän roolin – mutta Ansku tahtoi toimia toisin.

– Tämä on kuitenkin show’ta, ja halusimme tuoda esiin sen, että olemme tasavertaisia tanssijoita. Roolien vaihtelu antaa myös koreografisia vapauksia, mutta tuo samalla lisää haasteita, Ansku kertoo.

Elina nauraa vieressä, että haasteita todella riittää – ja olisi riittänyt jo ilman kahden roolin omaksumistakin. Hän

– Olen tottunut aina viemään tilanteessa kuin tilanteessa, ja olen perusluonteeltani sooloilija – silloin olen parhaimmillani.

Kyllähän tässä on tullut Anskua myös vähän heiteltyä, sillä olen voimakas ja käytän tanssiessa liikaa voimaa.

Tarmoa on treenisalilla ollut turhankin runsaasti:

– Kyllähän tässä on tullut Anskua myös vähän heiteltyä, sillä olen voimakas ja käytän tanssiessa liikaa voimaa, ex-nyrkkeilijä naurahtaa.

– Kuvittelin, että nyrkkeilytaustasta olisi tanssiessa jotain hyötyä, mutta paskat! Minun on tosi vaikea päästä eroon nyrkkeilijäasennosta, sillä olen tottunut olemaan etupainotteisessa asennossa ja jalat haarassa. Tanssiessa pitäisi pitää jalat yhdessä, ja Ansku huutelee koko ajan, että ”jalat yhteen”!

Jotain hyötyäkin nyrkkeilystä on, sillä Elina myöntää, että nopeat jalat, rytmitaju sekä hyvä kunto auttavat harjoituksissa.

– Olen tottunut vetämään paljon kovempiakin 3–4 tunnin hikitreenejä, joten eivät nämä treenit tunnu missään – lihaksetkaan eivät ole kipeät, Elina ihmettelee.

Ansku puolestaan kehuu Elinan kehonhallintaa, jossa urheilijatausta auttaa todella paljon.

– Elina tajuaa heti, kun sanon, että jossakin liikkeessä pitää käyttää enemmän esimerkiksi pakaraa. Hän hahmottaa oikeat lihakset, Ansku sanoo.

Paria yhdistää valtava energia, joka ei lopu monen tunnin treenienkään jälkeen. Kaksikko harjoittelee 4–5 tuntia joka arkipäivä, mutta sekään ei tunnu olevan Elinan mielestä riittävästi.

– Olin yllättynyt, kun Elina ehdotti toisia päivittäisiä treenejä, sillä kaikki sujuu kuitenkin ihan hyvin. Olenkin vähän toppuutellut sitä ajatusta, sillä syksystä saattaa tulla pitkä. Elina menee välillä vähän kovilla kierroksilla, joten olen muistuttanut levon tärkeydestä, Ansku kertoo.

Tanssii tähtien kanssa -kisassa on meneillään jo 12. kausi.

Elina myöntää, että pysähtyminen on välillä haastavaa.

– Siksi käyn nykyään myös joogassa, jotta rauhoittuisin vähän enemmän. Mutta kyllä Anskukin on kova touhumaan: hän tekee 12-tuntisia työpäiviä ja vetää kilpatanssiryhmiä meidän treenien jälkeen, Elina napauttaa takaisin.

Kaksikko heittelee toisilleen jatkuvasti suorasukaisia ja hauskoja kommentteja, joista riittää molemmille iloa. Naurua tällä parilla todella piisaa.

– Meillä on ollut harjoituksissa tosi kivaa, vähän liiankin kivaa, sillä naurusta ei ole välillä tulla loppua, naiset myöntävät.

Treenisalilla yhtaikaa Kiti Kokkosen ja Marko Keräsen sekä Ernest Lawsonin ja Anniina Koivuniemen kanssa harjoitteleva kaksikko sanoo, että heidän läsnäolonsa ei jää kellekään epäselväksi.

– Olen seurannut esimerkiksi Ernestin ja Anniinan treenejä, että he ovat ihanan seesteisiä meihin nähden. Minä tulen salille aina vetämään omaa show’ta, joten he saavat harjoitella tällaisen räjähdysalttiin parin vierellä, Elina kuvailee.

Minä tulen salille aina vetämään omaa show’ta, joten he saavat harjoitella tällaisen räjähdysalttiin parin vierellä.

Elina ei tuntenut muita osallistujia aiemmin, mutta on jo nyt ilahtunut loistavasta tunnelmasta salilla.

– Olemme törmänneet myös muun muassa Viivi Huuskaan ja Krista Siegfridsiin, ja kaikki ovat todella mukavia tyyppejä.

Ensimmäisessä lähetyksessä kaksikolta nähdään erittäin nopea tanssi, jossa suurimpana haasteena on enää se, että Elina muistaisi koreografian. Ohjelmanumeroa on ehditty harjoitella ja hioa monta viikkoa.

– Jos unohdan yhdenkään askeleen, tipahdan rytmistä heti, Elina myöntää.

– Luvassa on varmasti rutkasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Tanssii tähtien kanssa, sunnuntaisin MTV3 klo 19.30

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 1.–7.9. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä.

Lue lisää: Tässä ovat kaikki uudet Tanssii tähtien kanssa -parit!

Lue lisää: Tanssii tähtien kanssa -kisassa ennennäkemätön muutos – mukana naispari!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?