Brad Pitt tienasi nuorena elantonsa maskottikanana – sitten Thelma ja Louise -elokuvan seksikohtaus teki hänestä hetkessä palvotun filmitähden - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Brad Pitt tienasi nuorena elantonsa maskottikanana – sitten kiihkeä seksikohtaus teki hänestä palvotun filmitähden lähes yhdessä yössä

Viisi kiihkeää minuuttia valkokankaalla Geena Davisin kanssa teki Brad Pittistä palvotun seksisymbolin.

Brad Pitt palkittiin parhaan miessivusosan Oscarilla elokuvasta Once Upon a Time In Hollywood.

28.8. 17:00

Näyttelijä Brad Pitt muuntautui kiiltokuvapojasta menestyneeksi näyttelijäksi ja tuottajaksi, joka ei kaihda haastavia rooleja. Pitt, 57, teki komean paluun Hollywoodin kärkikaartiin vuonna 2019, kun hänet palkittiin Oscarilla elokuvasta Once Upon a Time in Hollywood. Samana vuonna julkaistiin elokuva Ad Astra, joka saa nyt Suomen tv-ensi-iltansa lauantaina Subilla.

Pittistä ei tullut tähteä yhdessä yössä, vaan tie valkokankaalle vaati kovaa työtä ja onnekkaita sattumia.

– Olin tavallinen teini. Autot ja tytöt kiinnostivat minua, samoin matematiikka, kemia ja biologia, hän kertoi IS:n haastattelussa vuonna 2014.

Pitt opiskeli journalismia ja markkinointia, mutta koulut jäivät kesken, sillä veri veti esiintymislavoille. Los Angelesissa hän tienasi taskurahaa muun muassa kuskaamalla strippareita limusiinilla ja pukeutumalla pikaruokaketjun maskottikanaksi.

Hän näytteli vuosia pienissä sivurooleissa tv:ssä ja elokuvissa, kunnes rooli renttupoika J.D.:nä Thelma ja Louise -elokuvassa vuonna 1991 muutti kaiken.

Cowboyn rooli teki Brad Pittistä seksisymbolin.

Oli hilkulla, ettei rooli Thelma ja Louise -elokuvassa mennyt jollekin toiselle, sillä myös George Clooney ja Robert Downey Jr. olivat roolista kiinnostuneita. 28-vuotias Pitt näytti ohjaaja Ridley Scottin mielestä liian nuorelta, mutta oli muita kokelaita pidempi ja lähimpänä naispääosaa esittävän Geena Davisin pituutta.

Komean cowboyn osa oli pieni, mutta elokuvan seksikohtaus ja paidaton Pitt tekivät katsojiin niin suuren vaikutuksen, että lopulta viisi kiihkeää minuuttia valkokankaalla riitti nostamaan hänet seksisymboliksi.

Ennen seksikohtausta ohjaaja Ridley Scott suihkutteli Evian-vettä Pittin vatsalihaksille, jotta ne kiiltäisivät paremmin.

Roolisuoritus vakuutti myös Geena Davisin, jonka kanssa Pittillä huhuttiin olleen kuvausten aikana suhde.

– Hän oli niin söpö, että sekoilin vuorosanoissani, Davis on muistellut.

Tähden rakkauselämää on seurattu tiiviisti lehdissä. Pitt julisti vuonna 1996 näyttelijä Gwyneth Paltrow’n olevan hänen elämänsä suuri rakkaus. Kihlaus kesti kuitenkin vain seitsemän kuukautta, ja pian Pitt bongattiinkin treffeiltä Frendit-tähti Jennifer Anistonin kanssa.

Unelmapari sanoi tahdon vuonna 2001. Avio-onni kukoisti, kunnes Pitt tapasi Angelina Jolien Mr. & Mrs. Smith -elokuvan kuvauksissa vuonna 2004. Pitt ja Jolie rakastuivat ja liitto Anistonin kanssa päättyi valtavan skandaalin saattelemana.

Brad Pittin ja Angelina Jolien avioero oli riitaisa. Pari taistelee yhä oikeudessa lastensa huoltajuudesta.

Perhe-elämään kuuden lapsen isänä keskittynyt Pitt joutui jälleen kohun keskelle syksyllä 2016, kun viranomaiset käynnistivät tutkinnan Pittin ja Jolien perheen lentomatkasta. Jolie syytti Pittin käyttäytyneen uhkaavasti tuolloin 15-vuotiasta Maddox-poikaansa kohtaan lennolla.

Muutama päivä selkkauksen jälkeen Jolie jätti avioeropaperit ja kuvaili Pittin juomisen tuhonneen liiton. Parin katkera oikeustaisto lasten huoltajuudesta on kestänyt jo vuosia. Pitt on kiistänyt väitteet perheväkivallasta, mutta myöntänyt hakeutuneensa AA-kerhoon avioeron jälkeen.

– Olin vienyt asiat niin pitkälle kuin oli mahdollista, joten luovuin etuoikeudestani juoda, Pitt kuvaili.

Ad Astra lauantaina Subilla klo 21.00.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?