Sofie, 24, tekee OnlyFans-videoita ja puhuu suoraan seksistä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Sofie, 24, riisuu vaatteet OnlyFans-videoilla ja puhuu häpeämättä seksi­seikkailuistaan – ”Ei haittaa, jos minua pidetään hutsuna”

Sofie, Inger ja Asmita kertovat suorasukaisesti seksielämästään ja näkemyksistään naisen seksuaalisuudesta tanskalaisdokumentissa Häpeämätön.

Sofie, 24, ei kavahda maksullisiin naisiin viittaavaa estetiikkaa. ”Ei haittaa, jos minua pidetään hutsuna. Ihan oikeasti. Nain ketä haluan.”

1.8. 8:45

Naisen seksuaalisuudessa ei ole mitään hävettävää, toteavat Sofie, Inger ja Asmita tanskalaisdokumentissa Häpeilemätön (2021), jossa he täysin häpeilemättä kertovat seksielämästään.

– Piirrän itselleni isot suihinottajan huulet. Jos meikkiäni haukutaan, lisään pakkelia, kööpenhaminalainen Sofie, 24, sanoo.

– Naisia yritetään yhä survoa muottiin. Ei saa meikata liikaa eikä liian vähän. Ei saa pukeutua rumasti eikä liian viettelevästi. Ei saa yrittää liikaa – mutta paljonko on liikaa?

Irtoripset maalavat pitkiä varjoa kasvoille sytkärin liekin leimahtaessa. Kaulaan on tatuoitu 1996. Korvarenkaissa lukee nasty. Matrix-henkisen nahkatakin alla ei ole klubilla kuin bikinien yläosa.

– Ei haittaa, jos minua pidetään hutsuna. Ihan oikeasti. Nain ketä haluan.

Sain ekan poikaystävän ja ekat seksikokemukset. Maailma oli suurempi kuin kotikaupunkini kupla.

Kolmiosainen peräkanaa sunnuntai-iltana Teema & Femillä nähtävä dokumentti seuraa, kun Sofie kuvaa vähäpukeisia videoita OnlyFans-palveluun.

– Tämä on minun valintani. Minua ei tarvitse pelastaa eikä holhota. Teen päätökseni itse.

– Tämä on minun kroppani. Minä päätän, mitä sillä teen.

Hän kertoo joutuneensa jo nuorena aikuisten miesten seksualisoinnin kohteeksi ja päättäneensä muutama vuosi sitten asennoitua seksiin ja itseensä uudella tavalla. Sofie tahtoo määrittää oman seksuaalisuutensa ja muuttaa naisten seksuaalisuuteen liittyviä asenteita.

– Korostan toki seksuaalisuuttani. Muiden mielestä saatan olla rohkea tai makea. Vaikka naista kiinnostaisi seksi, häntä ei saa nähdä vain sen kautta. Olen paljon muutakin, mutta seksuaalisuus kuuluu pakettiin. Se on luonnollista, hän sanoo.

Sofie puhuu seksistä kumppaneiden ja mahdollisten kumppaneiden kanssa, koska peruskaura ei kiinnosta. Kavereidenkin kanssa seksi on usein tapetilla.

– Puhumme seksistä avoimesti. Tiedämme kuka kavereista tykkää peppuseksistä ja kuka pitää seksileluista. Mitä enemmän puhuu haluistaan, sitä paremmin tietää, mitä haluaa. Muuten joutuu tyytymään huonoon seksiin. Sellainen ei kiinnosta.

Valitettavasti Sofie kertoo, ettei pidä kondomin käyttämisestä. Tunnelma ei ole iloinen, kun hän kertoo kameralle saaneensa klamydian.

– Aina mulle käy näin. Milloin opin käyttämään kortsua? En kai koskaan.

Monille olen liikaa. Jos miehet saavat kerskua kaadoillaan, minäkin saan.

Ingerista, 20, ja Asmitasta, 19, dokumentti maalaa vähemmän itsevarman kuvan, vaikka pastellinvärisessä studiossa naiset esiintyvät rääväsuina. Heille tärkeää on, että naisetkin saavat halutessaan puhua roiseja.

– Ennen se ei ollut sopivaa naisille. Hurskastelu jatkuu. Miehillä saa olla paljon seksikumppaneita. Eräs kumppanini oli ollut 400:n kanssa. Häntä ei nimitelty huoripukiksi, Inger sanoo.

Lukiota päättävä Inger asuu pienessä Odderin kaupungissa eikä malta odottaa pääsevänsä muuttamaan Kööpenhaminaan. Isolta kaupungilta hän toivoo avarakatseisia piirejä ja loputtomia Tinder-osumia.

– Odderissa kaikki tuntevat toisensa. Siellä on vain taviksia. Pieni vähemmistö valitsee toisenlaisen tien, hän sanoo.

– Kouluaikaan elin ympäristön odotusten mukaan. Kerran minulla oli värikkäät sukat ja sitä oudoksuttiin. Sen jälkeen olen käyttänyt vain valkoisia ja mustia.

– Yläasteella minulle aukesi uusi maailma. Mitä erikoisempi oli, sitä parempi. Sain ekan poikaystävän ja ekat seksikokemukset. Maailma oli suurempi kuin kotikaupunkini kupla.

Seksi on Ingerille tärkeää, eikä hän peitä sitä.

Seksuaalisuus on Ingerille itseilmaisun tie. Lukiokaverien gaalamuotoisessa illanvietossa hän kuitenkin pelkää, että hänet nimetään vuoden huoraksi.

– Olen oma itseni enkä mene virran mukana. Saatan leikata tukan kaljuksi ja harrastaa seksiä monen kanssa. Minä olen sellainen. Minulle on tärkeää olla uskollinen itselleni.

Inger on rakentanut kovakuorisen imagon. Mutta imago on yksi asia, identiteetti toinen.

– Kun lataan nettiin bikinikuvia, mietin teenkö näin itseni takia vai vaikuttaakseni kiinnostavalta. Yritänkö luoda itselleni tietynlaisen imagon? En ole saanut siitä selkoa. Yritänkö miellyttää miehiä vai itseäni, Inger pohtii.

Inger tietää, että selän takana hänestä juoruillaan ja kuiskutellaan.

– Monille olen liikaa. Jos miehet saavat kerskua kaadoillaan, minäkin saan.

Asmita, 19, käy dokumentissa treffeillä ja seksologilla.

Dokumentissa käydään naisten kanssa seksivälinekaupassa, baareissa – Inger kuvailee baaria live-Tinderiksi – ja kotona. Nuoret Inger ja Asmita asuvat vielä vanhemmillaan. Kiinnostavat keskustelut käydään pääosin hattaranvärisellä studiolla.

– Sanotaan se suoraan. Olen hutsu. Hutsu voi olla monella tavalla. Olen vapaa menemään sänkyyn kenen kanssa tahansa. Yritän hillitä himojani, mutta ei siitä tule mitään, Asmita sanoo.

Ensimmäisillä treffeillä sängyn puolella illan jatkaminen ei kuitenkaan ole Asmitalle itsestäänselvyys. Hänet nähdään treffeillä puhumassa pitkän kaavan mukaan eri maiden lipuista ja Yhdysvaltojen politiikasta.

– Seksi on intiimi hetki toisen kanssa. Tarvitsen sellaista. Minusta tulee kärttyinen, jos en pääse lähikontaktiin, hän sanoo.

Kun hän kertoo kameralle illan jatkumisesta, nousee puna poskille, mutta Asmitan viesti on selkeä:

– Ennen naiset eivät osanneet arvostaa itseään, kuten nyt. Moni nainen ei ymmärrä omaa arvoaan. Joidenkin mielestä tällainen tekee naisista rivoja ja halpoja.

– Ennen naiset eivät saaneet tutkia seksuaalisuuttaan. Me ollaan sen arvoisia ja me saadaan tehdä näitä juttuja.

Dokumentissa on myös tärkeä muistutus, joka on toisen osan nimikin: muista kondomi.

Häpeämätön, kaikki kolme jaksoa peräkanaa sunnuntaina 1. elokuuta Teema & Femillä klo 23.00 & Yle Areenassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?