Maria Drockila avautuu tv:ssä rankoista vuosistaan – yksi murhe kulkee yhä mukana kaikkialle - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Maria Drockila avautuu tv:ssä rankoista vuosistaan – yksi murhe kulkee yhä mukana kaikkialle

Entinen missi, toimitusjohtaja ja kynttiläyrittäjä Maria Drockila kertoo yksinäisyydestä, jota hän on kokenut roppakaupalla, Tommy Hellsten – läsnä -sarjassa.

Maria Drockila kertoo elämästään Tommy Hellstenille.

23.7.2021 6:45

Mitä tapahtuu, kun terapeutti ja teologi Tommy Hellstenin keskusteluohjelmassa nojatuoliin istuu Maria Drockila, Hellstenin terapeuttivaimon entinen asiakas – ja nyt itsekin Hellstenin kurssin käynyt terapeutti?

Tapahtuu syvällinen keskustelu, joskin erikoisella tavalla pinnallisen syvällinen. Drockila muistetaan niin kohumissinä, Spede Pasasen kohuystävättärenä ja Speden firman kohutoimitusjohtajana kuin kynttiläyrittäjänäkin, joka on joutunut monenlaisiin mediariepotuksiin.

Tommy ja Maria tuntevat toisensa pitkältä ajalta.

Niitä ohjelmassa ei mainita. Maria väistelee henkilökohtaisempia kysymyksiä huolellisesti, ja psykologisesti kiehtova keskustelu pysyttelee hyvin yleisellä tasolla. Tällä tasolla katsojan on mahdollista samaistua teemojen sisältöihin ja saada kenties itsekin apua.

Pääaiheita ovat yksinäisyys ja lapsuudessa syntyneet selviytymisstrategiat. Hellstenin ”Ihminen tavattavissa” -koulutuksessa nämä osa-alueet ovat keskeisiä. Drockila on kuvaillut, että koulutus yhdessä terapian kanssa mullisti hänen elämänsä.

Uuteen elämään kuului kynttiläpajan toiminnan päättäminen vuonna 2019 ja kouluttautuminen seksuaaliohjaajaksi ja tunnetaideterapiaohjaajaksi. Yhdessä muistellaan Tommyn neljä vuotta sitten menehtynyttä Carita-vaimoa, molemmille hyvin tärkeää henkilöä.

Carita kuoli äkillisesti, flunssaksi luultuun verenmyrkytykseen. Niin Tommy kuin Mariakin kuvailevat kohdanneensa elämässään syvää yksinäisyyttä. Onko yksinäisyys kuitenkaan muuta kuin tunne siitä, ettei yhteyttä omaan itseen ole? Jos olisi, ei kokisi yksinäisyyttä?

– Sama yksinäisyys kulkee mukanani, mutta hyväksyn sen. Kun suostun yksinäisyyteen, se päästää irti, Maria kuvailee.

Skandaali, jonka aiheutti 19-vuotiaan perintöprinsessa Drockilan nimitys Spede-Tuotanto Oy:n toimitusjohtajaksi, sai Marian vetäytymään julkisuudesta. Sittemmin hän on kokenut avioeron, yksinhuoltajuuden ja työuupumuksen.

Marialla ja Tommylla on takanaan pitkä ystävyys. Kummatkin allekirjoittavat sen, että vaikeat ajat kuuluvat tärkeänä osana elämään.

– Carita totesi, että välillä täytyy kuolla, jotta uusi syntymä voi alkaa, Maria sanoo ja viittaa oman elämänsä jaksoihin, joista yhden päättyessä uusi alkaa. Ehkä väärä valinta onkin jatkoa ajatellen ainoa oikea?

Maria Drockila vuonna 2013.

Keskustelu on kielikuvallista ja verkkaisen rauhallista. Varsinaisia uusia oivalluksia tuntuu tulevan vähän – kaksi terapeuttia toistelee tuttuja oppejaan.

Kiinnostavaa on se, että nojatuoliin istuu harvemmin mediassa olevia julkkiksia. Ohjelma on Hellstenin toteutunut unelma omasta, syvällisestä keskustelusarjasta.

Jaksossa on useita tärkeitä opetuksia, ja sarja sopii heille, joita kiinnostaa matka itseen ja omiin toimintatapoihin.

Läsnä – Tommy Hellsten, perjantaina 23.7. AlfaTV klo 21.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?