Suomen vahvin nainen 2018 Annika Eilmann dokumentissa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suomen vahvin nainen 2018 Annika Eilmann hiljensi salivalmentajan kääntämällä 300-kiloisen autonrenkaan ensi tapaamisella – nyt pari on naimisissa

Vuonna 2016 Annika Eilmann oli käymässä ensi kertaa tutustumassa vahvoihin lajeihin Tatu Karhun salilla. Mies laittoi eteen 300 kilon renkaan ja totesi, ettei tuota kukaan treenaamaton nainen käännä. – Siinähän elvistelet, Annika Eilmann ajatteli.

Treenauksessa nostellaan esimerkiksi 95 kilon kivipalloja 130 cm korkeudelle.

12.7. 8:10

Kahden lapsen äiti Annika Eilmann ottaa kiinni henkilöauton kylkeen asennetusta tangosta ja vääntää ajoneuvo kyljelleen. Tuosta noin vain, vähäisen ähinän kera.

Vierellä valmentaja kannustaa innokkaasti uusintana lähetettävässä lyhytdokkarissa Suomen vahvin nainen. Se esitettiin kaksi vuotta sitten Perjantai-ohjelmassa ja nähdään uusintana tänään.

Riemuisa hetki nähdään, kun Annika Eilmann saa palkintonsa Suomen vahvin nainen -kisan voittajana 2018.

Ruokavaliossa riittää tavallinen kotiruoka.

– Kyllähän huoliteltu, treenattu vartalo hivelee jokaisen ihmisen silmää, ei sitä voi kieltää, Annika sanoo Sanna Ihalaisen ohjaamassa ohjelmassa.

Dokumentin aikaan hän oli maatalouslomittajana Loimaalla. Treenaus on vaikuttavaa katsottavaa, rautalasteja kannetaan ja hirmuisia, painavia palloja nostellaan. EM-kisoissa Annika on yltänyt neljänneksi.

Treenaus jatkuu yhä, ja tämän vuoden alussa hän oli Naisten World Ranking -listalla 63–82 kilon sarjassa 12. sijalla ainoana suomalaisena.

– 2016 menin naisryhmän kanssa tutustumaan vahvoihin lajeihin Tatu Karhun salille, Annika kertoo.

Karhu laittoi hänen eteensä 300 kiloa painavan autonrenkaan sanoen, ettei kukaan nainen tätä treenaamatta kääntele.

– Mä aattelin mielessäni, että siinäpäs elvistelet.

– Käänsin kerran, toisen ja kolmannen kerran. Kysyin, riittääkö. Hän ei sanonut mitään.

Kotimatkalla puhelimeen kilahti Tatun pyyntö liittyä Karhun joukkueeseen. Siitä lähti valmentajasuhde, joka myöhemmin muuttui avioliitoksi.

Aviopari Annika ja Tatu Karhu.

Nykyään Annika Karhu treenaa edelleen ahkerasti, vaikka perhe verottaakin hieman aktiivista harjoitteluaikaa.

Team Karhu laittaa aktiivisesti someen kuvia ja videoita Annikan treenauksesta, ohjeista ja salikuulumisista.

Ruokavaliosta hän kertoo lyhytdokumentissa hersyvästi ja painottaa, että dieetit pitää unohtaa.

– Kisapäivinä pitää syödä kaikki, minkä saan juoksematta kiinni. Syön aika paljon. Harrastus kuluttaa. Ei tarvitse syödä itseään ähkyyn. Syön tavallista kotiruokaa.

Virolaisesta maatalosta kotoisin oleva Annika kasvoi sitkeäksi talon töissä, sillä kaikki tehtiin käsin ilman koneita. Hän joutui nuorena koulukiusatuksi.

Erään kerran viidesluokkalaisen Annikan pinna petti ”vaikka väkivaltaa ei saisi suosia”. Hän löi neljä vuotta vanhempaa koulun pahinta kiusaajakovista, ja se riitti. Koulutoverit ja opettajatkin kunnioittivat häntä tapauksen jälkeen.

Perjantai-dokkari: Suomen vahvin nainen, maanantaina 12.7. TV1 klo 21.35

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?