Vappu Pimiältä spontaani reaktio Martina Aitolehden kokkauksiin – sylkäisee ruoan ulos tv-ohjelmassa - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Vappu Pimiältä spontaani reaktio Martina Aitolehden kokkauksiin – sylkäisee ruoan ulos tv-ohjelmassa

Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen ottavat yhteen Kokkisodassa. Pystyykö kokkaamista rakastava Martina päihittämään entisen aviomiehensä, joka ei niin paljon välitä ruuanlaitosta?

Kokit Sirly Ylläsjärvi ja Serko Rantanen auttavat hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehteä sekä juontaja Esko Eerikäistä Kokkisota-kisassa. Tällä kertaa ohjelmassa on vieraileva juontaja Vappu Pimiä.

24.6. 13:00

Ex-aviopari Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen ottavat yhteen Kokkisodassa. Molemmat ovat kilpailullisia ihmisiä ja haluavat voittaa toisensa.

– Niille, jotka ei tiedä, niin meillä on yhteinen lapsi, ja kuulen jatkuvasti kuinka hyvää ruokaa äiti tekee. Nyt en voi hävitä, koska nyt on tosi kyseessä, radiojuontaja Eerikäinen selittää lupsakkaan tyyliinsä.

– No, jos siellä aamupalarepussa on pasteija ja kaakaota, en tiedä, onko se hirveän hyvä juttu, Martina tuumaa.

Ex-parin liitto kesti vuodesta 2007 vuoteen 2011. He jakavat 11-vuotiaan Victoria-tyttärensä huoltajuuden ja ovat hyvissä väleissä. Martina toivoo, että Kokkisota saisi Eskon innostumaan kokkauksesta. Hän itse tekee paljon ruokaa ja syö terveellisesti karkkeja lukuun ottamatta.

Kokki Serko Rantasen eteen Martina tuo kikhernepastaa, hapankaalia, lehtikaalia, tofua, kotimaista luonnonkalasäilykettä ja banaanin.

– Mulla on aina banaania kotona. Aina! Martina kertoo.

Hän paljastaa sujauttavansa banaaneita lenkkitakkinsakin alle.

Martinan banaani vetää Rantasen mietteliääksi. Se on näet raaka.

– Miksi sulla on raakoja banaaneita kotona? Rantanen parahtaa.

Karamelisoituna ja liekitettynä banaanin pitäisi ainakin toimia. Ruoaksi kokki suunnittelee luonnonkalauunipastaa, paahteista aasialaishenkistä lehtikaalisalaattia ja hapankaalitahnaa.

Mielenkiintoista on, että osa kikhernepastasta hienonnetaan jauhoksi tofun kuorruttamista varten.

Eskon kokkiparina on puolestaan Sirly Ylläsjärvi, joka saa valmistettavakseen kukkakaalia, avokadoja, mustia papuja, jalopenoja, retiisejä ja banaanin. Tosin Eskon banaani on oikeaoppisesti tummunut, eikä terhakkaan vihertävä, kuten Martinalla.

Ylläsjärvi aikoo apukokkinsa Eskon kanssa valmistaa ruuista kukkakaalikeittoa, papusalaattia ja banaaniavokadomoussen.

Kokkauksen aikana Martina pääsee muun muassa liekittämään banaaninsa. Kotona hän suosii banaanikauralettuja, joista lapsetkin tykkäävät.

– Niissä on sairaan hyvät ravintoarvot. Ne ovat oikeasti tosi hyviä, Martina muistuttaa.

Juontaja Vappu Pimiä ei säästele sanojaan, kun hän pääsee maistamaan ruokia. Hän joutuu jopa juoksemaan roskikselle räkimään erään ruuan pois.

– Tämä ei ole vain hyvää! Anteeksi!

Eikä täydellisesti mene toisellakaan puolella. Vappu kuvailee syömäänsä jälkkäriä kuin vauvan ensiruuaksi ja irvistelee.

– Sanotaan nyt näin, että jos tämä olisi ravintolan listalla, en tilaisi kummankaan teidän jälkiruokaa. Todella hyvää kuusikuukautiselle vauvalle, hän suitsii.

Kokkisota MTV3-kanavalla torstaina klo 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?