Allsång på Skansenista tuli valtava hitti Suomessa – tällainen on ilmiöksi muodostunut ruotsalainen yhteislaulutilaisuus - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Allsång på Skansenista tuli valtava hitti Suomessa – tällainen on ilmiöksi muodostunut ruotsalainen yhteislaulutilaisuus

Sanna Nielsen laulattaa kansaa taas Tukholman Skansenilla.

Sanna Nielsen luotsaa Allsång på Skansenia jo kuudetta kertaa.

29.6. 11:00

Kesä voi virallisesti alkaa, kun iki-ihana hyvän mielen lauluohjelma Allsång på Skansen pyörähtää taas tv-ruutuihin.

Tukholman Skansenilla raikaa tiistai-iltaisin taas riemukas yhteislaulu juontaja Sanna Nielsenin johdolla.

Viime kesänä laulutuokio oli toisenlainen, sillä ohjelma kärvisteli koronarajoitusten keskellä, eikä tilaisuudessa nähty lainkaan yleisöä.

Tänä vuonna innokas ja osallistuva yleisö pääsee jälleen laulamaan sydämensä kyllyydestä Skansenille, mutta turvaväleihin ja yleisömäärään on kiinnitetty erityistä huomiota koronasta johtuen. Paikalle otetaan 500 henkeä.

– Olen ihan perhanan iloinen, että meillä saa olla taas yleisöä, juontaja Sanna Nielsen iloitsee Expressenin haastattelussa.

Vuodesta 1979 televisiossa pyörinyt Allsång på Skansen on Ruotsissa jo instituutio, joka kuuluu olennaisena osana ruotsalaisten kesänviettoon. Suomessa ohjelmaa esitettiin ensimmäisen kerran TV1-kanavalla kesällä 2017. Sitä ennen sitä näytettiin Fem-kanavalla ruotsinkielisenä.

Seremonianmestarina jo kuudetta kertaa toimivalle Sanna Nielsenille kesä Skansenilla on aivan erityinen, sillä hän odottaa ensimmäistä lastaan ja viettää 25-vuotisjuhlaansa laulajana.

Nielsen on aiemmin paljastanut Ilta-Sanomien haastattelussa yllättyneensä, kun häntä pyydettiin mukaan Skanseniin.

– Olin Melodifestivalenin juontajana vuonna 2015, ja sen jälkeen minulle soitettiin ohjelman tuotantoyhtiöstä. Noin viikon ajan mietin, mitä tekisin sen asian kanssa. Juttelin poikaystäväni ja managerieni kanssa, ja tulin siihen tulokseen, että se on hyvä idea, Nielsen on sanonut.

Ruotsalaisessa ohjelmassa on juontajan lisäksi viikoittain vaihtuvia artistivieraita, joiden kanssa yleisö pääsee laulamaan mukana.

Alkujaksossa mukana ovat Lisa Nilsson, Molly Sandén, Per Andersson, Pernilla Andersson, Anis Don Demina & Sami. Myöhemmin tänä kesänä esiintyvät myös muun muassa Ruotsia euroviisuissa edustaneet Eric Saade, Loreen, Tusse ja Benjamin Ingrosso.

Kuvauspäivät ovat joka kerta yhtä hullunmyllyä, vaikka ohjelma näyttää tv:ssä tarkkaan hiotulta ja rennolta.

– Kun kuvausaika lähestyy, kaikki juoksevat takahuoneessa edestakaisin. Minä istun huoneessani, ja tukkaani ja meikkiäni säädetään. Minulla ei ole aikaa käydä edes pissalla. Kun lopulta pääsen lavalle, voin huokaista helpotuksesta, Nielsen on nauranut.

Laulaja Sanna Nielsen on juontanut rakastettua Allsång på Skansenia vuodesta 2016 alkaen.

Allsång på Skansenista on muodostunut vuosien varrella Nielsenille rakas kesätyö, jonka parissa riittää puuhaa.

Ohjelmaa ei käsikirjoiteta valmiita vuorosanoja juontajalle, joten hän saa itse päättää, mitä juttelee lavalla. Kappaleiden sanat olisi silti muistettava.

– Saan esiintymisestä paljon adrenaliinia. Se on niin hauskaa. On ihanaa, että saan sanoa mitä haluan.

– Unohdin laulujen sanat joka ikinen viikko. Tarkistan ja opettelen kyllä lauluja etukäteen, mutta silti aina unohdan ne lavalla, kun en saa pitää laulukirjaa mukanani. Mutta en tee siitä ollenkaan isoa numeroa, ja nauran vain sille, Nielsen on kertonut

Nielsenin paluu Solliden-lavalle ei ollut ihan itsestäänselvää, sillä viime kesän jälkeen huhuttiin, että hän jättää ohjelman. Juontaja kuitenkin toppuutteli huhuja ja vahvisti jatkavansa ohjelman parissa myös kesällä 2021.

– Allsång på Skansenin tekeminen on niin hauskaa. Se on yhteinen juttumme ja tärkeä perinne myös tv-katsojille.

Allsång på Skansen tiistaisin 29.6. alkaen TV1.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?