Kristian Heiskari, 29, teki sen taas! Voitti Selviytyjät ja teki samalla tosi-tv-historiaa – näpäyttää nyt katsojia painavasta seikasta

Kristian Heiskari on voittanut kaksi suurta tv-kilpailua. Vuoden aikana myös miehen yksityiselämässä on tapahtunut suuria muutoksia.

6.6.2021 10:00

Hangosta kotoisin oleva Kristian Heiskari, 29, ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2019 Big Brother -voittajana.

Tänä vuonna hän asteli uudestaan kameroiden eteen ja lähti voitontahtoisesti kilpailemaan Selviytyjiin. Kilpailussa sanavalmis Heiskari loisti kädentaidoillaan ja menestyi kisoissa.

Lauantai-illan kutkuttavan finaalijakson päätteeksi Heiskari valittiin Selviytyjien voittajaksi. Samalla hän nappasi itselleen 30 000 euron voittopotin.

Heiskari voitti lyhyessä ajassa kaksi suurta tv-kilpailua ja teki täten suomalaista tosi-tv-historiaa.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu. Mä tykkään voittaa, ja nyt ei muuta kuin eteen päin ja kohti seuraavia skaboja, hän kuvaa.

Heiskari aikoo käyttää voittorahat oman talon ostamiseen. Hän asui aiemmin Nummelassa, mutta muutti Big Brotherin jälkeen Helsingin Herttoniemeen. Tavoitteena olisi löytää asunto Helsingin liepeiltä.

– Toki verottaja vie voittorahoista siivun. Viimeksi kun tarkistin, veroprosenttini oli lähellä viittäkymmentä eli ei 30 000 eurosta lopulta paljon rahaa jää käsirahaksi.

Rakennusalalla töitä paiskiva Heiskari arvioi, että hänen monipuolisista erätaidoistaan ja sisukkaasta asenteestaan oli etua kilpailussa. Hän on tottunut liikkumaan luonnossa, eikä pienestä hätkähdä.

– Olen aika hyvä ihmisten kanssa, tulen toimeen kaikkien kanssa ja osaan ilmeisen hyvin valehdella, Heiskari hymähtää.

– Koen, että kisoissa menestyminen ja ahkeruus ovat hyviä meriittejä voiton ansaitsemiseen, hän summaa.

Rankkojen kuvausten jälkeen keho otti aikaa palautua.

– Melkein kerta viikkoon sain palkinnoksi kunnon ruokaa, joten samanlaista elimistön hajoamista ei ollut kuin niillä, jotka eivät päässeet safkoista nauttimaan.

– Pakki oli silti sekaisin, ja ensimmäisen kunnon ruoan jälkeen oli huono olo.

Heiskarin mukaan Big Brother -kokemuksesta oli hyötyä Selviytyjissä.

Heiskari oli tottunut eristyksissä olemiseen jo Big Brotherissa, joka kesti 10 viikkoa. Ainoaksi haasteeksi hän nimeää nälän.

– Selviytyjät tuntui lähinnä lomalta, kun kesä oli ollut todella kiireinen. Oli mukavaa olla ajattelematta mitään sen enempää, Heiskari sanoo.

Tv-formaatit toivat Heiskarille näkyvyyttä, mutta samalla tutuiksi tulivat vihakommentit, jopa tappouhkaukset.

– En lähde niistä sen enempää tilittämään. Jokainen tuntuu narisevan vihakommenteista, vaikka fakta on se, että he ovat tehneet henkilökohtaisen päätöksen lähteä tosi-tv:seen ja silloin tulee myös negaa. Aivan turha alkaa enää siinä vaiheessa ulisemaan, Heiskari linjaa.

– Kyllä omien päätösten jälkeen on kestettävä niiden seuraukset.

Heiskari muistuttaa myös tosi-tv-katsojia painavasta seikasta.

– Realityt ovat viihdettä, ja niiden on tarkoitus nimenomaan viihdyttää. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin tosissaan. Se mikä tv:ssä näkyy, on vain yksi puoli tarinasta. Aivan naurettavaa spekulaatioita näkee eri keskustelupalstoilla.

Heiskari kertoo saaneensa myös runsaasti positiivia yhteydenottoja. Mukaan on mahtunut treffipyyntöjä. Heiskari erosi tyttöystävästään viime vuonna.

– Sanotaan näin, että kyllä mä treffeille lähden, jos pyydetään, Heiskari kommentoi suhdestatustaan.

Rakennusalalla työskentelevä Kristian Heiskari kutsuu itseään sekatyöläiseksi ja jokapaikanhöyläksi.

BB-voiton jälkeen Heiskarin elämässä tapahtui paljon. Eron ja muuton lisäksi hän perusti oman rakennusalan yrityksen, joka on erikoistunut kattomaalauksiin.

Sekatyöläiseksi itseään tituleeraavan Heiskarin ansioluetteloon mahtuu monenmoista. Hän on muun muassa myynyt seksileluja sekä ollut trukkikuljettajana ja puistotyöntekijänä.

Unelma-ammattiaan hän kuulemma yhä etsii.

– Luulen, että unelma-ammattini ei tule koskaan olemaan mikään yksi juttu. Olen erittäin onnellinen, että olen saanut tehdä monipuolisia ja kiinnostavia hommia, hän kiittelee.

– Tartun kaikkiin tarjouksiin, jotka kuulostavat kiinnostavilta. Viime aikoina olen työllistänyt itseäni raksahommien lisäksi tietoliikennealalla ja somella.

Heiskarin mukaan tv-ohjelmiin osallistuminen kiehtoo yhtä. Suhderealityissä häntä ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan tulla näkemään.

– Kilpailurealityt kiinnostavat. Farmi olisi vahvuusalueellani, eli en ainakaan häviämään lähtisi, Heiskari vinkkaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?