Illan Risto Räppääjä -elokuvan idea syntyi kuntosalilla – Sinikka Nopola huolestui kiusaamisesta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Illan Risto Räppääjä -elokuvan idea syntyi kuntosalilla – Sinikka Nopola huolestui kiusaamisesta

Tv:ssä nyt nähtävässä Risto Räppääjä ja Pullistelija -elokuvassa käsitellään kiusaamista ja mustasukkaisuutta.

Illan elokuvassa Risto, Lennart ja Pakastaja Elvi alkavat urheilla. Kateuden tunteilta ei vältytä.

7.5. 17:00

Nyt treenaamaan!

Perjantai-illan urheilullisessa Risto Räppääjä ja Pullisteja -elokuvassa päädytään kamppailemaan kädenvääntökisassa väkivahvojen kilpakumppaneiden kanssa, mutta kommelluksitta ei touhu suju. Ei tietenkään, kun Elvi-täti valmentaa ja herra Lindberg potee mustasukkaisuutta.

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjasarjaan perustuvassa lastenelokuvasarjassa ollaan jo osassa kahdeksan.

Tälläkin elokuvalla on alleviivattu sanomansa: urheilijakaan ei ole vain hölmö lihaskimppu tai runoilija täysi vellihousu, vaan sävyjä riittää etsivälle. Kateus ei kannata.

Mutta tiesitkö, mistä Risto Räppääjä ja Pullistelija -elokuvan idea syntyi?

Tammikuussa edesmenneen Sinikka Nopolan ja sisar Tiina Nopolan yhteistyössä kirjoitetut Risto Räppääjä -sarjan lastenkirjat ovat aina hyvällä asialla. Pääteemoja ovat ystävyys, reiluus ja kiltteys.

Sisaret ovat kertoneet tarinoiden usein kummunneen tosielämästä, ja näin oli myös Pullistelijan laita.

Sinikka Nopola kertoi istuneensa kuntosalin reisienlähentäjälaitteessa naistenlehden kera. Hän luki kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon haastattelun, jossa tämä kertoi olleensa koulukiusattu.

Syntyi idea yhdistää voimailumaailma ja koulukiusaaminen, ja Sinikka soitti ajatuksensa heti kuntosalilta suoraan Tiina Nopolalle.

Niin luotiin Sylvester Pöntisen hahmo eli poika, josta hänen isänsä ryhtyy kasvattamaan fyysisesti niin vahvaa, ettei kukaan enää kiusaisi poikaa koulussa.

Räppääjän näyttelijät ovat uusia. Riston rooliin solahtaa tällä kertaa Silmu Ståhlberg, ja Nellinä on Lumi Kallio.

Risto Räppääjää esittää Silmu Ståhlberg ja Nellinä nähdään Lumi Kallio.

Rauha-tätiä esittää Pamela Tola ja Lennartia hauska Ylermi Rajamaa. Elvi on Jenni Kokander. Pullistelupuolen rooleissa nähdään Eelis Kesäläinen ja Timo Lavikainen.

Aiempina Räppääjä-elokuvien ohjaajina ovat toimineet Mari Rantasila ja Timo Koivusalo, ja nyt ruorissa on Räppääjien ensikertalainen Markus Lehmusruusu.

Rantasilan ohjaamien elokuvien tasolle tämäkään ei pääse, vaikka Silmu Ståhlberg onkin söötti Risto.

Musiikista vastaa Iiro Rantala. Elokuvan avaava musikaalitanssahtelu on hieno, mutta muuten anti jää valjuksi. Aitoa räppiä voisi olla enemmän.

Jotain muutakin puuttuu tai on vastakohtaisesti liikaa. Hieman liikaa sukupuolistereotypioita, hieman liian vähän lapsille taikaa.

Risto Räppääjä ja Pullistelija, perjantaina 7.5. Nelonen klo 19.15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?