Amerikkalainen Benita retkahti huijarilääkäriin – mies lupasi luksushäät, joihin piti tulla paavi ja Clintonit - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Amerikkalainen Benita retkahti huijarilääkäriin – mies lupasi luksushäät, joihin piti tulla paavi ja Clintonit

Hän valehteli aivan kaikesta -dokumentti on palkitun amerikkalaistuottaja Benita Alexanderin tilitys elämästään ketkumiehen rinnalla.

Benita Alexander uskoi Paolo Macchiarinin lupaukset.

6.5. 19:00

Kipinät lensivät ensisilmäyksellä. Emmy-palkittu amerikkalaistuottaja Benita Alexander oli myyty tavatessaan ensimmäistä kertaa haastateltavansa, huippukirurgi Paolo Macchiarinin 2013.

NBC:llä työskentelevään naiseen tekivät vaikutuksen italialaismiehen clooneymainen karisma ja saavutukset tieteessä. Macchiarini oli maailman ainoa lääkäri, joka asensi potilaisiinsa synteettisiä henkitorvia ja oli saavuttanut sillä mainetta.

Romanssi syttyi. Macchiarini tuki naista vaikeassa elämäntilanteessa: omien terveysongelmien lisäksi Alexanderia raasti ex-miehen ja lapsen isän kuolema aivokasvaimeen.

Huippukirurgi järjesti parille matkan Venetsiaan. Alexander tunsi olevansa kuin Tuhkimo viiden tähden hotellissa ja gondoliajelulla. Mentiinpä sujauttamaan vielä rakkauslukotkin siltaan.

Matka Venetsiaan oli kuin romanttisista elokuvista.

– Olisinpa tiennyt silloin totuuden omasta Kihostani ja siitä, että elämäni olisi muuttumassa James Bond -leffaksi... hän huokaa.

Macchiarini kosi jouluna ja varasi heille hääsviitillisen matkan Kreikkaan. Sulhanen muisti kertoa olevansa vielä naimisissa, mutta avioero häämöttäisi ihan lähitulevaisuudessa.

Mies ilmoitti pian olevansa vapaa avioitumaan ja halusi kunnon katoliset häät. Niistä ei tulisikaan mitä tahansa, vaan lääkäri lupasi itse paavin vihkivän heidät. Silloin Alexanderin varoituskellot alkoivat soida ensimmäisen kerran.

– Paolon mukaan paavi halusi kiittää häntä, koska hän toimii paavin henkilökohtaisena lääkärinä.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan häihin olisi tulossa mittava määrä Macchiarinin ”salaisia potilaita” Clintoneista Barack Obamaan. Maailman merkkihenkilöistä monet olivat hänelle kiitoksen velkaa. Vihkiminen huipentuisi kultakurkku Andrea Bocellin lauluun alttarilla.

Alexander alkoi hermoilla häitään. Intiimin vihkimisen sijaan hän olisi kaikkien huomion keskipisteenä. Hääkutsukortit pitivät olla sen mukaiset, ja niihin meni yli 8000 euroa rahaa. Hääpukuja piti olla monta. Naiselta kului tuleviin häihinsä omaa rahaa yli 40 000 euroa.

Paolo Macchiarinissa naista viehätti clooneymainen karisma.

Macchiarini vaati naisen jättävän arvostetun työnsä NBC:llä ja muuttavan kanssaan Barcelonaan.

Sulhasen käytös alkoi muuttua omituiseksi. Alexander päätti selvittää miehen taustaa. Hän sai selville muiden lääkäreiden kyseenalaistaneen Macchiarinin saavutukset. Monet hänen potilaistaan olivat kuolleet.

– Jos Paolon tiede oli valhetta, käskettiinköhän hänen potilaitaan myös valehtelemaan, Alexander mietti.

Benita Alexanderin elämä Paolo Macchiarinin rinnalla oli ensin yhtä luksusta.

Tarina sai koko ajan entistä oudompia piirteitä, mitä enemmän Alexander penkoi.

Nainen kertoo rohkeasti kasvoillaan kaiken ja käyttää videokuvia Macchiarinista. Tavallaan Hän valehteli aivan kaikesta -dokumentti on hänen tilinpäätöksensä suhteesta, joka näytti olevan kuin romanttisesta elokuvasta, mutta olikin pelkkää huijarin kyhäämää kulissia. Tavallaan se tuntuu omien käsien pesulta. Suomalaisena katsojana sitä ei uskoisi kenenkään uskovan moisiin valheisiin, mutta rakkaus on sokea.

Hän valehteli aivan kaikesta torstaina TV5 klo 22.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?