Bull Mentulan luksusmökki kokee tv:ssä mykistävän muutoksen – katso kuvat kehonrakentajan entistäkin komeammasta kesäpaikasta - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Bull Mentulan luksusmökki kokee tv:ssä mykistävän muutoksen – katso kuvat kehonrakentajan entistäkin komeammasta kesäpaikasta

Jari ”Bull” Mentula kertoo nauttivansa mökkeilystä vain, jos se mahdollistaa kaikki arjen mukavuudet.

Jari ”Bull” Mentulan mökki kokee melkoisen muodonmuutoksen Huvila & Huussi -ohjelmassa.­

12.4. 6:12

Huvila & Huussi -ohjelman neljännessä jaksossa seurataan Jari ”Bull” Mentulan luksusmökin muodonmuutosta.

Mentula ja hänen vaimonsa Maru ovat suhteellisen tuoreita mökkeilijöitä ja uudehkon mökin omistajia. Uutuudestaan huolimatta mökin tilat kaipaavat päivitystä ja lisää makuupaikkoja isolle perheelle – Bullin ja Marun lisäksi mökillä viihtyvät parin pojat Romeo ja Robin sekä Marun tytär Ronja.

– Mä en oo mökki-ihminen. En tykkää tehdä täällä mitään. Kun lähden kotoa, missä on tietyt puitteet, en halua romahduttaa niitä menemällä sinne, missä niitä ei ole. Mä en nauti siitä, inhoon sitä, se on kamalaa! Bull jyrähtää kameroille.

Bull ja Maru kaipasivat mökkiin myös modernimpaa värimaailmaa.­

Ennen muutosta suurin mökin suurin ärtymyksen kohde on epäkäytännöllisyys.

– Mökissä on neliöitä jonkin verran, mutta ne ei oo käytössä. Yläkerran parvi, oonko käynyt kolme kertaa siellä, kun oon kantanut sinne tavaraa, Bull ilmoittaa.

Portaisiin kaivattiin lisää turvallisuutta.­

Vanha keittiö oli valkoinen.­

Toiveissa on saada neliöt tehokäyttöön, muuttaa jyrkät mökkiportaat turvalliseksi sekä löytää paikka aikuisten omalle makuuhuoneelle. Myös Bullin rakkaalle televisiolle olisi syytä löytää paikka, missä sitä voi katsoa ilman, että valo osuu suoraan ruudulle. Lisäksi haaveissa olisi pieni muutos vessaan, jonka pöntöltä on esteetön näkymä suoraan terassin ruokapöytään.

Ennen remonttia parvi tuntui hukkatilalta.­

Sisustusarkkitehti Mikko Vesanen suunnittelee remontin asukkaiden toiveiden pohjalta remonttikoordinaattori Vilja Schepelille toteutettavaksi.

Bull Mentulan remontissa hyödynnettiin valtavasti jo olemassa olleita ratkaisuja ja saatiin sitä kautta säästettyä selvää rahaa kustannuksissa.

– Halusin ehdottomasti säästää mökissä niin paljon pintoja kuin mahdollista eli me tehtiin vaan uudet seinärakenteet uusilla pinnoilla ja kuullotettiin olemassa olevat, sisustusarkkitehti Mikko Vesanen kertoo lähtökohdista.

Mökin omistajat toivoivat puupintaiseen mökkiinsä myös modernimpaa värimaailmaa.

– Tän kohteen paneelien käsittelyllä päästiin oikeastaan varmaan 10 prosenttiin siitä hinnasta, mitä se ois tullut maksamaan, jos oltaisiin uusittu ihan kaikki. Lähtökohtaisesti teetätetty työ maksaa aina ja materiaalit maksaa aina. Eli se, miten paljon pystyy olemassa olevaa hyödyntämään tai modifioimalla muuttamaan, se tuo ihan hirveät kustannussäästöt!

Tältä sauna näytti ennen remonttia.­

Paneelien käsittelyn lisäksi remontoijat löysivät kohteesta toisenkin säästön paikan.

– Hauskinta kohteessa oli, että me uusiokäytettiin todella paljon vanhoja ikkunoita. Vaikka mökissä meni aukotuksia tosi paljon uusiksi, sinne ei muistaakseni tilattu yhtään uutta ikkunaa koko tontille, Vilja sanoo.

– Musta on mahtavaa, kun pääsee näinkin isosti kierrättämään asioita. Vaikka talo on aika uusi, niin saatiin silti aika iso muutos aikaan ja otettiin se huomioon remonttikustannuksissa.

Uusi keittiö on musta ja moderni.­

Oleskelutilassa riittää nyt avaruutta.­

 

Upea muutos ulottuu mökin jokaiseen huoneeseen.

Keittiön paikka vaihtuu remontissa niin, että kokatessa voi ihastella mieletöntä järvimaisemaa, siirrolla mahdollistetaan myös vanhemmille oma makuuhuone. Yläkerta rakennetaan käytännössä kokonaan uusiksi ja nyt sinne mahtuu kaksi makuuhuonetta sekä oleskelutila. Lisäksi Bull ja Maru yllätetään pihalle tuodulla kesähuoneella.

 

Portaiden vierestä löytyy nyt tunnelmallinen tulipesä.­

Tarkka isäntä mykistyy muutoksen nähdessään.

– Voi ristus! Bull henkäisee.

– Ei hyvänen aika, ihan mieletön! Maru hihkuu.

– Älä ala itkee! On tätä vaikee kuvitella meidän mökiksi, Bull nauraa vaimolleen.

Kiitosta sataa tilan käytännöllisyydestä, suuresta keittiöstä sekä vanhempien makuuhuoneesta – ja tietenkin television uudesta sijainnista.

Uusi lastenhuone sai mökinomistajat melkein herkistymään.­

– Tärkeintä on, että nyt pystyy televisiota katsoon, kun aurinko paistaa. Ja oma makuuhuone, se on varmasti se, mitä lapsiperheissä halutaan. Oleminen helpottuu, Bull kehuu.

Yläkerrasta löytyvä lastenhuone saa molemmat herkistymään

– Tää on isännille aikamoinen paukku. Oma huone, se on jäätävän hieno juttu! Bull kehuu.

 

Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Yläkerrasta löytyy nyt myös vierashuone.­

Bull ja Maru saivat toivomansa uuden makuuhuoneen.­

Ulkomaja oli iloinen yllätys.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?