Mikael Jungner ja Sanna Ukkola vetäytyvät välittömästi punomaan suunnitelmaa – ovatko tässä Farmi Suomen ovelimmat juonittelijat? - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Mikael Jungner ja Sanna Ukkola vetäytyvät välittömästi punomaan suunnitelmaa – ovatko tässä Farmi Suomen ovelimmat juonittelijat?

Mikael Jungner ja Sanna Ukkola eivät aikaile pelistrategian miettimisessä, sillä he eivät ehdi edes maatilalle saakka ennen juttutuokiotaan.

4.4. 18:52

Farmi Suomen uudella tuotantokaudella 13 julkisuudesta tuttua kilpailijaa jättää nykyajan mukavuudet ja lähtee elämään maalle entisajan malliin askeettisissa oloissa. Maatilalla kilpailijat taistelevat toisiaan vastaan tilanhoitoon liittyvissä kisoissa ja joka viikko yksi heistä joutuu lähtemään kotimatkalle.

Viimeisenä farmielämästä ja kaksintaisteluista selvinnyt kilpailija lähtee kotiin 30 000 euron voittopotin kanssa.

Farmin ensimmäisessä jaksossa kaksi farmilaista aloittaa pelaamisen ja liittoutumisen jo ennen kuin he ovat astuneet jalallakaan uuteen kotiinsa. Toimittaja Sanna Ukkola ja entinen poliitikko ja toimitusjohtaja Mikael Jungner vetäytyvät pohtimaan peliä ja sen kulkua jo kävellessään maatilalle.

– Yritätkö sä pyrkiä päämieheksi? Jungner kysyy Ukkolalta matkalla.

– En missään nimessä, Ukkola vastaa.

– Miksi mä haluaisin olla eka, joka pudottaa jonkun?

Päämiehen eli torpparin tehtävänä on valita yksi kilpailijoista kaksintaisteluun ja asettaa hänet putoamisvaaraan. Kaksintaisteluun joutunut valitsee itselleen taisteluparin, ja kisan hävinnyt puolestaan nimeää seuraavan torpparin ja lähtee kotimatkalle.

– Ekan torpparin isoin ongelma on, että tästä porukasta pitäisi joku pistää kisaamaan pois lähdöstä. Tuntuu lähes mahdottomalta ruveta nimeämään ketään siihen kisaan. Toivottavasti en päädy torppariksi, Jungner analysoi kameroille.

Mikael Jungner uskoo olevansa perillä siitä, miten arki maatilalla tulee rakentumaan.­

Ukkolaa mietityttää se, kuinka paljon juonittelua pelissä mahtaa olla mukana.

– Sitä mä pelkäsin, että jos täällä on sellaista selkään puukotusta tai jotain sellaista kähmintää. Toivotaan, että sellaista ei tule, Ukkola toteaa.

Jungnerilla on selvä näkemys, miten ensimmäiset päivät farmilla etenevät ja millaista torpparin ja muiden homma tulee olemaan.

– Avain, torppari ja sit huomenna tulee ne käskyt ja sitten alkaa tekeminen, tää on mun teoria, hän supattaa Ukkolalle.

– Sä oot todennäköisesti oikeassa. Mä lyöttäydyn sun kanssa yksiin, niin saan sun parhaat teoriat heti, Ukkola vaikuttuu.

Sanna Ukkola on kaupunkilaisihminen, jolle maatilalla häärääminen ei ole kovin tuttua.­

Matkalla talolle kaksikko spekuloi myös, miten farmilaisten joukossa olevat kilpaurheilijat voisi voittaa kaksintaistelussa. Kaksintaisteluun haastettu saa päättää, onko lajina voima, taito vai tieto.

– Ainut, millä voin voittaa nuo urheilijat, on joku tietokilpailu, Ukkola toteaa.

Mikael ehdottaa toiseksi vaihtoehdoksi taitoa.

– Koska se voi olla mitä vaan.

Farmilla kisaavat Ukkolan ja Jungnerin lisäksi ex-mäkikotka Janne Ahonen, räppäri Dan ”Uniikki” Tolppanen, kauppiaan rouva Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivo, räppäri Pastori Pike, lastenhoitaja Pia Nykänen, tosi-tv-tähti Sauli Koskinen, näyttelijä Timo Lavikainen, Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, artisti ja somevaikuttaja Tuuli ja myöhemmin kauden aikana mukaan liittyvä kiekkolegenda Timo Jutila.

Farmi Suomi sunnuntaisin kello 19.30 Nelosella 4. huhtikuuta alkaen.

Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?