Katso kuvat Tuomas Kyrön mökin täydellisestä muodonmuutoksesta – lopputulos lyö kirjailijan ällikällä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Katso kuvat Tuomas Kyrön mökin täydellisestä muodonmuutoksesta – lopputulos lyö kirjailijan ällikällä

Huvila & Huussin pihaurakoitsijat tekevät pitkää päivää Tuomas Kyrön mökkitontilla, sillä kirjailijan toivelista on pitkä.

29.3. 6:45

Kirjailija Tuomas Kyrö on rakentanut isovanhemmiltaan hankitulle mökkitontille vanhan mökin viereen uuden huvilan. Paikka on kaunis, mutta suuri rinnetontti ja uuden mökin terassi ovat kesken. Tuomas halusi paikat kerralla kuntoon ja pyysi apuun Huvila & Huussin maisemasuunnittelijan Kati Jukaraisen tiimeineen.

Tuomaksen toivelista on pitkä. Metsittynyt maisema kaipaa avartamista, terassi pitäisi rakentaa loppuun, nuotiopaikka tai laavu olisi unelmien täyttymys ja jyrkkä kulku saunalle haluttaisiin turvalliseksi ja helpoksi. Lisäksi Tuomas ilmoittaa Katille ”heittävänsä koripalloa aina, on kori tai ei.”

Piha ennen.

Piha jälkeen.

Tuomas Kyrön pihan massiiviset muutostyöt venyttävät pihaurakoitsijoiden Teemu Luostarisen ja Jani Kärkkäisen työpäivät yli 12 tuntiin, mutta lopputulos on mieletön.

– En uskalla avata silmiä. No niin, oi Jumalauta… Anteeks! Tuomas huokaa nähdessään ensimmäisen kerran uuden pihansa.

– Eka joutui skannaamaan, että missä mä oikein olen. Pulssi kävi aikaa korkeella, mutta nyt se rupes laskeen, tekis mieli vaan katella!

Tuuhea metsä peitti aiemmin näkymän rantaan.

Rantaan johtavat portaat olivat ennen vanhat ja turvattomat.

Uusissa portaissa on panostettu turvallisuuteen. Myös näkymää rannalle on avarrettu huomattavasti.

Pihaa on vaikea tunnistaa entiseksi. Uuden mökkirakennuksen terassi on rakennettu kutsuvaksi keitaaksi, jolta avautuu puiden kaatamisen jälkeen upea järvimaisema. Keskipihan pergola ja koripallokenttä kutsuvat viihtymään. Uudet portaat johtavat rantasaunaan. Matkalla saunalle voi poiketa nauttimaan maisemista katetulle nuotiopaikalle.

Upouudesta pergolasta on hyvät näkymät järvelle.

– Tuijotteluun tulee menemään paljon aikaa. Just hyvin on käytetty puuta ja kiveä, ikiaikaisia rakennusaineita, Tuomas kehuu.

– Vaikka muuttui paljon, tämä tuntuu omalta paikalta, koska moni asia valmistui, mikä on ollut omassa päässä kesken. Ihan uusi mutta lähellä omaa kuvitelmaa, mitä piti olla, Tuomas kiittää.

Pihalle rakennettiin kokonaan uusi nuotiopaikka.

Uusi terassi on hieno ja avara.

Terassille upotettiin palju.

Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?