Juuso ”Herbalisti” Karikuusi avautuu kammottavista tunteista, joita hän koki Selviytyjissä – vuosien takaiset traumat ryöpsähtivät pintaan

Selviytyjissä kisaava YouTube-tähti uskoi, että muut kilpailijat pitävät häntä ärsyttävänä ja lähestulkoon vihaavat häntä.

14.3.2021 14:20

Selviytyjät Suomi -sarjassa kilpaileva YouTube-tähti Juuso ”Herbalisti” Karikuusi kertoo Instagramissa, että ohjelman kuvaukset nostivat hänellä pintaan vanhat traumat koulukiusaamisesta.

27-vuotias Karikuusi kertoo olleensa peruskouluaikoina koulukiusattu, sillä hän oli säheltäjä, provosoitui helposti eikä osannut hiljaa.

– Nämä asiat tekivät musta helpon kohteen, hän kirjoittaa Instagramissa.

Selviytyjissä Karikuusi huomasi yhtäkkiä kokevansa uudelleen samoja tuntemuksia kuin peruskoulussa.

– Selviytyjissä olin kaikkien muiden tavoin uudessa ympäristössä. Ihmisten kemiat meni siellä tavalla, miten ne ei oo aikuisena menneet koskaan.

– Kun epäonnistuin jossain ja sitä mokaa osoitettiin ja siihen tartuttiin, aloin pelkäämään, että mokailen lisää ja siitä tuli itseään toteuttava ennuste. Jos en ihan täysin jotain osannut tehdä, en pyytänyt apua, ettei tulisi vielä lisää sanomista. Noidankehä oli valmis.

Karikuusi kertoo, että käyttäytymismalli toi hänessä esiin puolen, joka ajatteli, ettei hän kykene mihinkään. Hänestä alkoi myös tuntua siltä, ettei hän ollut muiden mieleen.

– Tuntui, että musta ei pidetä, en osaa mitään ja vain ärsytän kaikkia.

Jälkikäteen Karikuusi keskusteli muiden kilpailijoiden kanssa ja hämmentyi, sillä kertoivat, että olivat tykänneet olla hänen kanssaan heimossa.

– Vaikka se typerältä kuulostaakin, niin musta tuntui siltä, että muut lähestulkoon vihasivat mua.

Karikuusi korostaa, ettei hän halua kirjoituksellaan syyttää ketään. Sen sijaan hän haluaa sen avulla tuoda ilmi kokemuksensa siitä, miten paljon koulussa koettu kiusaaminen vaikuttaa häneen edelleen ihmisenä.

– Haluan nimenomaan nostaa esiin sitä, miten kauaskantoiset seuraukset esimerkiksi koulukiusaamisella on. Mun peruskouluajoista on jo 10 vuotta, mutta seuraamukset näkyy edelleen.

Karikuusi kertoo oppineensa Selviytyjien myötä lisää itsestään. Samalla hän myös oppi ymmärtämään muita kiusattuja aikuisia paremmin.

– Mulla ei siis ole nyt mitään hätää, eikä ollut viime syksynäkään, hän kirjoittaa.

– Tämä opetti itselle, että aikuisiällä esimerkiksi työpaikkakiusaaminen voi trikkeröidä henkilöä, joka on ollut nuorempana kiusattu. Sitä haluaisi ajatella, ettei ne vanhat kokemukset enää vaikuttaisi taustalla, mutta kyllä niitä kantaa mukanaan. Vaikka tämä on miljoona kertaa jo sanottu, niin sanon sen silti vielä uudestaan: Älkää kiusatko ketään.

Karikuusi päätyi Selviytyjissä siniseen Vaanien heimoon yhdessä Kerttu Rissasen, Archie Cruzin, Kristian Heiskarin, Aki Mannisen, Suvi Pitkäsen, Marianne Kiukkosen ja Sabina Särkän kanssa.

Juuso Karikuusen erityistaito Selviytyjissä oli tietämys erilaisista villiyrteistä, joista voi valmistaa maukasta syötävää.

Jotkut heimon jäsenet toivat Selviytyjien kolmannessa jaksossa esiin turhautumisensa Karikuusen sähläämiseen. Hän muun muassa poltti vahingossa Sabina Särkän lenkkarit ja osa heimon kalastamista kaloista pääsi karkuun hänen takiaan.

Moni kilpailija kuitenkin kertoi myös pitävänsä Karikuusesta paljon. Häntä pidettiin tärkeänä osana heimoaan muun muassa villiyrttitietämyksensä vuoksi. Karikuusen keräämistä kasveista saatiin aikaiseksi maistuvia aterioita ja hän opetti tietojaan myös muille.

Kolmannessa heimoneuvostossa Karikuusi sai kolme ääntä, kun Aki Manninen, Archie Cruz ja Kristian Heiskari äänestivät häntä. Lopulta kisan joutui jättämään Manninen, jota Karikuusi ja heimon naiskilpailijat äänestivät.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?