26-vuotiaana kuolleen Love Island -tähden vanhemmat rikkoivat hiljaisuuden – eivät aavistaneet asioiden olevan pahasti pielessä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

26-vuotiaana kuolleen Love Island -tähden vanhemmat rikkoivat hiljaisuuden – eivät aavistaneet asioiden olevan pahasti pielessä

Kaksi vuotta sitten kuolleen Mike Thalassitisin vanhemmat eivät tienneet heidän poikansa masennuksesta.

Love Island -tähti Mike Thalassitis kuoli maaliskuussa 2019 vain 26-vuotiaana.

14.3. 11:20

KBritanniassa järkytyttiin kaksi vuotta sitten, kun uutiset supersuositun Love Island -sarjan tähden kuolemasta levisivät. 26-vuotias Mike Thalassitis löydettiin maaliskuussa 2019 kuolleena kotinsa läheisestä metsästä.

Thalassitisin kuolinsyyksi vahvistui myöhemmin itsemurha. Thalassitis oli entinen jalkapalloilija, joka nähtiin ammattilaisuransa jälkeen tosi-tv-ohjelmissa. Järkyttävä tapaus herätti julkisuudessa valtavasti keskustelua siitä, millainen vaikutus tosi-tv-sarjoilla on niiden osallistujiin ja miten heistä pitäisi huolehtia ohjelman loppumisen jälkeen.

Thalassitisin vanhemmat vahvistivat poikansa kuoleman maaliskuussa 2019, mutta ovat muuten vaienneet asiasta. Nyt he ovat The Mirrorin mukaan puhuneet ensi kertaa julkisuudessa siitä, miltä tuntui menettää oma poika.

– Emme voi vieläkään uskoa, että hän on poissa, tosi-tv-tähden Shirley-äiti ja Andy-isä kertovat The Mirrorille.

– Meidän on elettävä tapahtuneen kanssa, ja hän on mielissämme joka ikinen päivä, Shirley jatkaa.

Thalassitisin isän mukaan tämä kärsi masennuksesta ennen kuolemaansa, muttei kertonut siitä vanhemmilleen. Isä kertoo, että he luulivat kaiken olevan hyvin ja kuolema oli siksi heille vieläkin suurempi shokki. Thalassitis oli vieraillut vain päiviä ennen kuolemaansa vanhempiensa luona ja vaikuttanut täysin normaalilta.

– Hän tuli luoksemme aiempana torstaina ja sanoi olevansa kunnossa. Hän totesi, että ”nähdään sunnuntaina”, ja se oli siinä, Andy-isä kertoo.

Thalassitis joutui rajun arvostelun kohteeksi sen jälkeen, kun hän esiintyi Love Islandissa sekä Celebs Go Dating -ohjelmassa. Sosiaalisessa mediassa Thalassitista pidettiin viheliäisenä ihmisenä ja häntä haukuttiin rajusti. Hän nousi Love Islandin pahikseksi ja sai sen myötä lempinimen ”Muggy Mike”. Vanhempien mukaan ihmisten käsitys hänestä oli täysin väärä.

Thalassitisin kuolemasta tulee tiistaina kuluneeksi tasan kaksi vuotta. Perhe aikoo viettää vuosipäivän vierailemalla hänen haudallaan Pohjois-Lontoossa.

– Käyn hänen haudallaan joka viikko useita kertoja. Minusta on lohduttavaa mennä sinne ja viedä kukkia. Istun vain siellä ja pidän hiljaisen hetken, Shirley-äiti kertoo The Mirrorille.

Thalassitisin vanhemmat toivovat, että he voivat poikansa kohtalosta avoimesti puhumalla kannustaa mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia hakemaan rohkeasti apua.

– Kerro jollekin, miltä sinusta tuntuu. Älä pidä sitä kaikkea sisälläsi, he sanovat.

Thalassitisin viimeiset kuukaudet olivat täynnä surua, sillä hänen paras ystävä Danny Cutts kuoli jouluaattona vuonna 2018. Myös Thalassitisin isoäiti oli kuollut vain muutama päivä sitten. 94-vuotiaan isoäidin menettäminen oli brittilehtien mukaan tosi-tv-tähdelle kova paikka.

Thalassitisin ystävä ja Love Island -kollega Montana Brown kertoi, että tämä oli uinut syvissä vesissä ennen traagista kuolemaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?