Tangokuningatar Johanna Pakonen savustettiin tylysti ulos Selviytyjistä – sairastui kuvauksissa niin rajusti, että oireet jatkuivat yli kuukauden - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar Johanna Pakonen savustettiin tylysti ulos Selviytyjistä – sairastui kuvauksissa niin rajusti, että oireet jatkuivat yli kuukauden

Johanna Pakosen mukaan Aasat-heimon nuoremmat jäsenet ovat yhdessä tuumin päättäneet savustaa vanhemmat kisailijat ulos.

6.3. 21:28

Vuoden 2002 tangokuningatar Johanna Pakonen, 44, on käynnissä olevan Selviytyjät-kauden toinen putoaja.

Lauantain jaksossa Aasat-heimo päätti lähettää Pakosen leiristä kotimatkalle. Pakosella oli jakson alussa käydyn kilpailun aikaan kuumetta, lääkäri oli kieltänyt häntä kilpailemasta.

Se harmitti Pakosta, joka purskahti itkuun kilpailupaikalla. Hän kertoi tienneensä olevansa seuraavana vuorossa, kun joukkue hävisi koskemattomuuskilpailun.

– Se oli minulle huono juttu ja meitä oli muutenkin yksi vähemmän. Kun en saanutkaan kisata, niin minua harmitti ja tietysti heimoa harmitti, mutta tiesin heti olevani sen jälkeen tosi heikoilla jäillä, Pakonen kertoo.

Pakonen kertoo Selviytyjät Suomi: Extrassa olleensa kuvausten jälkeen viikkoja sairas.

– Se ei ollut vaan yksi flunssa, eikä ollut koronaakaan, mutta mulla mitattiin silloin 39,4 kuumetta ja olin sen jälkeen neljä vai viisi viikkoa kuumeessa. En joka tapauksessa olisi voinut jäädä sinne, Johanna sanoo.

Edellisellä viikolla samasta heimosta äänestettiin ulos Oskari Katajisto, joka kertoi pudottuaan, ettei tuntenut etukäteen oikeastaan ketään muusta julkkisporukasta. Porukkaan mukaan pääseminen ei ollut aivan helppoa.

– Se oli ihan selkeää, että emme oikein puhuneet samaa kieltä sen nuorisoporukan kanssa. En oikein tuntenut ketään niistä, Katajisto sanoi.

Nyt myös Pakonen kertoo samanlaisista kokemuksista.

– Tuo nuorempien ihmisten liitto päätti heti, että ne savustaa kaikki meidät niin sanotusti iäkkäämmät heti aluksi pois, Pakonen sanoo.

Aasat-heimon iäkkäämpien porukkaan kuuluu myös juontaja Arttu Harkki, 56, joka muun heimon mukana äänesti myös Pakosta.

– En olisi halunnut äänestää sua, mutta liitto johon kuulun päätti näin. Oot hieno ihminen, Harkki sanoi äänestäessään.

Lääkäri kielsi Johanna Pakosta (toinen oik.) kilpailemasta kuumeen vuoksi.­

Aiemmat Selviytyjät-kaudet on kuvattu Filippiineillä. Tänä vuonna kuvauspaikaksi valikoitui koronaviruspandemian vuoksi Haaparannan saaristo Suomen ja Ruotsin rajalla. Pakonen kertoo, että uuteen kuvauspaikkaan siirtyminen oli hänelle mieluista.

– Minusta oli mukavampi tulla tänne kuin ulkomaille. Ulkomaan reissu alkoi jännittää ihan kauheasti, koska käärmeet, hämähäkit ja kaikki öttiäiset, Pakonen kertoo.

– Minä asun kuitenkin täällä pohjoisemmassa Suomessa niin mietin, että pystyisin periaatteessa vaikka kävelemään kotiin. Se ei yhtäkkiä jännittänytkään, Oulussa asuva Pakonen kertoo.

Johanna Pakonen kertoo ilahtuneensa, kun kilpailu järjestettiin tropiikin sijaan lähellä kotia.­

Pakosella ei ollut ennakkokäsityksiä siitä, millaiseen paikkaan heidät laitettaisiin majaansa rakentamaan. Silti hän sanoo yllättyneensä, kuinka karut oltavat heitä varten oli löydetty.

– En oikein osannut miettiä, minkälaista saaristo on, kun en ole koskaan eräillyt muutenkaan. En todellakaan ajatellut, että se on tuollainen kari – todella raju ja karu paikka, Pakonen kertoo.

Hän kertoo viihtyneensä, kun leiri saatiin pystytettyä. Ensimmäistä kertaa ulkona nukkunut Pakonen kertoo, että kilpailijat pysyivät lämpimänä ja ruokaa riitti. Pakosen pelkäämiä hämähäkkejä saarella riitti, mutta niihinkin hän tottui.

– Se on oikea hämähäkkisaari. Jos kävelet viiden minuutin päästä samaa reittiä, jota kävelit aiemmin, se on jo täynnä seittiä. En varmaan enää pelkää hämähäkkejäkään. Vaikka odotukset olivat ristiriitaiset, tämä oli satamiljoonaa kertaa parempaa kuin olisin voinut kuvitella, Pakonen hehkuttaa.

Selviytyjät Suomi lauantaisin Nelosella kello 20. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?