41-vuotiaan Mikon nokkahuilutemppu Talent Suomessa häkellytti tv-katsojia – ”Antakaa se 30 000 euroa tälle miehelle heti” - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

41-vuotiaan Mikon nokkahuilutemppu Talent Suomessa häkellytti tv-katsojia – ”Antakaa se 30 000 euroa tälle miehelle heti”

Nokkahuilua soittava Mikko kummastutti tv-katsojia kotisohvilla.

Nokkahuilutaituri Mikko Rautiainen nousi lavalle Talent Suomessa.­

7.2. 21:36

Talent Suomi -kilpailu starttasi sunnuntaina uusin jaksoin. Avausjaksossa tarjolla oli kaikkea mahdollista surmanajosta ilma-akrobatiaan. Sosiaalisen median perusteella yksi kilpailija teki tv-katsojiin esityksellään lähtemättömän vaikutuksen.

Pari vuotta sitten Helsinkiin muuttanut teatterinohjaaja Mikko Rautiainen asui edelliset 10 vuotta Lontoossa. 41-vuotias Mikko esitteli Talent-lavalla erikoista taitoaan.

17-vuotiaana nokkahuilun soittamisen aloittanut Mikko päätti kokeilla eräällä lontoolaisklubilla vitsillä, voiko nokkahuilua soittaa nenästä puhaltamalla.

Vastaanotto oli niin positiivinen, että sen jälkeen hän on esiintynyt Lontoossa monelle julkkiksellekin Cirque le soir -klubilla, jossa hän soitti työkseen viitenä iltana viikossa.

Nyt Mikon nokkahuilutemppu nähtiin Talent-lavalla. Tuomarit Ernest Lawson, HP Parviainen, Krista Siegfrids ja Jorma Uotinen seurasivat hämmentyneinä, kun Mikko soitti nokkahuilua nenästä puhaltamalla. Hän esitti kappaleen What a Wonderful World.

– Painakaa nyt sitä nappia! Ernest Lawson hihkui.

– Suoraan jatkoon, kiitos, Mikko huikkasi esityksensä päätteeksi.

Hän kertoi aikovansa kehittää esitystä siten, että hän laskeutuu katosta enkelinsiivet selässään ja soittaa Ooperan kummitusta.

Ennen kuin tuomarit ehtivät kysellä nokkahuilutaiturilta tarkemmin hänen esityksestään, juontaja Mikko Leppilampi marssi lavalle ja painoi kultaista summeria. Tämä tarkoittaa, että Mikko pääsee suoraan semifinaaleihin.

– Mitä sä teit? tuomarit huusivat.

Mikko esitti Talent Suomen avausjaksossa What a Wonderful World -kappaleen.­

Mikko Rautiaisen omaperäinen esitys herätti kummastusta ja ihailua myös sosiaalisessa mediassa, jossa monet tv-katsojat kommentoivat esityksen olleen outo ja samalla hyvin viihdyttävä.

– Vuosi 1996. Soitit musiikin tunnilla nokkahuilua nenällä niin pääsit joko luokan eteen taikka käytävälle istumaan. Vuosi 2021. Soitat viihdeohjelmassa nokkahuilua nenälläsi ja pääset semifinaaliin. Niin se aika muuttuu, Twitterissä hämmästellään.

– Kaikkea sitä näkee ja kuulee.

– Nokkahuilua nenällä. Antakaa se 30 000€ tälle miehelle heti.

Talent Suomi sunnuntaisin MTV3 klo 19.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?