Sara ja Mikko Parikan sorapihasta tehtiin lasten paratiisi, tv-ohjelmassa tehty remontti maksoi kymmeniä tuhansia – Katso kuvat! - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Sara ja Mikko Parikan sorapihasta tehtiin lasten paratiisi, tv-ohjelmassa tehty remontti maksoi kymmeniä tuhansia – Katso kuvat!

Sara ja Mikko Parikka halusivat tarjota lapsilleen pihan, jossa voi leikkiä ja pelata. Aiemmin talon ympäristö oli täynnä kiviä, ruuveja ja laudanpätkiä. Pelastus löytyi Kotoisa-ammattilaistiimistä.

Sara ja Mikko Parikka saivat avukseen Kotoisa-tiimin, johon kuuluvat mm. Helga Andersson ja Arto Kontio.

27.1.2021 7:15

Sisustus- ja remontointiohjelma Kotoisan uuden kauden aloitusjaksossa katsojat pääsevät ihastelemaan näyttelijäpariskunta Sara ja Mikko Parikan uudiskohteen pihan täydellistä muutosta.

Viisihenkisen perheen vanhemmat halusivat muuttaa kivisen sora-alueen lapsiperheen tarpeisiin sopivaksi, ja he kutsuivat Kotoisan viisihenkisen asiantuntijatiimin apuun.

– Vuosi sitten helmikuussa olimme juuri saaneet talomme valmiiksi, ja sen jäljiltä piha oli yhtä soramaata, jossa lapset kompastelivat polvensa auki. Sille oli tehtävä jotain, mutta me emme tiedä Mikon kanssa pihan rakentamisesta mitään, Sara kertoo.

Sorapiha oli alunperin mäkinen, mutta se tasattiin remontissa.

– Tykkään itse sisustaa ja laittaa kotia, mutta pihamaa on ihan oma projektinsa. Olin jo pitkään toivonut, että pääsisimme tähän ohjelmaan, ja olimme superonnellisia, kun hakemus meni läpi, Sara iloitsee.

Mikko kertoo, että talon valmistumisen jälkeen takki oli niin tyhjä, ettei ulkoalueen työstämiselle riittänyt energiaa.

Etupiha oli ennen remonttia pelkkää soraa, laudanpätkiä ja ruuveja.

– Taloprojektin jälkeen ei ollut enää voimia pihan tekemiseen, ja se harmitti etenkin lasten takia. Ympäristö oli täynnä laudanpätkiä ja ruuveja. Olikin ihan lottovoitto, että pääsimme mukaan ohjelmaan.

Kerrottakoon myös, että mikään ilmainen projekti tämä ei pariskunnalle ollut, vaan Parikat maksoivat suunnittelusta, työstä ja tarvikkeista ihan kuten kaikki muutkin.

 Olihan meillä tässä isot budjetit, maksoimme pihauudistuksesta kymmeniätuhansia euroja.

– Olihan meillä tässä isot budjetit, maksoimme pihauudistuksesta kymmeniätuhansia euroja. Joitain tuotteita saimme sponsoroituina, mutta pääosin kustansimme kaiken itse, Sara sanoo.

Se, mikä ohjelman osallistujille on arvokkainta, onkin eri alojen ammattilaisten saumaton ja nopea yhteistyö, jolloin suurikin remontti valmistuu nopeasti.

Näin siistiltä sisääntulo tontille nyt näyttää.

Parikoiden koko piha uudistui viime kesänä vain reilussa kahdessa viikossa.

– Olimme pihan rakennuksen ajan mökillä, emmekä tiedä vieläkään mitään niistä vaiheista, joita talon ympärillä tapahtui sillä välin. Odotan kovasti, että näen tämän jakson, Sara sanoo.

Parikoilla oli ennalta muutama toive Kotoisan tiimille.

– Olemme liikkuva perhe ja toivoimme, että lapset huomioidaan suunnittelussa: että tontti olisi toiminnallinen ja koko alue otettaisiin käyttöön rajoja myöten. Asumme pientaloalueella pellon laidalla ja halusimme myös oman pihan tuntua ja vähän näkösuojaa, Sara selventää.

Tekonurmen keskelle tehtiin hiekka-alue leikkimökin eteen.

Lopputulos oli enemmän kuin Parikat saattoivat edes odottaa.

– Olin ajatellut etukäteen, etten itke, kun näen lopputuloksen, mutta kun kävelin kotipihaamme, se tuntui siltä, kun olisin saapunut johonkin lavasteeseen. Se oli täydellinen! Sara hehkuttaa.

– Heti huomasi, että myös talomme pääsee kukoistamaan nyt, kun ympäristö on valmis.

Pihalle oli rakennettu leikkimökki, hepparata sekä peli- ja kuntoilualue. Terassi avautuu nyt joka suuntaan. Tontille tuotiin puuntaimia, monenlaisia kasveja ja siirtonurmea, mutta suurin osa nurmikosta on näyttävää tekonurmea.

Leikkimökin ja autokatoksen taakse mahtui keppihevosrata.

– Kaikki oli tehty juuri meidän tarpeisiimme. Emme ole mitään superosaajia, joten toivoin, ettei pihassa ole mitään, mikä vaatisi paljon huolenpitoa. Alue on helppohoitoinen, ja siellä kasvaa mansikkaa ja raparperia, Sara kuvailee.

Mikko ilahtui siitä, miten heidän pihamaastaan tuli paikka, johon naapurin lapsetkin tulevat nykyään leikkimään.

Perheelle piha-alueen merkitys korostuu siksikin, että he viettävät paljon aikaa kotona. Mikko jätti työnsä Salatut elämät -sarjassa kesäkuussa ja on ollut siitä lähtien isyyslomalla ja hoitovapaalla. Perheen kolmas tytär syntyi viime maaliskuussa.

Tältä takapihan terassin edusta näytti aiemmin. Pihalla ei viihtynyt kukaan.

Salkkareissa niin ikään pitkään näytellyt Sara työllistää nykyään itse itsensä ja tekee töitä hyvin pitkälti kotoa käsin. Hän jäi sarjasta pois pysyvästi alkuvuodesta 2019.

– Teen laaja-alaisesti media-alan töitä podcasteista someen ja tv-töihin, ja tuore Itse tehty -kirjani julkaistaan maaliskuussa, Sara kertoo.

Omasta parisuhteestaan tai perhe-elämästään Sara ei kuitenkaan liiemmin somessa avaudu, vaikka tunnettu pariskunta on ollut yhdessä jo 12 vuotta.

– Somen perusteella ehkä näyttää siltä, että esittelen elämääni paljon, mutta minulla on sen suhteen tarkat rajat.

Terassille pääsee nyt joka suunnalta ja sen eteen on istutettu komea tuijarivistö.

Kotoisa, keskiviikkona 3.2. alkaen MTV3 klo 20.00.

Otsikkoa korjattu klo 11.17.

Lue koko artikkeli uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 27.1.–2.2. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Digiversion löydät täältä!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?