Legendaarinen tv-persoona Larry King, 87, on kuollut

Larry King joutui sairaalaan vajaa kuukausi sitten koronaviruksen vuoksi. Nyt juontaja on kuollut.

Maailman tunnetuimpiin uutisankkureihin ja televisiotoimittajiin kuuluva amerikkalainen Larry King, 87, on kuollut. Kingin Twitter-tilillä julkaistiin lauantaina hänen perustamansa mediayhtiön tiedote, jossa kerrottiin legendaarisen tv-persoonan kuolemasta.

– Ora Media tiedottaa äärimmäisen surullisina, että perustajajäsenemme, juontaja ja ystävä Larry King on kuollut tänä aamuna 87-vuotiaana Cedars-Sinain sairaalassa Los Angelesissa.

King joutui kalifornialaissairaalaan joulukuun lopussa sairastuttuaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Hänen voinnistaan ei tuolloin kerrottu julkisuuteen tarkempia tietoja.

Kingin terveys oli heikoissa kantimissa aikaisemminkin. Hän oli saanut useita sydänkohtauksia ja kärsinyt keuhkosyövästä. Lisäksi hänellä oli kakkostyypin diabetes.

Kingin viimeiset vuodet olivat muutenkin raskaita. Juontajalegenda menetti viime kesänä kaksi lastaan lyhyen ajan sisään. Hänen poikansa Andy kuoli vain 23 päivää ennen Chaia-tytärtä. People-lehden mukaan äkillisesti menehtynyt Andy King oli kuollessaan 65-vuotias. 51-vuotiaana kuolleella Chaia Kingillä oli keuhkosyöpä.

Kingillä on lisäksi kolme lasta aiemmista avioliitoistaan. Twitterissä julkaistussa tiedotteessa esitetään surunvalittelut tähden Larry Jr., Chance ja Cannon -lapsille sekä hänen muulle perheelleen. Tiedotteen mukaan perhe toivoo yksityisyyttä vaikeana aikana.

Kingin toimittajan ja juontajan ura televisiossa, radiossa ja myöhemmin digimediassa kesti yhteensä 63 vuotta. Sen aikana hän teki tuhansia haastatteluja ja voitti lukuisia palkintoja. King juonsi omaa Larry King Live -ohjelmaa CNN-kanavalla vuoteen 2010 saakka.

Vuodesta 2012 King isännöi omia ohjelmiaan kaapelikanavalla, jonka perustajiin hän kuuluu. Viimeisimpänä hän juonsi vuonna 2013 alkanutta viikoittaista Politicking with Larry King -ohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?