Jukka Jalonen ei ollut uskoa korviaan, kun hän sai tietää olevansa kuninkaallisten jälkeläinen – yhdennäköisyys ex-hallitsijan kanssa pisti silmään

Sukututkimus uudessa tv-ohjelmassa paljastaa Jukka Jalosen olevan kuninkaallisten jälkeläisiä.

Jukka Jalonen sanoo tiedon aatelissukujuurista tulleen hänelle yllätyksenä.

8.1.2021 7:40

MTV3-kanavan uutuussarjassa Sukuni salat kymmenen koko kansan tuntemaa suomalaistähteä selvittää sukujuuriensa saloja. Ohjelmassa raotetaan historian verhoa ja selvitetään, kuinka heitä edeltäneet sukupolvet ovat eläneet.

Jokaisessa jaksossa myös matkustetaan niille tapahtumapaikoille, joilla jakson päähenkilön esi-isät perheineen elivät ja vaikuttivat.

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen sai ohjelman kuvauksissa kokea suuren yllätyksen, kun selvisi, että hän on aatelissukua. Eikä ihan mitä tahansa aatelissukua, sillä Jalonen on sukua Liettuan suuriruhtinaskuntaa vuosina 1316-1341 hallinneelle Gediminasille.

Sukupuusta löytyy siis ihka oikea kruunupää, joka on ollut Liettuan historiassa hyvin merkittävä henkilö.

– Ajattelin, että meidän suku on tylsä, siellä on pelkkiä talonpoikia ja ei sieltä mitään löydy, Jalonen kertoo ajatelleensa ennen kuvauksia.

Suvun historiaa on aiemmin tutkittu jonkin verran ja hänellä oli käsitys, että suvussa on ollut talonpoikia ja sotilaita. Siksi tieto aatelissukujuurista tuli hänelle aivan puskista.

– Olen ollut pienestä asti kiinnostunut historiasta, joten totta kai olen kiinnostunut myös omista juuristani. Olen aikaisemmin tutkinut asiaa ja pläräillyt tietoa. Niistä ei paljastanut mitään erityistä.

Juontaja Marja Hintikka nauraa yllättäneensä Jalosen täysin, kun hän esitteli jääkiekkovalmentajalle hänen sukupuunsa.

– Muistan, kun läväytin Jukalle kartan, jossa näkyi hänen sukunsa. Ennen talonpoikia suvussa on ollut pelkkiä aatelisia! Hintikka hymyilee.

Jalonen sanoo olevansa yllättynyt ja vieläkin hieman pyörältä päästään siitä, mitä kaikkea ohjelman tutkimuksissa selvisi.

– En tiennyt yhtään, mitä tuleman pitää. Olihan sitä vaikea uskoa. Kaikilla meillä on tarinamme, jotka ulottuvat jopa tuhansien vuosien taakse, Jalonen pohtii.

Hintikka sanoo riemastuneensa nähdessään piirroksia Gediminasista, sillä esi-isä toi hänelle heti ulkoisesti mieleen Jukka Jalosen.

– Yhdennäköisyys on häkellyttävä. Kun näin ensimmäistä kertaa erään kuvan, niin ajattelin, että tämähän voisi olla joku Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentajan potretti. Hänellä oli siinä sinivalkoiset kamppeetkin päällä, Hintikka nauraa.

– Siitä on niin monta sataa vuotta aikaa, ette tiedä miten monta promilleja niitä geenejä on minulle periytynyt, Jalonen toppuuttelee.

Matkalle sukunsa menneisyyteen ohjelmassa lähtevät juontaja Maja Hintikan johdolla Krista Kosonen, Jukka Jalonen, Pete Parkkonen, Suvi Teräsniska, Aku Hirviniemi, Jukka Hildén, Maria Veitola, Anne Kukkohovi, Hjallis Harkimo ja Maria Guzenina.

Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15.2. klo 20 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?