Uusi CIA-jännäri on kuvattu aidoilla paikoilla Berliinissä – mukana ajankohtaisia maailmanpoliittisia mullistuksia - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Uusi CIA-jännäri on kuvattu aidoilla paikoilla Berliinissä – mukana ajankohtaisia maailmanpoliittisia mullistuksia

Kokenut CIA:n agentti selvittää ilmiantajan henkilöllisyyttä Berliinissä uudessa, kutkuttavan jännittävässä sarjassa.

Uudessa amerikkalaisessa vakoilujännärissä CIA:n agentti Daniel Miller (Richard Armitage) saapuu sykkivään Berliiniin.­

14.12.2020 8:15

Harvoin ohjelma alkaa kiinnostaa ensisekunneista alkaen. Berlin Stationin (2016–2019) vauhdikkaat alkukuvat, joissa vilisee Berliinin virkeä katumaisema, varastavat huomion, ja lähes minuutin kestävän alkutunnarin aikana jokaisen vaihtuvan kuvan haluaa sisäistää. Tunnusbiisinä on vieläpä David Bowien mukaansatempaava I’m Afraid of Americans.

Danielilla on synkkiä muistoja Berliinistä.­

Amerikkalainen draamasarja seuraa Daniel Milleriä, joka on juuri saapunut tiedustelupalvelu Berliiniin CIA:n toimistolle. Hänen missionsa on paljastaa lähde, joka vuotaa tietoja CIA:n operaatioista taholle nimeltä Thomas Shaw.

Shaw’n toimet ovat saaneet aikaan CIA:n työntekijöihin kohdistuneita kuolettavia iskuja. Onko joku sisäpiiriläinen on näiden tietovuotojen takana? Johtolangat alkavat viitata laajempaan salaliittoon.

Michelle Forbes (oik.) näyttelee tiukkaa hallintovirkamiestä Valerie Edwardsia.­

Danielilla on myös omat taakkansa Berliinissä. Kokenut agentti on kasvanut suurkaupungissa, mutta sieltä ei ole pelkästään hyviä muistoja. Danielin äiti nimittäin kuoli, kun hän oli vasta 8-vuotias.

Olen Steinhauerin luoman sarjan pääosassa nähdään Richard Armitage, joka näyttelee Daniel Milleriä. Agentti Millerin oppaaksi ryhtyy veteraanivakooja Hector DeJean, jonka roolin tekee Rhys Ifans. Agentit tuntevat toisensa entuudestaan.

Richard Jenkins (vas.) näyttelee Berliinin-toimiston pomoa Steven Frostia­

Richard Jenkins nähdään Steven Frostina, joka on kylmän sodan veteraaneja ja Berliinin-toimiston johtaja. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Michelle Forbes ja Ashley Judd.

Nykypäivään sijoittuvan vakoilujännärin kaksi ensimmäistä kautta kuvattiin autenttisilla paikoilla Berliinissä sekä Babelsbergin studiolla. Sarjassa puhutaan sekä englantia että saksaa. Kolmas kausi kuvattiin Unkarissa.

Kiinnostavan juonensa lisäksi sarja on mukaillut ajankohtaisesti ja osuvasti maailmalla tapahtuneita poliittisia mullistuksia. Esimerkiksi toisella kaudella nähdään, mitä seuraa siitä, kun Yhdysvalloissa on valta vaihtunut.

Sarjasta nähdään peräkkäin kaksi kautta. Yksi tuotantokausi on katsottavissa 90 päivän ajan Yle Areenassa. Sarjasta on tehty myös kolmas kausi, joka jäi viimeiseksi.

Berlin Station, maanantaina 14.12. alkaen TV2 klo 21.30.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?