Näin Jukka Haapalainen kommentoi Virpi Sarasvuon ”yllätysvoittoa” – nosti esiin Niklas Hagmanin - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Näin Jukka Haapalainen kommentoi Virpi Sarasvuon ”yllätysvoittoa” – nosti esiin Niklas Hagmanin

Pitkäaikainen Tanssii tähtien kanssa -tuomari Jukka Haapalainen luonnehti finaalia yhdeksi kaikkien aikojen tasaisimmista.

5.12.2020 22:23

Tämän syksyn Tanssii tähtien kanssa -kilpailu huipentui lauantai-iltana käytyyn finaaliin. Finaalissa kilpailun voitosta kamppailivat kolme jäljellä ollutta tähtiparia: Miisa Rotola-Pukkila ja Marko Keränen, Virpi Sarasvuo ja Sami Helenius sekä Jare Brand ja Saana Akiola.

Lopulta juontajat Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi julistivat tämän kauden voittajiksi Virpi Sarasvuon ja Sami Heleniuksen. Voitto oli peräti kahdeksan vuodeen ajan ohjelmassa mukana olleelle Heleniukselle ensimmäinen.

Tanssii tähtien kanssa -finaali toteutettiin tänä vuonna poikkeusjärjestelyin. Finaalissa ei ollut paikalla lainkaan yleisöä tai median edustajia. Suoran lähetyksen päätteeksi media sai kuitenkin haastatella etäyhteyksien välityksellä kolmea finalistiparia sekä tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalaista.

Virpi ja Sami kruunattiin suoran lähetyksen päätteeksi TTK-kauden voittajiksi.­

Keskustelu TTK-finaalista kävi kuumana sosiaalisessa mediassa heti lopputuloksen ratkettua. Muun muassa viestipalvelu Twitterissä Sarasvuon ja Heleniuksen voittoa kuvailtiin monen käyttäjän toimesta yllättäväksi.

Jukka Haapalainen puolestaan luonnehti medialle antamassaan haastattelussa Tanssii tähtien kanssa -finaalia yhdeksi kaikkien aikojen tasaisimmista. Suoran lähetyksen päätteeksi tuomarit huomasivat yllätyksekseen palkinneen tähtipareista jokaisen tasapisteillä.

– Mä en pidä sinänsä Virpiä yllätysvoittajana, sillä nyt tilanne oli se, että kaikki olivat niin tasaisia. Oikeastaan kaikki nämä kolme paria jotka tässä finaalissa olivat nyt, ovat olleet koko kauden tasaisen hyviä, Haapalainen pohti.

– Ja nyt kun meillekin kävi ihan vahingossa niin, että tuli ihan tasapisteille tämä meidän pistetilanne, niin se kertoo mielestäni vain siitä koko kauden luonteesta. Meillä on ollut tosi monta tasavahvaa paria koko tämän kauden ajan, hän jatkoi.

Niklas ja Kia jättivät Tanssii tähtien kanssa -kilpailun kesken aivan finaalin kynnyksellä.­

Haapalainen nosti esiin myös Niklas Hagmanin poisjäännin kilpailusta finaalin kynnyksellä. Hagman ilmoitti viikon takaisessa suorassa Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä jättävänsä kilpailun kesken koronavirustartunnan takia.

– Kun meidän pisteet menivät noin tasan ja se, että nyt varsinkin kun yksi voimakkaista ennakkosuosikeista vielä jäi pois tästä finaalista, niin tasaväkisyys korostui tässä, Haapalainen luonnehti.

– Nyt täytyy sanoa, että kuka tahansa olisi voittanut, niin hän olisi ollut yllätysvoittaja.

Niklas Hagman ja hänen parinsa Kia Lehmuskoski nousivat heti syksyn ensimmäisessä Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä kilpailun ennakkosuosikeiksi. Pari häikäisi niin tuomariston kuin kotikatsojat esityksillään viikko toisensa jälkeen ja he monen suoran lähetyksen päätteeksi heidät kruunattiin illan parhaaksi pariksi.

Hagman ja Lehmuskoski joutuivat kuitenkin jättämään kilpailun kesken viimemetreillä, sillä Hagman sairastui finaalin kynnyksellä koronavirukseen eikä hänen terveydentilansa sallinut enää jatkaa treenejä. Päätös jättäytyä kilpailusta oli raskas tanssiparille, ja siitä olivat pahoillaan niin TTK-kilpailijat, yleisö kuin tuomaritkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?