Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkolan elämä mullistui huikean muodonmuutoksen myötä – pääsi eroon jopa diabeteslääkityksestään - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Suurin pudottaja -voittaja Aarni Mikkolan elämä mullistui huikean muodonmuutoksen myötä – pääsi eroon jopa diabeteslääkityksestään

Drag-artisti Aarni Mikkola hoikistui silmissä Suurin pudottaja -ohjelmassa. Nyt uusiksi ovat menneet kaikki vaatekaapista ja elämäntavoista lähtien.

3.12.2020 20:59

Suurin pudottaja Suomi -ohjelman jännittävä finaali huipentui drag-artisti Aarni Mikkolan, 27, voittoon. Jayden Mars -nimellä esiintyvä Mikkola nappasi voiton itselleen karistettuaan peräti 27,1 kiloa.

Huimasti hoikistunut Mikkola tuuletti villisti saavutustaan kilpailijoiden onnitellessa häntä. Kun kisa alkoi, Mikkola painoi 124,6 kiloa, mutta finaalissa vaa’an lukema näytti reilusti alle satasen.

– Tämä oli ihan koko elämää mullistava juttu, Mikkola hehkutti IS:lle ikionnellisena voittonsa jälkeen.

Ennen ja jälkeen -kuvapari paljastaa Aarni Mikkolan uskomattoman muodonmuutoksen.­

Ohjelma todella mullisti Mikkolan elämän monella tapaa. Uuden ulkomuodon lisäksi Mikkolan terveydentila on kohentunut niin paljon, että hän pystyy yllätyksekseen luopumaan jopa diabeteslääkkeistään.

– Uusien lääkäritulosten mukaan en tule enää tarvitsemaan lääkkeitä. Se on niin huikeaa! Mikkola iloitsee.

Alkava kakkostyypin diabetes Mikkolalle diagnosoitiin jokin aika sitten, ja hän sai silloin sairauteen lääkityksen. Uutinen oli Mikkolalle kova paikka.

– Oli se sillä tavalla järkytys, koska tiesin, että kyseinen sairaus voi lyhentää elinikää. Se sai hälytyskellot soimaan päässäni.

Mikkola lähti täysillä mukaan Suurimpaan pudottajaan, mutta näin merkittävät terveysvaikutukset yllättivät hänet silti.

– Tulin hakemaan apua tilanteeseeni, mutta en olisi uskonut, että saan sitä tällä tavalla. Voin saada 10 vuotta lisää elinaikaa.

Aarni Mikkola tuuletti villisti finaalissa kuultuaan tulokset.­

Viimeiset viisi vuotta freelancerina työskennellyt Mikkola ajautui huonojen elämäntapojen pariin hektisen arkensa vuoksi. Mikkolan työajat ovat olleet viime vuodet äärimmäisen epäsäännölliset, sillä hän on kiertänyt Suomea ja tehnyt töitä niin meikkitaiteilijana kuin drag-artistinakin.

– Vuosien mittaan kilot kertyivät. Olin ennen normaalissa palkkatyössä, mutta uuden menestyvän urani hinta on ollut se, että oma elämäni kärsii, Mikkola naurahtaa.

Kiireen keskellä on helppo unohtaa säännöllinen syöminen ja hurauttaa autolla hakemaan roskaruokaa grilliltä. Niin sanottu ”iltamussutus” oli Mikkolalle tuttua.

– Kun arjessa ei ole mitään rytmiä, niin sitä tuli syötyä sitä mitä keikalla on tarjolla, tai mentyä sinne viimeiselle auki olevalle snägärille.

Finaalissa kolmanneksi sijoittui Antti Railio, toiseksi Veera Korhonen. Keskellä voittaja Aarni Mikkola.­

Kaventuneiden poskien ja upeiden terveysvaikutusten lisäksi Mikkola myöntää liikuttuneena, että hänen itsetuntonsa kasvoi kohisten kilpailun aikana.

– Olen oppinut rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen. Olen löytänyt itsevarmuuteni, ja se on yksi parhaista lahjoista, joita tästä ohjelmasta sain.

Aiemmin Mikkola vältteli viimeiseen asti esimerkiksi uimahalleihin menemistä, eikä rohjennut käydä niissä vuosikausiin.

– Isona ja epävarmana ihmisenä en halunnut laittaa itseäni sellaiseen tilanteeseen, Mikkola perustelee.

Raskas rupeama palkittiin kirkkaimmalla kruunulla Suurin pudottaja -finaalissa.­

Nyt Mikkola rakastaa uimista, eikä häntä häiritse olla muiden katseiden alle.

– Nyt olen käynyt uimassa ja trampoliinipuistoissa. Sinnekään en aiemmin koskaan halunnut mennä pomppimaan isona ihmisenä.

Suurena tukena koko matkan ajan ovat olleet myös Mikkolan läheiset. Ohjelmaan kuuluneen kuukauden mittaisen kuntoleirin ja tehostartin lisäksi kilpailijat kuntoilivat myös kotona kahden kuukauden ajan, jolloin läheisten tuki oli elintärkeää.

– Kaikki ovat olleet yllättyneitä kuinka slim olen nyt. Olen saanut valtavasti tukea, Mikkola kiittelee.

Muut kilpailijat olivat hämmästyneitä Aarnin huikeasta painonpudotuksesta.­

Mikkola aikoo ehdottomasti jatkaa tulevaisuudessakin elämäntaparemonttiaan ja pitää kiinni säännöllisestä ruokarytmistä sekä liikunnasta.

– Nyt kun rytmin on löytänyt, kropalla on nälkä eikä mielihaluja tule. Tulin hakemaan terveellisempää elämää, ja sen sain. Voitto oli vain kruunu tähän päälle.

Mikkola imitoi drag-esityksissään usein suomalaisia supertähtiä, kuten Kaija Koota tai Almaa. Mikkola nauraa rempseästi todetessaan, että myös esiintymisvaatteet lähtevät nyt pienennykseen.

– Kaija Koo ja Almakin tarvitsevat nyt uudet vaatteet! Enkä malta odottaa, että pääsen laittamaan myös omaa vaatekaappiani uusiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?